KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Studij u Litvi: Kaunas University of Applied Engineering Sciences Kaunas University of Applied Engineering Sciences
15 Nov

Studij u Litvi: Kaunas University of Applied Engineering Sciences

Kaunas University of Applied Engineering Sciences osnovano je 1920. godine i već više od jednog stoljeća uspješno priprema inženjere za litvansko i međunarodno tržište. Trenutno nude devet studijskih programa iz područja elektronike i energetike, motornog prometa, obrade materijala, građevinskog i zrakoplovnog inženjerstva koje predaju stručnjaci predavači s dugogodišnjim praktičnim iskustvom koje žele podijeliti s novom generacijom inženjera.

Bliska suradnja s industrijom i poduzećima

Kao sveučilište primijenjenih znanosti, cilj Kaunas University of Applied Engineering Sciences je pripremiti stručnjake za industriju. U bliskoj suradnji s domaćim i međunarodnim poduzećima, svoju nastavu prilagođavaju potrebama tržišta i prate ritam promjene tehnologije. Poduzeća u Litvi velikodušno ulažu u njihove programe i objekte, financijski i gostujućim predavanjima, pozivajući studente u svoje urede, tvornice i organizirajući posjete gradilištu. Nude stažiranje i stipendije najboljim studentima te ih zapošljavanju u svoje timove i podržavaju u razvoju karijere.

Studij u Litvi: Kaunas University of Applied Engineering Sciences Kaunas University of Applied Engineering Sciences
Studij u Litvi: Kaunas University of Applied Engineering Sciences Kaunas University of Applied Engineering Sciences
Potreba za visokokvalificiranim inženjerima

Uz proširenje slobodne ekonomske zone neposredno izvan grada u kojoj tvrtke kao što su Continental, Hella, Teltonika Networks i druge osnivaju i proširuju svoje urede i tvornice, regiji su očajnički potrebni visokokvalificirani inženjeri koji tečno govore strane jezike, sposobni ovladati i primjenjivati ​​najnoviju tehnologiju i posjedovati specijalističke vještine potrebne za digitalno doba. No buduća karijera zasigurno nije ograničena na Litvu i baltičku regiju: s tehnologijom koja se svakodnevno razvija, na globalnim tržištima potrebni su visokokvalificirani inženjeri s plaćama koje često premašuju nacionalne prosjeke.

Studij u Litvi: Kaunas University of Applied Engineering Sciences Kaunas University of Applied Engineering Sciences
Praktična nastava iznosi 30% ECTS bodova

Na Kaunas University of Applied Engineering Sciences studenti na svim programima stječu oko 30% svih ECTS bodova kroz terensku nastavu, projekte i praksu. Inicijalna praktična nastava izvodi se u laboratorijima fakulteta osnovanim u partnerstvu s Volswagenom, Boschom, Kitronom, Baltec CNC Technologies, Elinta Motors, Kauno Tiltai i drugim domaćim i međunarodnim brendovima gdje studenti izvode projekte i vježbe pod vodstvom nastavnika. Preostalu praktičnu obuku provode  partnerske tvrtke Kaunas University of Applied Engineering Sciences kroz tri godine studija. Mnogi studenti i prije diplomiranja nastavljaju raditi u tvrtki u kojoj su obavljali praksu.

Rad u specijaliziranim laboratorijima

Kaunas University of Applied Engineering ima čak 13 specijaliziranih laboratorija koji su izgrađeni uz ulaganja partnera iz industrije. Studenti Electronic Engineering programa, u jednom od tri laboratorija, moći će učiti o pametnoj rasvjeti, mikroklimi i drugim kućnim tehnologijama, alarmima i protupožarnim sustavima. Za polaznike studija Motor Transport Electronics vježbe će se odrađivati u Bosch Training centru, a studenti će učiti o strukturi automobila, dijagnostici vozila, sigurnosnim sustavima, sustavima kočenja i elektronici. Kako bi unaprijedili svoje vještine, studenti Automobile Technical Maintenance smjera imat će priliku steći znanja u certificiranom Volkswagen Training centru.

Mogućnosti studentske razmjene

Studenti Kaunas University of Applied Engineering Sciences također imaju priliku studirati u inozemstvu na jednom od 43 Erasmus partnerska sveučilišta u 20 zemalja diljem Europe. U programima elektroničkog i građevinskog inženjerstva nude mogućnost stjecanja dvostruke diplome na Schmalkalden University of Applied Sciences u Njemačkoj i VIA University College u Danskoj. Kako bi iskoristili ovu mogućnost, studenti svoje prve dvije godine provode u Kaunasu, a završnu godinu odrađuju u Danskoj ili Njemačkoj. Završni semestar i pisanje disertacije može se obaviti u Litvi ili na partnerskom sveučilištu. Erasmus pripravničke prakse također su iznimno popularne među studentima Kaunas University of Applied Engineering Sciences koji odlaze u Ujedinjeno Kraljevstvo, Švedsku i druge europske zemlje kako bi stekli međunarodno praktično iskustvo.

Studij u Litvi: Kaunas University of Applied Engineering Sciences Kaunas University of Applied Engineering Sciences
Studij u Litvi: Kaunas University of Applied Engineering Sciences Kaunas University of Applied Engineering Sciences
Kaunas – pristupačni troškovi života

Kaunas University of Applied Engineering Sciences nalazi se u drugom po veličini gradu u Litvi. S osam sveučilišta istraživačkih i primijenjenih znanosti, grad je prilagođen studentima s pristupačnim cijenama i značajnim studentskim popustima na prijevoz, članstvo u teretani i druge usluge. Međunarodni studenti na Kaunasu također su prvi u redu za smještaj u studentskom domu. Uz to, 2022. je sjajna godina za početak studija u Kaunasu jer će grad tijekom ove godine biti Europska prijestolnica kulture sa stotinama planiranih događaja. Za pridošlicu bi ovo mogla biti uzbudljiva prilika za upoznavanje grada i lokalnog stanovništva.

Uvjeti za upis

Da biste se prijavili za jedan od devet programa koje nudi Kaunas University of Applied Engineering Sciences potreban je dobar prosjek ocjena iz matematike, engleskog te fizike ili kemije. Prijave su otvorene od 1. siječnja do 20. kolovoza.

Dogovorite individualne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.