KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
5 koraka do izvršne pozicije u turizmu u idućih 5 godina
7 Apr

5 koraka do izvršne pozicije u turizmu u idućih 5 godina

Gdje je vaše mjesto u ovoj privlačnoj struci? Jeste li u operativi? Prodaji? Marketingu? Ljudskim potencijalima? Organizaciji događaja? Imate li ambiciju napredovati? Ostvariti međunarodnu karijeru? Turizam i hotelsko-ugostiteljska industrija zapošljavala je prije pandemije 10% svjetske radne snage, a potpuni oporavak ove industrije očekuje se do 2027. godine.

5 koraka do izvršne pozicije u turizmu u idućih 5 godina

Iako su najveće tvrtke u ovoj industriji doživjele velike gubitke jer su mega eventi i  internacionalna poslovna putovanja u posljednje dvije godine smanjeni za 75%, to zapravo može biti dobra vijest za vas. Sigurno ste čuli za “val otkaza” koji se desio u vrijeme pandemije. On se ne odnosi samo na otkaze koje su poslodavci davali djelatnicima zbog smanjenog obima posla, jer je podjednako veliki broj djelatnika odlučio promijeniti poslodavca ili čak industriju. Mnogi od njih su iz turističkog sektora.

To znači da su mnoge dobro plaćene pozicije u ovoj industriji upražnjene, i već u drugoj polovici ove godine očekuje se povećana potražnja za menadžerima, a predviđa se da će njihovo karijerno napredovanje biti 50% brže nego u 10 godina prije pandemije. Međutim, da bi ste dospjeli do izvršnih pozicija ili uspješne međunarodne karijere u idućih pet godina, neće vam biti dovoljna diploma domaćeg fakulteta, radišnost, komunikativnost i lokalni kontakti. Morate napraviti iskorak iz zone komfora, a BHV Education će vam biti pouzdan vodič na tom putu.

5 koraka do izvršne pozicije u turizmu u idućih 5 godina

1. Upoznajte sebe kroz kvalitetan assessment

Vjerujemo da ste kroz svoje dosadašnje obrazovanje ili radno iskustvo osvijestili područja za koja imate povećan interes (možda i strast), koji vam zadaci leže bolje od drugih, u kakvom ste okruženju najproduktivniji, te što očekujete od sebe i poslodavca.

Međutim, većina ljudi na početku karijere ima premalo životnog iskustva i poslovnih znanja da može procijeniti što su njihove stvarne prednosti i kako ih koristiti, te kako mogu pridonijeti njihovom  uspjehu. Također je prirodno da niste svjesni svojih nedostataka i gdje trebate raditi na sebi ako u poslovnom okruženju niste do sada imali iskusnog mentora koji bi vam dao kvalitetnu povratnu informaciju i savjet.

U ovom slučaju, najviše ćete pomoći sami sebi ako se obratite u naš centar za procjenu. Kroz profesionalni assessment i stručnu interpretaciju rezultata vaše procjene, osnažit ćete svoje jake strane i rasvijetliti svoje slijepe točke. Mi znamo koliko je važno pronaći svoj pravi put!

Les Roches

2. Proširite svoje kvalifikacije poslijediplomskim studijem

Kako vi sebe vidite? Kao eksperta u uskom području ili kao osobu raznovrsnih kompetecnija koja organizira posao, odlučuje na dnevnoj razini, provodi strategije i vodi ljude?

Ako vas privlači pozicija eksperta u financijama, za vas je pravi odabir Master of Science program kakav nudi Institut Glion u Londonu. U dva semestra studiranja dobit ćete duboki uvid u svijet ulaganja u nekretnine, s posebnim naglaskom na razvoj hotela i upravljanje imovinom. Ostale teme uključuju privatni kapital, financijsko modeliranje, te integracije i akvizicije kompanija.

Za CEO poziciju preporučamo vam MBA program jer to je norma u Fortune 500 kompanijama. Institut Les Roches u Švicarskoj razvio je tijekom 20 godina specijaliziran MBA program koji se u hotelskoj industriji smatra jednim od top 3 na svijetu. Ako vas privlači kreativna strana posla, jedna nova i vrlo popularna specijalizacija je Master in Marketing and Management in Luxury Tourism koji se izvodi na Institutu Les Roches u Marbelli, jednom od najluksuznijih gradova u Europi.

