KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
ONLINE Dani mobilnosti i edukacije 22.01.2022.
2 Nov

Dani mobilnosti i edukacije: 11. međunarodni sajam školovanja u inozemstvu

Dani mobilnosti i edukacije u 2020. godini postali su virtualni, a u 2021. vraćamo se uživo 16. listopada 2021. u Zagrebu u Hilton Garden Inn hotelu. Za učenike, studente i roditelje, pripremili smo i prateće virtualne sajmove 20. studenog 2021. te 22. siječnja 2022. na kojima će se zanimljivije nego ikad predstaviti inozemna sveučilišta i škole kao i naši studenti i učenici sa svojim iskustvom studiranja u inozemstvu. Otkrij koje su novosti u svijetu obrazovanja u inozemstvu; zašto je besplatan studij u Danskoj najpopularniji; zbog čega je ove godine Nizozemska IN studijska destinacija; sve o prestižnom i tradicionalnom studiju u Italiji te ponešto o studiju u Velikoj Britaniji, Austriji i Japanu kao i o poznatim švicarskim fakultetima koji su najbolji u području hotelskog menadžmenta i kulinarstva. Uz to sve, na sajmu sudjeluju i srednje škole iz SAD-a i UK-a.

Izlagači na danima mobilnosti
U vremenu kada je svijet sve bliži i dostupniji, današnja generacija Z sve više želi putovati i upoznati nove zemlje, kulture, ljude i u tom procesu osamostaliti se i pripremiti se za svoju buduću karijeru. Izuzetak više nije ni Hrvatska jer prema brojnim istraživanjima rezultati pokazuju da više od 75% Hrvata mlađih od 35 godina zanima školovanje i rad u inozemstvu.

BHV Education jedanaestu godinu zaredom organizira međunarodni sajam školovanja na kojem će se predstaviti prestižna sveučilišta i škole iz Nizozemske, Danske, Švicarske, Italije, Velike Britanije, Japana i drugih zemalja. Osim prilike za osobni razgovor s predstavnicima sveučilišta iz inozemstva, na  Danima mobilnosti i edukacije ćete imati priliku sudjelovati u nizu zanimljivih panela i radionica s aktualnim temama iz područja obrazovanja u inozemstvu koja će voditi predstavnici gostujućih sveučilišta i škola, studenti i polaznici programa i BHV savjetnice.

Profesionalno usmjeravanje, srednja škola, studij, tečajevi jezika, kulturalni i radni programi u inozemstvu. Bilo da ste tek upisali srednju školu, završili studij ili želite promijeniti karijeru, za svakog imamo ponešto!

TEME I RASPORED ZA ONLINE SAJAM

SUBOTA, 22.01.2022.

10:00 – 11:00
Arhitektura i dizajn u Italiji i UK-u

Izlagači: FIDI Florence Institute of Design International, Università Iuav di Venezia & De Montfort University

11:00 – 12:00
Društvene znanosti u Nizozemskoj, Austriji i Japanu

Izlagači: Tilburg University, Webster Vienna Private University & International College of Liberal Arts (Yamanashi Gakuin University)

12:00 – 13:00
Srednja škola i ljetni programi jezika u UK-u i SAD-u

Izlagači: Oxford International College, d’Overbroeck’s, Earlscliffe College, CATS Global Schools & Ross School

13:00 – 14:00
Turizam i hotelijerstvo u Nizozemskoj i Švicarskoj

Izlagači: NHL Stenden, HTMi Hotel and Tourism Management Institute, IMI International Management Institute & Swiss Education Group

14:00 – 15:00
Business Studies u Europi

Izlagači: EU Business School, B.H.M.S. Business & Hotel Management School, Les Roches & Glion

15:00 – 16:00
Engineering & IT u Danskoj, UK i Italiji

Izlagači: University of Southern Denmark, University College Absalon TEDI London &University of Pavia

16:00 – 17:00
Student party & proglašenje dobitnika nagradne igre

Studenti sa fakulteta na sajmu dijelit će svoja iskustva studija u inozemstvu, a bit će vremena i za pitanja publike.

-> SUDJELUJ U NAGRADNOJ IGRI

POPIS SUDIONIKA 2021.

