KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Studij u Japanu
5 Nov

Studij u Japanu: Kyoto University of Advanced Science

Posljednjih nekoliko godina, Japan privlači sve veći broj međunarodnih studenata. Naime, vlada ove zemlje radi na tome da kroz raznoliku ponudu sveučilišnih programa na engleskom jeziku, stipendija za strane studente i niže školarine, Japan bude prvi izbor mladih diljem svijeta kod odabira studija. U tome uvelike pomaže i činjenica da je ova otočna država Azije jedna od najsigurnijih zemalja na svijetu za život. Valja spomenuti da život i studiranje u Japanu dodatno olakšavaju 24 sata otvoreni mini marketi, redoviti javni prijevoz i odličan zdravstveni sustav. Unatoč tehnološkom napretku i urbaniziranim gradovima, Japanci cijene svoju jedinstvenu kulturu i čuvaju svoje prirodne ljepote koje ćeš i ti, uz studiranje u “Zemlji Izlazećeg Sunca”, svakako imati priliku doživjeti.

Studij u Japanu
Studij u Japanu

 Kyoto University of Advanced Science (KUAS)

Japan je dao značajan doprinos modernoj znanosti i tehnologiji, osobito u polju robotike, nanotehnologije i medicinske znanosti. Najvažnije industrije ove zemlje su automobili, elektronika i računala, a upravo je iz tog razloga Japan idealno mjesto za studiranje inženjerstva.

Na KUAS-u, studenti imaju mogućnost naučiti najnaprednije tehnologije kroz studijski program prepun prakse. KUAS studentima nudi znanja iz različitih područja inženjerstva te ih priprema za rad u najboljim globalnim kompanijama. Teorijsko i praktično znanje u sklopu ovog studijskog programa pružit će ti vještine inovatora koji će moći odgovoriti na mnogobrojne izazove modernog društva.

Cilj studija na KUAS-u jest da studente opremi vještinama koje će po završetku fakulteta moći primijeniti u stvarnom životu te im omogućiti da uspiju u modernom svijetu inženjerstva. 

Studijski programi:
  • Bachelor in Engineering (4 godine)
  • Master of Engineering (2 godine)

U travnju 2020. godine na KUAS je predstavljen novi studijski program obrazovanja na engleskom jeziku koji vode međunarodno prepoznati profesori i ugledni inženjeri. Program je usmjeren na tehnologiju koja će oblikovati našu budućnost – električna vozila, dronovi, roboti, umjetna inteligencija, strojevi, sustavi za proizvodnju električne energije. Iako je sva nastava na engleskom jeziku, KUAS se pobrinuo da svi njihovi međunarodni studenti pohađaju satove japanskog jezika kako bi se što bolje i brže integrirali u novu sredinu. Dok se preddiplomski studij odvija u trajanju od 4 godine, diplomski studij na KUAS-u traje 2 godine.

Kyoto University of Advanced Science (KUAS) privatno je sveučilište s 50-godišnjom tradicijom stvaranja uspješnih inženjera.

Studij u Japanu
Studij u Japanu

Profesionalna karijera nakon studija

Kyoto pruža poticajno okružje za razvoj karijere budućeg inženjera. To je grad industrije gdje globalno uspješne mehaničke i elektroničke kompanije imaju svoja sjedišta. Kako bi se studenti specijalizirali u području mehaničke, električne ili mehatroničke tehnologije, KUAS im pruža mogućnost rada s inženjerima u Kyotovoj proizvodnoj industriji. Studenti surađuju sa stvarnim kompanija i istražuju široku lepezu opcija zapošljavanja na području Japana i šire koje ih očekuju nakon završetka fakulteta. Na taj način, osim što ćeš raditi uz bok s najboljim inženjerima, ostvarit ćeš brojna poznanstva i biti spreman za rad u industriji. Štoviše, osoblje tima zaduženog za karijeru i stručnu praksu fakulteta svojim studentima pomaže u lovu na poslove, spaja ih s budućim poslodavcima i informira ih o mogućnostima stručne prakse u Japanu, ali i izvan njega.

Studij u Japanu

Studentski život u Kyotu

Između 47 najvećih japanskih gradova, Kyoto ima najbrojniju populaciju studenata. Stoga se smatra studentskim gradom. Također, Kyoto bilježi čak 9,000 međunarodnih studenata, a unutar ovog grada aktivno je više od 40 sveučilišnih kampusa. Budući da ćeš biti okružen brojnim domaćim i stranim studentima, osim što ćeš saznati više o japanskoj kulturi, pružit će ti se prilika da živiš u multikulturalnoj sredini i ostvariš kontakte s ljudima diljem svijeta koji će nakon fakulteta raditi u istoj industriji kao i ti.

Troškovi života u Kyotu su puno niži od onih u gotovo svim većim azijskim gradovima. No, životni standard se i dalje razlikuje od onog u Hrvatskoj. Postoji mogućnost da ostvariš pravo na rad u Japanu kao međunarodni student. Naime, međunarodni studenti mogu raditi u mini marketima, restoranima i slične poslove na pola radnog vremena, odnosno, maksimalno 28 sati tjedno. Tijekom ljetnih praznika, broj sati se povećava te je dopušteno raditi do 8 sati dnevno.

Smještaj u KUAS-ovim modernim kampusima

Studij u Japanu
Studij u Japanu

Kyoto University of Advanced Science sastoji se od dva kampusa, kampus Uzumasa i Kameoka. Dok se Uzumasa nalazi bliže centru grada, Kameoka je smješten u planinama. Unutar prvog kampusa izgrađena je visokotehnološka zgrada za nastavu inženjera, pored nje je dom za međunarodne studente, dvije knjižnice, knjižara i drugi objekti. Svaka studentska soba u domu za međunarodne studente u potpunosti je namještena, a na svakom katu nalazi se zajednički dnevni boravak gdje se studenti mogu družiti. Kampus Kameoka sastoji se od brojnih sportskih objekata kao što su teniski tereni, teretana i teren za baseball. U oba kampusa nalaze se mini marketi i menze s brojnim zdravim i povoljnim jelima. Odlučiš li da kampus ipak nije tvoje željeno mjesto stanovanja tijekom studija, osoblje KUAS-a može te povezati s agencijama za nekretnine koje ti mogu ponuditi stanove, zajedničke kuće ili pansione po pristupačnim cijenama.

Razlozi zašto izabrati KUAS

  • Visoka vrijednost i konkurentnost na tržištu rada
  • Rad uz bok s najboljim inženjerima
  • Najnaprednije tehnologije
  • Specijalizacija u željenom području
  • Praktična primjena znanja
  • Multikulturalno okruženje
  • Učenje japanskog jezika
  • Otkrivanje prirodnih ljepota Japana

Sorry, the comment form is closed at this time.