KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
21 Nov

Top 5 zimskih destinacija za studij u inozemstvu

Dok nestrpljivo čekaš zimske praznike u Hrvatskoj, pročitaj gdje bi već iduću zimu mogao studirati u inozemstvu. Za tebe smo izdvojili 5 najljepših zimskih lokacija za studij u inozemstvu. Bez obzira da li želiš uživati u aktivnostima na snijegu, šetati božićnim tržnicama ili uživati u slasticama, u nastavku teksta naći ćeš idealnu zimsku destinaciju za sebe.

1. Besplatan studij u Švedskoj

Zime u Švedskoj znaju biti osobito hlade, ali to Šveđane ne sprječava da uživaju u brojnim aktivnostima. Švedski dio Laponije definicija je zimske idile. Snowmobiling kroz šumu i zaleđena jezera odličan je za sve ljubitelje adrenalina. Popularan je i tzv. snowshoeing – planinarenje po snijegu švedskim šumama. Glavni razlog većeg broja turista u Švedskoj zimi je i fenomen polarne svjetlosti. Uz puno sreće i povoljno vrijeme zeleno-plava svjetla moguće je uočiti od studenog pa sve do ožujka u nacionalnom parku Abisko. Za one koji preferiraju ostati u gradu, Stockholm i Gothenburg tijekom prosinca imaju bogate božićne tržnice koje vrijedi posjetiti.

Besplatan stdij u Švedskoj
Besplatan stdij u Švedskoj

Jesi li znao da je studij u Švedskoj besplatan? Osim što je besplatan, u Švedskoj na engleskom jeziku možeš studirati smjerove kao što su New Media Design, International Economics, Marketing Management i Sustainable Enterprise Development.

Turizam i hotelijerstvo u Švicarskoj

2. Turizam i hotelijerstvo u Švicarskoj

Vjerojatno misliš da je ovo još jedan odjeljak o skijanju u Švicarskoj. Ljudi iz cijelog svijeta Švicarsku posjećuju i zbog drugih razloga. Jedan od njih su manje gužve u gradovima. Zimi ćeš moći mirno razgledavati trgove i fotkati se kraj šarenih fasada bez da ti itko upada u kadar. Fotić će ti trebati i za posjetu najvišeg vrha Europe. Ne brini, do tamo nećeš morati pješačiti već ćeš moći uskočiti u žičaru i upijati bijela prostranstva iz daljine. Nakon toga, možeš se počastiti i ručkom u jednom od restorana s pogledom na planine.

Švicarska glasi kao kolijevka turizma i gostoljubivosti pa ćeš u ovoj zemlji moći studirati programe na engleskom jeziku upravo u spomenutoj branši.

Saznaj kako se Gabriel snašao u Švicarskoj

3. Besplatan studij u Danskoj

Iako si vjerojatno čuo za hygge koji opisuje danski stil života uz svijeće, knjigu i uživanje u hrani, postoji i druga strana novčića. Danci se zimi vole kupati u moru. Pitaš se zašto? Dok kod nas prvi jesenski dani označavaju kraj turističke sezone na Jadranu, kod Danaca sezona kupanja tek počinje. Na sjeveru postoji vjerovanje da je kupanje u moru zimi zdravo za jačanje imuniteta, ali i uma. Sigurno će i tebi pomoći da se bolje fokusiraš na učenje za ispite. Ako te kupanje u hladnoj vodi ne privlači, možeš posjetiti zabavni park Tivoli koji je zimi spektakularno okićen. Uvijek ti ostaje i opcija da isprobaš svježe pečeni snegl, spandauer, ili tebirkes u jednoj od poznatih danskih slastičarnica.

Besplatan studij u Danskoj
Besplatan studij u Danskoj

Kao što i ptice na grani već znaju, studij u Danskoj je u potpunosti besplatan, a možeš ostvariti i stipendiju danske vlade. Neki od popularnih programa među našim studentima su Multimedia Design, Computer Science te smjerovi iz područja inženjerstva i mehatronike.

Studij na engleskom u Austriji

4. Studij na engleskom u Austriji

Koliko puta si već čuo da je advent u Beču (uz ovaj naš zagrebački) place to be za vrijeme božićnih blagdana? Upisivanjem studija u Beču svake zime moći ćeš se šetati osvijetljenim ulicama austrijske metropole. Mnogi bi se složili da je božićna tržnica u Beču među najljepšima na svijetu. Na drvenim štandovima, ukrašenim lampicama, mjesto su pronašle božićne dekoracije, rukotvorine, pečeni kesten i nezaobilazno kuhano vino.

U srcu Austrije na engleskom jeziku možeš studirati psihologiju, međunarodne odnose, menadžment, stratešku komunikaciju i biznis.

Pročitaj Helenine dojmove studiranja u Beču

5. Besplatan studij u Finskoj

Finska je zemlja koja je usavršila umjetnost uživanja u životu. Ova je nordijska država jedna je od najsigurnijih za život, a njeni su stanovnici najsretniji na svijetu. Zanimljivo je da je Finska zemlja s najviše sauna po glavi stanovnika. Dok vani pada snijeg, a temperature dosežu više od -20 ispod ništice, možeš se zagrijati u toploj sauni. U slučaju da se ne snađeš najbolje na studiju, uvijek se možeš javiti Djedu Božićnjaku koji živi u finskom Laponiji za pomoć.

Uz Švedsku i Dansku, studij je besplatan i u Finskoj. U Finskoj možeš studirati različite programe na engleskom jeziku iz područja inženjerstva.

Saznaj više o besplatnom studiju u Finskoj
Besplatan studij u Finskoj
Našao si svoju idealnu studijsku destinaciju ili još uvijek nisi siguran koja je zemlja pravi izbor za tebe?
Dogovori besplatne konzultacije s BHV obrazovnom savjetnicom koja će ti pomoći da odabereš najbolju opciju za sebe s obzirom na tvoje želje i mogućnosti.
Dogovori besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.