KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
2 Jan

Što je studij Liberal Arts?

Svi te znaju kao osobu koja zna sve o komunikaciji, ekonomiji, politici i tehnologiji. Kada surfaš netom otvaraš brojene članke i fascinira te svako znanje na koje naiđeš. I pitaš se postoji li mjesto gdje to isto možeš studirati, a kasnije se specijalizirati u onome što ti je najbitnije? BHV Education ima rješenje: studij liberal arts. Vjerojatno si za ovaj način studiranja čuo u američkim serijama, ali on za tebe može postati stvarnost. U nastavku ti donosimo kako to možeš postići.

Liberal Arts

Studij liberal arts dizajniran je za osobe koje zanima širok raspon tema i koje kroz život žele različite karijere. Kroz studiranje predmeta od društvenih do prirodnih znanosti dobiti ćeš važan uvid u to kako one funkcioniraju. Nakon 4 godine studija bit će ti lakše odlučiti se za smjer karijere jer ćeš znati što točno želiš. Studiranje liberal arts učinit će od tebe i intelektualca. Naučit ćeš vještine kritičkog razmišljanja, komunikacije i promišljanja o složenim problemima. Na kojem god mjestu budeš radio, isticat ćeš se svojim velikim znanjem o svemu.

Na online eventu “Studiraj u Japanu na engleskom jeziku uz stipendiju” 24.02.2024. s početkom u 11 sati pridružit će nam se predstavnik International College of Liberal Arts. Svi sudionici imat će priliku predstavnicima postaviti pitanja tijekom eventa ili za vrijeme individualnog razgovora.

Prijava na webinar 24.02.2024.
Studij Liberal Arts Japan
Prednosti studija liberal arts:
  1. Sloboda odlučivanja koje predmete želiš učiti
  2. Priprema za poslove budućnosti: zbog velike količine znanja koje ćeš imati moći ćeš lakše mijenjati karijere
  3. Nauči kako misliti i raditi drugačije od ostalih
  4. Interaktivan pristup učenju: rasprave s profesorima i studentima
  5. Soft skills vještine kao prednost prilikom traženja posla (profesionalnost, radna etika)

International College of Liberal Arts

International College of Liberal Arts nalazi se u gradu Kofu i dio je Yamanashi Gakuin Universityja. Ovaj američki tip sveučilišta pruža ti priliku studija liberal arts u Japanu na engleskom jeziku. Opremit će te za rad u modernom društvu u kojem promjene dolaze svaki dan. Na preddiplomskom studiju od 4 godine imat ćeš priliku učiti o svemu što te zanima, studirati u inozemstvu, stažirati i naučiti kako razviti svoju karijeru.

Na prvoj godini slušat ćeš osnovne predmete te će se moći odlučiti za major (glavni smjer):

Glavni smjerovi (major):

Globalni biznis i ekonomija: Korporativne financije / Poduzetništvo / Međunarodni biznis / Međunarodna trgovina

Političke znanosti: Svjetska politika / Međunarodni odnosi / Metode istraživanja /Azijska regija

Interdisciplinarna umjetnosti: Komunikacija / Engleski jezik / Japanska kultura / Vještine govorništva

Studij u Japanu: Povijest japanskih međunarodnih odnosa / Manga i anime /Književnost / Povijest tehnologije u Japanu

Studij psihologije: Interdisciplinarni pristup koji ukazuje na to kako tehnologija utječe na ljudsko ponašanje / Novi smjer od travnja 2024.

Saznaj više o studiju Liberal Arts u Nizozemskoj

Studij Liberal Arts Japan
Izborni predmeti:

Uz glavni smjer imat ćeš priliku sudjelovati u izbornim predmetima, radionicama i stažiranjima koji će prošiti tvoje vidike. Izborne predmete ćeš birati iz bilo kojeg majora (glavnog smjera) i dodatnih predmeta poput:

Japanski jezik

Čak i ako ne znaš japanski jezik, kroz studij ćeš imati priliku postati tečan govornik. Uz jezik, učit ćeš i o japanskoj kulturni i načinu rada. Time ćeš svoj europski pristup nadopuniti s azijskim i biti spreman osvojiti svijet.

Date Science

Kako poslovi postaju sve više složeniji, potrebno je znati kako raditi s velikom količinom informacija. Ovaj predmet će te naučiti analiziranju, razumijevanju i načinu prenošenja informacija drugima. Predavanja o statistici, programiranju i analitičkim metodama opremit će te i za karijeru u znanosti poput strojnog učenja.

Sociologija i psihologija

Saznat ćeš sve o ljudskom ponašanju i motivaciji, identitetima i osobnom razvoju. Ovo znanje će ti otvoriti put prema karijeri u medijima i ljudskim resursima.

Studij Liberal Arts Japan

Život nakon diplome

Za razliku od studenata u Hrvatskoj, ne moraš se pitati kako nastaviti život nakon studiranja. International College of Liberal Arts mislio je i na to. Posebno dizajniran predmet o karijerama osposobit će te za svijet posla. Naučit ćeš pisati životopis, pripremiti se za intervjue za posao i otkriti svoje snažne i slabije strane.  Uz tebe će biti Career Guidance koji će ti pomoći fokusirati se na ono što je bitno, ali i različiti događaji gdje ćeš susreti prilike za prakse i posao.

Započni svoju prijavu na studij u Japanu

Zašto je Japan mjesto za tebe?

Ne samo da će te obrazovanje na International College of Liberal Arts opremiti za svijet budućnosti, već ćeš i imati priliku studirati u okruženju prepunom aktivnosti i fotki vrijednih postavljanja na društvene mreže.

Nalazit ćeš se u pokrajini Yamanashi, koja se nalazi 90 minuta od samog centra Tokija. Međutim, kada budeš posjetio Tokyo pokazat ćeš svima sljedeće slike:

Studij Liberal Arts Japan
Studij Liberal Arts Japan

Planina Fuji

Ova planina je postala jedna od najprepoznatijih simbola Japana. Popularno je mjesto za planinarenje lokalnih i međunarodnih posjetitelja koji žele svjedočiti zalasku sunca na vrhu planine. Planina Fuji dio je nacionalnog parka Fuji-Hakone-Izu, UNESCO-ve svjetske baštine.

Jezero Yamanaka

Odmah do planine Fuji, nalazi se jezero Yamanaka, najveće od pet Fuji jezera. Nakon dana predavanja na International College of Liberal Arts tamo možeš biciklirati, baviti se vodenim sportovima te igrati tenis. Preporučuje se odlazak na jezero u ranom studenom kako bi svjedočio prelijevanju crvene i narančaste boje u prirodi.

The Shingen-ko Festival

Tijekom ovog festivala, više od 1000 samuraja će proći kroz grada te time to postaje najveće okupljanje samuraja u svijetu. Na ovaj festival dolaze posjetitelji iz cijelog Japana i svijeta. Ti isto imaš priliku sudjelovati u paradi tako da položiš radionicu na International College of Liberal Arts gdje ćeš naučiti napraviti svoj kostim i postati samuraj.

Na online eventu “Studiraj u Japanu na engleskom jeziku uz stipendiju” 24.02.2024. s početkom u 11 sati pridružit će nam se predstavnik International College of Liberal Arts. Svi sudionici imat će priliku predstavnicima postaviti pitanja tijekom eventa ili za vrijeme individualnog razgovora.

Prijava na online event 24.02.2024.

Sorry, the comment form is closed at this time.