KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Education-First-Tečaj-jezika
3 Aug

EF: Tečaj stranog jezika u inozemstvu na duži period

Dok je u SAD-u popularan izraz „gap year“ gdje se mladi Amerikanci odlučuju na godinu dana s ruksakom na leđima putovati svijetom, u Hrvatskoj je općepoznati izraz apsolventska godina. Iako se ovo vrijeme može koristiti za putovanje, još je produktivnija opcija izabrati tečaj stranog jezika na duži period u inozemstvu. Prijave za učenje stranog jezika u inozemstvu su u tijeku, a možeš nam se javiti za upis na programe s početkom rujna 2021. ili siječnja 2022. godine.

Zašto se odlučiti na program učenja stranog jezika u inozemstvu?

1

Za početak, odlaskom na nekoliko mjeseci ili godinu dana u drugu zemlju, moći ćeš spojiti ugodno s korisnim. Osim što ćeš proputovati Španjolsku, SAD, Njemačku ili Veliku Britaniju, na nekoliko mjeseci ili godinu dana usavršit ćeš znanje odabranog stranog jezika.

2

Ako se po završetku programa odlučiš tražiti posao, budući poslodavac u tvojem će životopisu vidjeti da si tijekom apsolventske godinu uložio u sebe i svoje znanje, a ne se (samo) zabavljao.

3

Program učenja stranog jezika u inozemstvu povezat će te s različitim ljudima. Uz sklapanje prijateljstva, proširit ćeš i svoju mrežu poslovnih kontakata. Svaki novi kontakt može te približiti tvojem karijernom putu iz snova.

4

Hrvatski studenti, a posebno srednjoškolci, ponekad se ostaju obrazovati se u svojem gradu i živjeti kod kuće. Možda si i ti jedan od njih pa priželjkuješ određenu dozu samostalnosti. Ovakva vrsta programa dat će ti dovoljnu razinu autonomije uz osjećaj sigurnosti.

5

Program na 6, 9 ili 11 mjeseci učenja stranog jezika u New Yorku, Cambridgeu i Malagi ima opciju smještaja kod lokalne obitelji. Lokalna obitelj pomoći će ti da se u kratkom roku prilagodiš, još bolje razumiješ jezik i kulturu zemlje u kojoj si odlučio usavršiti znanje stranog jezika.

Tečaj stranog jezika u inozemstvu na duži period

Dostupni programi

Education First (EF) tečajevi stranog jezika u inozemstvu nisu klasični tečajevi učenja jezika. Budući da se jezik uči u zemljama gdje se i govori, polaznici aktivno mogu vježbati i usavršavati korištenje jezika u svakodnevnoj komunikaciji. Ovakav tip programa moguće je pohađati na 6, 9 ili 11 mjeseci na kampusima diljem svijeta. Na programu sudjeluju mladi iz više od 100 zemljama što ga čini idealnim mjestom za ostvarivanje kontakata i prijateljstava. Osim toga, svi polaznici koji u isto vrijeme započnu tečaj, zajedno ga i završavaju. Provode i vrijeme na organiziranim izletima i aktivnostima. Program je sličan odlasku na godinu dana ili semestar u inozemstvu. Uz odabrani tečaj stranog jezika, EF organizira i preko 150 predavanja različitih tematika, ali i praksu te mogućnost volontiranja u lokalnim kompanijama što nije slučaj na klasičnim tečajevima jezika.

S obzirom na veliku ponudu lokacija, odlučili smo izdvojiti četiri najpopularnije destinacije kako bi ti malo olakšali odabir destinacije.

Tečaj stranog jezika u inozemstvu na duži period
Malaga

Predavanja se održavaju u školi koja nalikuje na mediteransku vilu. Nalazi se u blizini kafića i restorana na popularnoj plaži u Malagi. Sastoji se od privatnog vrta s drvećem limuna te otvorenim prostor sa stolom za igranje stolnog tenisa gdje ćeš moći predahnuti u pauzama.

Tečaj stranog jezika u inozemstvu na duži period
New York

Kampus u New Yorku udaljen je kratkom vožnjom vlakom od popularnog Manhattana. U sklopu škole nalazi se i bazen, fitnes centar i plesni studio u kojima ćeš moći uživati. Trgovine, kafići i restorani na dohvat su ruke laganom 10-minutnom šetnjom.

Tečaj stranog jezika u inozemstvu na duži period
Munchen

Škola u Munchenu smještena je u kvartu Lehel, samo 5 minuta hoda od centra grada. Prostorije su moderne i svijetle, a u sklopu institucije nalazi se i informatički opremljena učionica s računalima. Budući da je sve blizu, u slobodno vrijeme moći ćeš posjećivati muzeje i kazališta, ali i skijati ili planinariti bavarskim Alpama udaljenim sat vremena vlakom.

Tečaj stranog jezika u inozemstvu na duži period
Cambridge

Education First učionice nalaze se u srcu akademske prijestolnice Cambridge. Pohađat ćeš predavanja u povijesnoj viktorijanskoj zgradi s novoadaptiranim i nagrađivanim interijerom i eksterijerom. Sve je opremljeno najnovijom tehnologijom za bolje podučavanje, a uz to sve, u pauzama od predavanja ti neće biti dosadno jer se u vrtu krije oaza za ispijanje kave, igranje nogometa ili stolnog tenisa.

Education First (EF)

Education First globalna je obrazovna organizacija s fokusom na jezičnu, akademsku i kulturalnu razmjenu i programe putovanja. Osnovana je 1956 godine s misijom otvaranja svijeta kroz obrazovne programe. Također, EF promiče obrazovanje među ljudima različitih godina, nacionalnosti i društvenog statusa. Organizacija ima za cilj i stvaranje pozitivne promjene u svijetu, a to čini putem brojnih međunarodnih partnerstva, pružanje potpore dobrotvornim aktivnostima i stalnim istraživanjima za poboljšanje obrazovanja.

Partner Olimpijskih igara

Education First partner je Olimpijade još od 1988 godine. EF dugi niz godina radi na osmišljavanju i provedbi obrazovnih programa koji promiču razumijevanje i povezanost na Olimpijskim i Paraolimpijskim igrama. Neka od zaduženja EF-a bila su i online testiranja jezika za volontere, dizajniranje digitalnog kurikuluma za studente na Olimpijadi te podučavanje organizacijskog odbora profesionalnim jezičnim vještinama.

Javi nam se popunjavanjem obrasca u nastavku i naš stručni tim obrazovnih savjetnica pomoći će ti da odabereš lokaciju i program koji ti najbolje odgovara.

Sorry, the comment form is closed at this time.