KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Studij u Austriji Webster Vienna Private University
20 Sep

Webster Vienna Private University: Zašto je Helena upisala psihologiju u Beču?

Webster Vienna Private University (WVPU) američko je sveučilište s globalnom perspektivom i međunarodnom atmosferom smješteno u Beču. WVPU dio je Websterove svjetske mreže sveučilišta u SAD-u, Europi i Aziji. Predavanja se izvode u manjim grupama što omogućuje osobniji fokus na studente. Sveučilišta zajednica WVPU-a sastoji se od studenata iz više od 70 različitih zemalja, a prednost ovog fakulteta su i interaktivna predavanja. Također, diplome privatnog sveučilišta Webster Vienna akreditirane su i u SAD-u i u Austriji; to znači da će  svaki student nakon diplomiranja imati pravo na dvije diplome: jednu američku i jednu europsku. Na ovom fakultetu možeš pohađati jedan od ukupno deset preddiplomskih ili diplomskih programa, među kojima su i studij psihologije koji je odabrala Helena, a njeno iskustvo pročitaj u nastavku teksta.

Kako sam se odlučila za studij u Austriji? 

Onog trenutka, kada sam saznala da sam dobila stipendiju za studij na Webster Vienna Private University, moja sreća je bila neopisiva. Za mene, Beč je oduvijek bio jedan od gradova gdje sam htjela živjeti. Studiranje izvan Hrvatske omogućilo mi je da upoznam novo okruženje i ljude. Iako je odlazak iz Hrvatske bio težak, nije bio nešto što sam požalila. Prednost Austrije je višestruka. Osim činjenice da je relativno blizu Hrvatske, mogla sam posjećivati obitelj i prijatelje redovito – čak i za vrijeme studija – a što je još bolje – i oni su mene posjećivali.

Webster Vienna Private University
Krajobrazom, Austrija je nevjerovatno lijepa i zanimljiva, dok je kulturološki intrigantna. Uživala sam istraživajući i otkrivajući njezine ljepote. Austrija je dobro prometno povezana modernom željeznicom, te je lako otići na izlet i odmoriti se od učenja.

Koje su prednosti američkog sveučilišta u europskom okruženju? 

Studirala sam management (international business) i psihologiju kao double major. To znači da sam se akademski opredijelila za dva odvojena smjera koji su bili inkorporirani u moj studijski plan. Na mom akademskom putu me vodio moj akademski savjetnik (advisor) koji mi je pomogao odabrati predavanja koja sam željela slušati. Općenito smatram da sam imala širok raspon predavanja koja sam mogla birati i tako slušati predavanja koja nisu striktno vezana za moj smjer studija. Tako sam, na primjer, slušala predavanje Refugees and Migration, European History i Cybercrime. Takav način studiranja omogućuje studentima da istraže svoje interese čak i izvan područja primarnog smjera, što je velika prednost.

Webster Vienna Private University
Webster Vienna Private University nudi širok spektar aktivnosti i klubova u kojima studenti mogu sudjelovati. Osobno sam završila WebsterLEADS program koji se bazira na studentskom volontiranju i sudjelovanju u radionicama koje razvijaju leadership skills studenata te dodatno pripremaju studente za buduće karijere.

Izdvojila bih da sam u sklopu WebsterLEADs programa posjetila St. Louis u Sjedinjenima Američkim Državama gdje sam na glavnom Websterovom kampusu sudjelovala u globalnom studentskom samitu. Studenti sa svih kampusa Webstera (austrijskog, švicarskog, nizozemskog, američkog, ganskog i tajlandskog) su se okupili na radionicama i diskusijama o leadershipu i inovacijama.

Kako sam se pripremila za odlazak u Beč?

Nakon što sam primljena, stupila sam u kontakt s Admissions i Student Services. To je grupa ljudi koji su mi uvelike pomogli pri organizaciji preseljenja u Beč. Neposredno prije početka semestra, Webster organizira orijentacijske dane za nove studente (New Student Orientation) – radi se o radionicama koje nove studente upoznaju sa studentskim životom, kampusom i gradom. Na orijentacijskim danima imala sam priliku upoznati studente koji počinju studij sa mnom, ali i studente viših godina koji volontiraju na radionicama. U opuštenoj i prijateljskoj atmosferi dobila sam sve relevantne informacije o studiju i studentskom životu u Beču što mi je olakšalo prvi semestar.

Webster Vienna Private University
Webster Vienna Private University

Kakav je život u Beču?

Studirati na američkom sveučilištu Webster u Beču znači biti dijelom internacionalne zajednice koju čini preko 70 nacionalnosti. Upravo ta zajednica stvara jedinstvenu atmosferu. Austrija je predivna zemlja u kojoj nikada ne nedostaje destinacija za posjetiti. Grad je kombinacija kulturne baštine i modernih zgrada što stvara poseban doživljaj.

Webster Vienna Private University
Zgrada sveučilišta, to jest palača Welkheim, nalazi se u 2. distriktu svega nekoliko minuta od bečke katedrale. Palača Welkheim u kojoj se nalazi fakultet je očaravajuća. U atriju zgrade se nerijetko održavaju govori i radionice na kojima studenti mogu sudjelovati i upoznati govornike (we love networking :)).

Zgrada fakulteta također ima veliku knjižnicu s prostorijama za individualno i grupno učenje, dva laboratorija s Windows i Mac računalima, te specijalizirane prostorije odjela psihologije i odjela komunikacije. Život u Beču me oduševio i drago mi je što sam imala takvo nezaboravno iskustvo.

Jesam li ispravno odlučila?

Apsolutno! Odluka da odem studirati na američkom sveučilištu u Beču je bila jedna od mojih najboljih! Sretna sam što mogu reći da sam dio internacionalne zajednice sveučilišta Webster. Interaktivna nastava i diskusije vođene od strane svjetskih stručnjaka u akademiji i poslovnom svijetu omogućili su mi da iz prve ruke učim o poslovanju, leadership-u i raznim kulturama. Za vrijeme studija imala sam priliku i praktično upotrijebiti svoje znanje tijekom obavljanja Work-study scholarshipa. Radi se o programu gdje studenti imaju priliku raditi u nekom od odjela fakulteta u obliku stipendije – ja sam radila u odjelima studentskih resursa i marketinga te sam studij završila s diplomom i radnim iskustvom. Smatram da su mentori u oba odjela imali veliki utjecaj na moj budući rad i profesonalni razvoj i na tome sam im iznimno zahvalna.

Razmišljaš o prijavi na Webster Vienna Private University ili na neki drugi fakultet u inozemstvu?

Dogovori besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.