Studij u Nizozemskoj

Studij u Nizozemskoj

Tilburg University – smjestio se u gradu Tilburgu, 7. najvećem gradu u Nizozemskoj na udaljenosti od samo 2 sata od glavnog grada Amsterdama. Moto Tilburg University-ja je Understanding Society – te filozofije se sveučilište drži od samih početaka, a više od 1.500 djelatnika razvija i prenosi znanja drugima te spaja ljude iz različitih disciplina zajedno kako bi društvo učinili boljim mjestom. Na taj način, sveučilište želi dati svoj doprinos rješavanju kompleksnih društvenih problema.

Rotterdam Business School(Rotterdam University of Applied Sciences) odabralo je preko 2.500 studenata koji trenutno pohađaju diplomski ili preddiplomski program međunarodnog poslovanja na engleskom jeziku. Rotterdam Business School svoje studente priprema za karijeru u međunarodnom poslovanju kroz edukaciju, programe razmjene, istraživačke projekte i praktičnu primjenu znanja. Uska suradnja s partnerima u industriji i obrazovanju u Europi, Aziji, Africi i Amerikama pruža studentima mogućnost da steknu globalni pogled i iskustvo potrebno za uspješnu karijeru.

NHL Stenden University of Applied Sciences već se treću godinu zaredom nalazi u top 3 sveučilišta primjenjenih znanosti u Nizozemskoj. Osim toga, više od 80% studenata je zadovoljno ili izuzetno zadovoljno studijskim programom na Stendenu. Rad u manjim studijskim grupama, zadaci i projekti iz stvarne industrije, vrhunska opremljenost sveučilišta i međunarodno okruženje garantiraju studentima stjecanje praktičnih vještina koje su primjenjive u budućoj karijeri.

VIŠE O STUDIJU U NIZOZEMSKOJ
Studij u Italiji

Studij u Italiji

Florence Institute of Design Internationalmeđunarodna škola dizajna mjestila se u centru Firence. Kao škola talijanskog dizajna, Institut je specijaliziran za tečajeve grafičkog dizajna, arhitekture, dizajna namještaja i dizajna interijera za studente iz cijele Europe i svijeta. Navedeni programi se izvode na engleskom jeziku, a studentima je omogućeno pohađanje satova talijanskog jezika za vrijeme studija.

Sveučilište IUAV – jedno je od vodećih sveučilišta arhitekture u Italiji. Prema QS rangiranju svjetskih sveučilišta u kategoriji arhitekture iz 2019. godine IUAV je treće po redu talijansko sveučilište koje se nalazi na toj ljestvici. Ono što razlikuje ovo talijansko sveučilište od drugih sveučilišta jest ulaganje u istraživanje i razvoj rješenja problema koji su povezani s gradom i okolišem, infrastrukturom i mobilnošću, zaštitom i očuvanjem okoliša, održivim dizajnom, poviješću arhitekture, novim granicama dizajna i umjetnosti.

University of Pavia – jedno je od najstarijih svjetskih sveučilišta s velikim izborom studijskih programa. Na ovom talijanskom sveučilištu studira oko 24.000 studenata, od kojih je čak 1.800 međunarodnih studenata. Izvodi se 13 programa na engleskom jeziku, uključujući preddiplomski program Artificial Intelligence i diplomske programe inženjerstva.

VIŠE O STUDIJU U ITALIJI
Besplatan studij u Danskoj

Studij u Danskoj

University of Southern Denmark – s radom je započelo 1996 godine, a danas broji preko 27 tisuća studenata. Glavni kampus se nalazi u Odense, a reginalni kampusi se nalaze u Slagelseu, Koldingu, Esbjergu i Sønderborgu. Nalazi se među top 50 najboljih mladih sveučilišta, a nude različite studijske programa iz područja inženjerstva, humanističkih, društvenih i prirodnih znanosti na engleskom jeziku.

University College Absalon – s kampusima u 7 gradova Roskilde, Slagelse, Sorø, Næstved, Holbæk, Kalundborg, Vordingborg i Nykøbing Falster regionalna je obrazovna institucija koja nudi 2 programa na engleskom jeziku za internacionalne studente: Bachelor of Engineering in Biotechnology te International Honours Degree in Teaching. Fakultet također ima bliska partnerstva sa poslodavcima što osigurava visokokvalitetne mogućnosti stažiranja kao i kontinuirani razvoj njihovih programa u skladu s potrebama tržišta rada.

