KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Uloga agencije kod prijave na studij u inozemstvu
19 Jun

Uloga agencije kod prijave na studij u inozemstvu

Odabir studija jedna je od najvažnijih životnih odluka u životu srednjoškolaca, ali i njihovih roditelja. Priznajemo, ova rečenica vjerojatno zvuči veoma zastrašujuće. Ako tome dodate potencijalnu ideju o nastavku obrazovanja u inozemstvu, dodat ćete pregršt pitanja na koje valja naći odgovor. Često se kaže kako postizanje vrijednih stvari, uspjeha i doživljaja zahtijeva velik trud. No, isto tako, kaže se kako je mudro prepustiti se savjetovanju i pomoći stručnjaka da biste ostvarili ono što želite. Upravo u spoju ove dvije mudrosti, BHV Education je pronašao svoje mjesto.

Zašto koristiti savjetovanje agencije?

Obrazovni sustavi europskih i svjetskih zemalja međusobno se razlikuju. Fakulteti kroz godine mijenjaju potrebne kriterije za uspješnu prijavu i upis. U proteklih 18 mjeseci susrećemo se s novim globalnim okolnostima koje uvelike sukreiraju naše osobne, karijerne, pa tako i obrazovne želje i planove. Tijekom doba neizvjesnosti u kojem se nalazimo, više no ikad želimo točne i provjerene smjernice stručnjaka s kojima surađujemo. Na temelju toga, ne iznenađuju nas podaci ICEF-a (International Consultants for Education and Fairs) kako se internacionalni studenti u sve većoj mjeri odlučuju za asistenciju agencije prilikom odabira i prijave na studij u inozemstvu. U današnjim okolnostima, savjetovanje agencije garantirat će vam sigurnost i stručno vodstvo.

Uloga agencije kod prijave na studij u inozemstvu
Uloga BHV Educationa jest da putem personaliziranog pristupa sa svakim polaznikom utvrdi preferencije, mogućnosti i potrebne korake za uspješnu prijavu na studij u inozemstvu.

Primjerice, interes za studij u Nizozemskoj je podosta širok pojam. Zadaća BHV savjetnica je da kroz razgovor s polaznikom i njihovim roditeljima utvrde područje interesa (npr. psihologija, international business, IT, chemical engineering i sl.). Važno je uzeti u obzir upisne kriterije i rokove fakulteta što će vaša savjetnica ažurno provjeravati i brinuti se da ste uvijek na vrijeme i točno obaviješteni o sljedećim koracima.

Proces prijave – što i kako?

Uloga agencije kod prijave na studij u inozemstvu

Sama prijava na inozemne fakultete višemjesečni je proces koji zahtijeva prikupljanje različite dokumentacije. Počeci su najteži i znaju rezultirati brojim upitnicima koje uzrokuje mnoštvo informacija i budućih koraka koji su stavljeni pred vas. Naša zadaća je sustavnim pristupom olakšati proces prikupljanja dokumentacije i stručno voditi vašu prijavu korak po korak.

Na temelju dugogodišnjeg iskustva upoznati smo s formom tražene dokumentacije (svjedodžbe, motivacijsko pismo, pismo preporuke i sl.) i cilj je osigurati vam mirno savladavanje ovog procesa. Izuzev dokumentacije, savjetovat ćemo vas za dodatne korake kao što su intervju na engleskom jeziku ili što i kako se pripremiti za prijemni ispit (ako to vaš fakultet traži).

Predali smo prijavu – što sada?

Uloga agencije kod prijave na studij u inozemstvu

Pratimo vas do vašeg odlaska na željeni studij (a s vama smo u kontaktu i nakon toga). Nakon predane prijave, pomoći ćemo vam u traženju smještaja i pripremiti vas za odlazak u zemlju vašeg studija. Naš je zajednički cilj da naš polaznik sigurno i samouvjereno započne svoje novo životno poglavlje.

Pogledaj sve BHV usluge

Kako ostvariti cilj odlaska na studij u inozemsto uz pomoć BHV Educationa?

Tisuće upisanih i zadovoljnih studenata u inozemstvu, njihovi roditelji, te više od sto inozemnih partnerskih institucija jamče vam predanost i kvalitetu rada cjelokupnog tima savjetnica BHV Educationa. Ako bismo se vratili na početak, velike promjene i važni doživljaji zahtijevaju velik trud, no ne nužno i stres ako se okružite stručnom podrškom na svom putu.

Javite se za individualne konzultacije s BHV savjetnicom koja će s vama proći odabir željene studijske destinacije i fakulteta, te vas voditi korak po korak kroz prijavu.

Dogovorite besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.