5 koraka do izvršne pozicije u turizmu u idućih 5 godina

3. Stvorite mrežu utjecajnih poslovnih kontakata

Jeste li čuli za izreku “Your network is your net worth”?  Da li investirate u svoje kontakte?

Vaš društveni kapital možda nema brojčanu vrijednost na vašem bankovnom računu, ali svakako je jedna od najvažnijih imovina u vašem portfoliu. Povezanost sa ljudima koji dijele vaše interese i vaše vrijedosti unaprijedit će vašu karijeru i dat će vam veći osjećaj osobnog zadovoljstva. Istraživanja pokazuju da se najkvalitetnije veze za na naš osobni i profesionalni život najčešće stvaraju na fakultetu. To je logično, jer studiramo s ljudima koji imaju iste interese, dijelimo s njima brige i uspjehe.

Studiranjem na visoko rangiranim institutima kao što su Glion ili Les Roches, ne samo da ćete se školovati u probranom društvu, već ćete kroz “alumni network” dobiti pristup prijašnjim generacijama koje su danas na vodećim pozicijama u turističkoj industriji širom svijeta.

Želite proširiti svoju mrežu kontakata iz hospitality branše?
5 koraka do izvršne pozicije u turizmu u idućih 5 godina

4. Pažljivo izaberite poziciju i poslodavca

Većina početnika na prvom radnom mjestu ostaje 11 mjeseci. Međutim, istraživanja profesora Stana Christensena sa sveučilišta Stanford ukazuju da što duže ostanete na prvom radnom mjestu, to ćete imati uspješniju karijeru poslije. Međutim, to ne znači da trebate ostati raditi na poslu na kojem vam je dosadno, trpiti loše uvjete ili biti lojalni poslodavcu koji ne dijeli vaše vrijednosti. Ovo upućuje na to da dobro promislite unaprijed koji posao želite raditi, zbog čega, te  s kojim poslodavcem ćete najbolje ostvariti svoje ciljeve, na obostranu korist. Sa dobrim poslodavcem uvijek možete pregovarati (ako imate pregovaračke vještine) o razvoju karijere i primanja.

Dobar način da se upoznate sa poslodavcima je stručna praksa. Švicarski fakulteti poznati su po tome da u sklopu studiranja imaju obveznu stručnu praksu u trajanju od 6 mjeseci, na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Sajmovi poslova organizirani su na kampusima i studenti osobno upoznaju HR direktore poznatih internacionalnih kompanija (npr.  Jumeirah, Hilton, Bloomberg, Apple, Soho House, itd. ), kao i butik hotela ili agencija.

5 koraka do izvršne pozicije u turizmu u idućih 5 godina

5. Izgradite liderske osobine i ponašanja

Lideri su više od poslovnih stručnjaka. Oni imaju sposobnost jasno i uvjerljivo prenijeti svoje ideje, često pred velikim i utjecajnim skupinama ljudi. Oni se ne ustručavaju preuzeti odgovornost za odluke i za vođenje drugih ljudi, te oni održavaju svoja obećanja. Dobri lideri imaju i izraženu emocionalnu inteligenciju – svjesni su sebe, dobro reguliraju svoje emocije, kao i emocije drugih ljudi.

Prihvatite svaku priliku koja vam se pruža za održavanje prezentacija ili vođenje sastanaka. Usavršite svoje znanje engleskog jezika i drugih jezika, te usavršite svoje govorničke vještine. S praksom sve postaje lakše. Vježbajte svoje vještine aktivnog slušanja i budite osjetljivi na neverbalne znakove koje vam kolege mogu davati.

HARRISON KARIJERNI COACHING će vam pomoći da nadogradite svoje liderske kompetencije.

Harrison Assessment dugogodišnje je razvijan upitnik koji precizno mjeri osobine ličnosti i pruža individualne izvještaje o kompatibilnosti s 680 karijernih opcija. Između ostalog, ispunjavanjem upitnika dobivaju se informacije o sposobnosti vođenja, razini emocionalne inteligencije, crtama ličnosti, motivacijama, stavovima i strasti prema pojedinoj karijeri.
POŠALJITE UPIT ZA PROFESIONALNU ORIJENTACIJU ILI COACHING

Sorry, the comment form is closed at this time.