VIŠE O STUDIJU U DANSKOJ

Studij u Švicarskoj

Sommet grupacija ponosno predstavlja najbolje fakultete za hospitality industriju koji zajednički drže treće mjesto na svjetskim top ljestvicama za studij hospitalityja, turizma i upravljanje slobodnim vremenom. Škole hotelijerskog menadžmenta Glion i Les Roches, s kampusima u Švicarskoj, Španjolskoj, Kini i Velikoj Britaniji, pružaju studentima preddiplomskog i diplomskog studija iz više od 100 zemalja obrazovanje izgrađeno po švicarskom modelu akademske strogosti, učenju temeljenom na vještinama i dinamičnoj multikulturalnosti. Kulinarske i slastičarske škole Ducasse Education nude preddiplomske programe, tečajeve za promjenu karijere i kontinuirano stručno usavršavanje, kao i privatne tečajeve za ljubitelje hrane unutar tri kampusa u Francuskoj i kroz partnerstva s inozemnim sveučilištima.

EU Business School s kampusima u Barceloni, Ženevi, Montreuxu i Münchenu međunarodni je privatni fakultet sa tradicijom dužom od 45 godina. Fakultet je razvio i nudi velik broj programa na engleskom jeziku poput poslovnog upravljanja, komunikacija, turističkog menadžmenta, internacionalnog poslovanja, marketinga, financija i poduzetništva. Programi se održavaju na kampusima i online. Fakultet pruža bogatu mrežu partnerskih ugovora s brojnim svjetskim sveučilištima zbog čega je mogućnost za mobilnost studenata iznimno velika.

HTMi Hotel and Tourism Management Institute škola je međunarodnog hotelijerskog i turističkog menadžmenta koja svim studentima pruža visokokvalitetno obrazovanje, osposobljavanje i praksu. Školu podržava svjetska mreža međunarodnih hotelskih kompanija, čiji predstavnici redovito posjećuju HTMi kampus u potrazi za mladim talentima. Bivše studente HTMi-ja možete pronaći u vodećim svjetskim hotelskim tvrtkama u više od 40 zemalja diljem svijeta, 95% ih je zaposleno u roku od 3 mjeseca nakon diplome, a rade u 20% najboljih svjetskih ugostiteljskih tvrtki.

Studij u Švicarskoj

Swiss Education Group – jedan od najboljih privatnih fakulteta za hotelski i turistički menadžment. Swiss Education Group nudi studijske programe ugostiteljskog menadžmenta i kulinarstva sa naglaskom na praksu i povezivanje s poslodavcima. Diplomantima Swiss Education Group iz Švicarske osigurana je karijera na najboljim svjetskim pozicijama u hospitality branši koja prema procjenama danas zapošljava svaku 10. osobu u svijetu.

Studij u Švicarskoj

International Management Institute – institut u vlasništvu švicarske obitelji s 29 godina iskustva u podučavanju studijskih programa na području hospitality managementa s odličnom reputacijom i dugogodišnjom suradnjom s međunarodnim hotelima i liderima u industriji. Nakon studija, IMI svojim studentima pomaže u pronalasku poslova i dogovaranju plaćenog treninga u Švicarskoj ili u drugim zemljama u nekoj od uglednih globalnih kompanija.

Studij u Švicarskoj

Business & Hotel Management School – poznat kao BHMS smjestio se u Luzernu, a nudi studijske programe u području hospitality managementa, business managementa te kulinarstvu. Studenti preddiplomskog studija 18 mjeseci provesti ćena kampusu fokusirajući se na teorijski dio nastave, dok će 18 mjeseci provesti na plaćenoj praksi te po završetku studija imati potrebna znanja, ali i vještine cijenjene na tržištu rada.

Studij u Japanu

Studij u Japanu

International College of Liberal Arts, Yamanashi Gakuin University  osnovano 1946. godine, Sveučilište Yamanashi Gakuin ima preko 70 godina povijesti, a nalazi se na samo sat vremena od Tokija. Japan je sve popularnije odredište za studiranje zbog visokog standarda obrazovanja, sigurnog okoliša, jedinstvene kulturne baština, te stalnih napora da se globalizira te podrške koju pružaju internacionalnim studentima. Studenti na iCLA mogu birati između različitih kolegija s inovativinim nastavnim planom i programom koji vodi do International Liberal Arts diplome. iCLA studentima nudi jedinstvenu priliku da upoznaju japansku kulturu istovremeno stječući kvalitetno globalno obrazovanje u jednom od najmodernijih kampusa.

