KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Privatne srednje škole u SAD-u
23 Sep

Srednja škola u Americi: Predstavljanje privatnih škola iz SAD-a u Zagrebu

Iako se ideja američkog sna najčešće vezuje uz poslovni uspjeh odraslih pojedinaca, ako bismo ga prilagodili tinejdžerskom uzrastu, zasigurno bi značio samo jedno: pohađati američku srednju školu. Američki filmovi daju samo isječak atmosfere pohađanja američke srednje škole, dok je vlastito iskustvo savršena prilika za upoznavanje broj 1 obrazovnog sustava u svijetu, boravka i socijalizacije u multikulturalnom društvu, stjecanje poznanstava i vještina za cijeli život.

Kako bismo vam približili mogućnost pohađanja privatne srednje škole u Americi i srednjoškolske razmjene, BHV Education vas poziva na predstavljanje 5 privatnih američkih škola 05.10.2021. u DoubleTree by Hilton u Zagrebu s početkom u 17:00.

*Događaj će biti moguće pratiti i putema našeg Instagram profila

*NIJE potrebno raditi antigenski test na koronavirus jer je riječ o događaju do 50 sudionika

Pogledajte snimku predstavljanja privatnih škola iz SAD-a na našem Instagramu

Zašto pohađati privatnu srednju školu u Americi?

Privatne srednje škole u SAD-u

Kvaliteta obrazovanja – američki obrazovni sustav najbolji je na svijetu, te vas pohađanje srednjoškolskih programa priprema za upis na najbolja svjetska sveučilišta.

Personalizirani pristup – Privatne srednje škole ne funkcioniraju temeljem pristupa „one-size fits all“, već je njihov cilj kvalitetno upoznati svakog svog učenika i njihove interese i akademske preferencije. Na temelju toga, kreira se odabir predmeta i nastavni plan putem kojeg će učenici zaista moći razviti i ostvariti vlastiti potencijal.

Mogućnost dobivanja diplome američke srednje škole – Srednjoškolska diploma je i kvalifikacija za upis na najbolja američka sveučilišta i fakultete.

Fleksibilan obrazovni sustav – U pohađanju nastave najveća je razlika da nećete slušati 15 obaveznih predmeta. Predmete koje ćete slušati na nastavi sami birate uz pomoć dodijeljenog školskog savjetnika i imat ćete priliku uz standardne predmete, slušati nešto sasvim novo kao što je Environmental Science, 3D Art, Digital Music Composition, Micro/Macro Economics i brojni drugi predmeti. Ono što je najbitnije sve se radi timski uz veliku pomoć profesora.

Privatne srednje škole u SAD-u
Privatne srednje škole u SAD-u

Brojne izvannastavne aktivnosti – Privatne srednje škole svojim učenicima omogućuju pohađanje velikog i raznovrsnog broja izvannastavnih aktivnosti. Cilj je daljnje razvijanje vlastitih interesa kroz zabavne i poučne aktivnosti u društvu vršnjaka. Moći ćete se okušati u kajakingu, planinarenju, robotici, novinarstvu, debatnom timu, plesu i brojim drugim aktivnostima.

Privatne srednje škole u SAD-u

Mogućnost dobivanja djelomičnih stipendija – Uz odobrenu stipendiju, cijene jednogodišnjeg srednjoškolskog programa u SAD-u kreću se u rasponu 25-50 000 USD, ovisno o odabranoj privatnoj srednjoj školi. U cijenu je uključena školarina, smještaj na kampusu, obroci i aktivnosti učenika.

05. listopada predstavit će se sljedeće američke privatne srednje škole:

Privatne srednje škole u SAD-u
Foxcroft Academy 

Smještena u državi Maine, ova privatna škola globalnog pristupa svojim učenicima daje mogućnost kreiranja vlastitog kurikuluma s naglaskom na interese poput STEM područja, umjetnosti (3D Art, Textile Design, i humanističkih znanosti (psihologija, povijest, jezici itd.). Osim na nastavi, učenici vlastite interese mogu razvijati u Robotics Clubu, debatnom timu, Model United Nations Clubu, Civil Rights Teamu i brojnim sportskim teamovima.

Privatne srednje škole u SAD-u
Stuart Hall School

Privatna škola smještena u Virginiji, svojim učenicima pristupa s motom: „Stuart Hall makes you great at what you’re good at.” Ovisno o vlastitim interesima, učenici mogu izabrati žele li prirodoslovno-matematički ili fine arts program. Uz nastavni program, učenici će moći sudjelovati u brojnim izvannastavnim aktivnostima i zaista iskusiti način života američkih srednjoškolaca.

Privatne srednje škole u SAD-u
St Andrew’s Sewanee

Svake godine, ova privatna škola smještena u državi Tennessee, prima učenike iz gotovo 20 različitih zemalja svijeta. Njihovi učenici često svoje obrazovanje nastavljaju na ponajboljima svjetskim institucijama kao što su UCLA, Columbia University, NYU i brojne druge.

Privatne srednje škole u SAD-u
Buffalo Seminary

Smještena u povijesnoj četvrti grada Buffala, ova je privatna škola jedna od najstarijih škola za djevojke. Teže personaliziranom pristupu u manjim grupama za rad (do 10 učenika). Na ovoj instituciji cilj je razvijati vlastite afinitete u područjima poput znanosti, tehnologije, inženjerstva, umjetnosti i dizajna, businessa i humanističkih znanosti.

Privatne srednje škole u SAD-u
The White Mountain School

Svoje okruženje u planinama u planinama New Hampshirea, ova privatna škola povezuje s motom kako istražujući nove planinske putove, proširujemo i vlastite vidike. S otprilike 140 učenika godišnje, teže stvaraju prisnog okruženja gdje će učenici moći ostvariti puni akademski i osobni potencijal u sklopu nastavnog plana, atletskih i edukacijskih i rekreativnih aktivnosti.

Prilika za srednjoškolskom razmjenom u američkim privatnim srednjim školama prilika je za pripremu za upis na top svjetska sveučilišta, vlastiti doživljaj američke srednje škole i načina života američkih srednjoškolaca, te naposljetku za širenje vlastitih vidika.

Pridružite nam se na predstavljanju spomenutih privatnih američkih škola 05.10.2021. u DoubleTree by Hilton u Zagrebu s početkom u 17:00. Saznajte više o mogućnostima ostvarenja američkog sna svakog tinejdžera!

Pošaljite direktan upit o cijenama ili dogovorite besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.