Kyoto University of Advanced Science – privatno je sveučilište s 50-godišnjom tradicijom stvaranja uspješnih inženjera. Japan je dao značajan doprinos modernoj znanosti i tehnologiji, osobito u polju robotike, nanotehnologije i medicinske znanosti. Najvažnije industrije ove zemlje su automobili, elektronika i računala, a upravo je iz tog razloga Japan idealno mjesto za studiranje preddiplomskog, diplomskog ili doktorskog studija strojarstva i elektrotehnike.

VIŠE O STUDIJU U JAPANU
Studij u Austriji

Studij u Austriji

Webster Vienna Private University – američko sveučilište s globalnom perspektivom i međunarodnom atmosferom smješteno u Beču. Osim što nude brojne mogućnosti za obrazovanje u inozemstvu kroz globalnu mrežu partnera diljem svijeta, svojim studentima pružaju osobni pristup i rad u manjim grupama. Studenti koji odaberu Webster Vienna Private Universityju mogu pohađati preddiplomske i diplomske programe na engleskom jeziku iz psihologije, međunarodnog poslovanja, strateškog komuniciranja, poslovne administracije, menadžmenta, financija i marketinga.

PRIJAVA ZA SUDJELOVANJE NA DANIMA MOBILNOSTI I EDUKACIJE 2021.
Srednja škola u Americi

Srednja škola u SAD-u

CATS Global Schools međunarodna edukacijska grupa sastoji se od nekoliko različitih škola. Između ostalog, grupaciju čine i CATS Academy Boston, CATS College Cambridge i Cambridge School of Visual and Performing Arts. Cilj programa CATS škola jest stvaranje globalnih građana koji će biti spremni odgovoriti na izazove koji im se spremaju na studiju, ali i uposlovnom svijetu i društvu.

Velika Britanija

A-levels program u Velikoj Britaniji
Studij u Velikoj Britaniji

TEDI London – na TEDI London izvodi se samo jedan studijski program – Global Design Engineering. Ovaj inovativan program obuhvaća mehaničko, električno, elektroničko, civilno i okolišno inženjerstvo, ali i dizajn proizvoda. Cilj obrazovnog programa jest opremiti studente vještinama za tržište rada budućnosti. Takav tip inženjerskog visokoobrazovnog programa izvodi se na samo nekolicini sveučilišta u cijelom svijetu, a sam koncept je potpuno nov. Razvijen je u suradnji sa svjetskim profesionalcima koji razumiju da industrija treba novu vrstu inženjera. Umjesto tradicionalnog inženjera strojarstva ili elektrotehnike, svijetu inženjerstva potrebni su kreativni inovatori koji nude novu i drukčiju perspektivu.

De Montfort University svojim studentima pruža iznimnu kvalitetu podučavanja koja je okrunjena i nagradama. Sveučilište ima 150 godina staru tradiciju, a smješteno je u centru multikulturalnog grada Leicestera. Postoji velik izbor programa koje međunarodni studenti mogu upisati. Pokrivaju područja umjetnosti, biznisa, računalstva, dizajna i predškolskog odgoja.

Srednja škola u UK-u
A-levels College

Završetkom srednje škole u UK-u, strani učenici također dobivaju mogućnost upisivanja fakulteta u UK-u sa statusom domaćeg studenta, što donosi i povoljniji financijski aranžman (što se razlikuje ako fakultet upisujete sa završenom srednjom školom u Hrvatskoj, dakle kao EU student). Ako ste završili drugi razred srednje škole u Hrvatskoj, imate mogućnost pohađati dvogodišnji A-levels program (Sixth Form College). Riječ je srednjoškolskoj kvalifikaciji (kao što je u Hrvatskoj Državna matura), no kroz dvije godine ćete slušati samo tri predmeta, koje ćete i polagati na završnom ispitu. Odabrani predmeti bit će usko vezani uz područje koje želite studirati. Položenim A-levelsima (Advanced Level Examinations) konkurirate za upis na najbolja britanska sveučilišta sa statusom domaćeg studenta.

Na ovogodišnjem sajmu ugostit ćemo čak tri A-levels collegea iz Velike Britanije:

Pročitaj više o temama na Danima mobilnosti i edukacije

Kako je to izgledalo prethodnih godina:

Sorry, the comment form is closed at this time.