KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
18 Mar

École Ducasse: Kulinarstvo u Francuskoj

Michelinova zvjezdica nedvojbeno je najveće priznanje za izvrsnost u kulinarstvu. Mnogi ju nazivaju “Oscarom kulinarske industrije.” Chefovi diljem svijeta utrkuju se za tom željenom zvjezdicom. No ima ih nekoliko koji su uspjeli prikupiti zapanjujući broj zvjezdica u svojoj konstelaciji vrhunskih restorana. Rekorder u prikupljanju dragocjenih zvjezdica je Alain Ducasse. Osvojio ih je 21, što ga čini chefom s najvećim brojm zvjezdica na svijetu, a također je prvi chef na svijetu čiji je restoran osvojio 3 zvjezdice. Tada je imao samo 33 godine, a njegov restoran “Le Louis XV” u Monaku proglašen je najboljim. Smatra se jednim od najboljih kuhara na svijetu, no on je istovremeno izuzetno uspješan poslovan čovjek koji je izgradio carstvo od 36 restorana širom svijeta.

Prijavi se i dogovori osobni sastanak s predstavnikom grupacije Sommet Education gospodinom Goranom Yordanovom te saznaj kako upisati prestižnu kulinarsku školu École Ducasee.

Registriraj se na besplatne konzultacije za École Ducasse
Ecole Ducasse
Ecole Ducasse

U intervjuu za Harvard Business Review odgovorio je na pitanje zašto se nije specializirao samo za “fine dining”, nego u svom poslovnom modelu vodi i bistroe i gostione. Usporedio je brand koji je stvorio s Mercedes-Benzom:

Mi smo kao Mercedes-Benz, koji ima široku ponudu od Smarta do Maybacha i težimo savršenstvu u svakoj kategoriji u koju uđemo. Svaki naš restoran ima svoju autentičnu priču

Zanimljivo je da je Europska svemirska agencija zamolila chefa Alaina da osmisli jela za astronaute, jer je hrana na svemirskim stanicama (a ne umor, skučenost, ili bestežinsko stanje), najveći izazov za njihovu dobrobit dok borave u svemiru. Uz sva ograničenja i parametre koje je ESA laboratorij stavio pred njega, chefu Alainu je trebalo oko 3 godine da kreira jela koja se i danas transportiraju u svemir i uljepšavaju vikende i blagdane astronautima. Međutim, razlog zašto mi najviše cijenimo Alaina Ducassa je taj što on nije zabavljač iz reality show-a, već edukator.

Kulinarski institut École Ducasse

Kulinarski institut École Ducasse od svog osnutka 1999. godine međunarodno  je priznat po izvrsnosti u podučavanju kulinarstva i slastičarstva.  Vođen je vizijom i energijom kultnog chefa koji  je stekao svjetsku slavu time što nikada nije pristao na drugorazrednost. Institut École Ducasse slijedi taj isti pristup u kvaliteti obuke koju pruža. Meilleurs Ouvriers de France, svjetski prvaci u kulinarstvu, renomirani kuhari i slastičari, obrtnici, ugostiteljski stručnjaci, pa čak i Alain Ducasse osobno – svi su okupljeni u timu edukatora koji studentima ovog instituta daju svoj maksimum.

Zanimaju te obrazovni programi iz kulinarstva u Francuskoj?
Dogovori besplatne konzultacije
Ecole Ducasse

Zašto izabrati École Ducasse?

U institutu École Ducasse ćeš naučiti stručnost, vještine i filozofiju Alaina Ducassea. Ponuda edukacije je raznovrsna, od intenzivnih tečajeva osposobljavanja za poduzetnike do akademske diplome bakalara. Usavršavat ćeš se sa studentima iz cijelog svijeta kako bi postao sljedeća generacija ključnih dionika međunarodne gastronomije.

Ključne činjenice:

  • 3 škole s komplementarnim programima
  • 1.500 diplomiranih studenata i certificiranih polaznika
  • polaznici dolaze iz više od 60 zemalja
  • nov i supermoderan kampus u blizini Pariza
  • kampus unutar zaštićenog povijesnog spomenika u blizini Lyona
  • 6 međunarodnih akademskih partnera
  • visoka razina praktične nastave
  • jedinstvene nastavne metode i pedagoški sadržaji
  • visoko kvalificirani profesori
  • programski sadržaj usklađen s industrijom
  • omjer studenata i instruktora 14:1
Kampus u Parizu

Potpuno nov kulinarski kampus École Ducasse prostire se na 5.000 četvornih metara u Meudonu, bogatom pariškom predgrađu, samo 10 km od srca glavnog grada Francuske. Tu se nalazi šest tehničkih kuhinja za individualno kuhanje ili brigadni postav (“brigade de cuisine”), slastičarski laboratorij, pekarski laboratorij, soba za senzornu analizu, centar znanja i restoran otvoren za javnost. U skladu s filozofijom Alaina Ducassea, kampus se također može pohvaliti vlastitim vrtovima s povrćem i začinskim biljem.

Ecole Ducasse
Ecole Ducasse
Kampus u Lyonu

U blizini Lyona, u području pod UNESCOvom zaštitom, nalazi se drugi kampus specijaliziran za slastičarske, pekarske, čokoladne, i sladoledne umjetnosti.  Château de Montbarnier, sjedište kampusa, spaja aristokratsko naslijeđe i modernost. Nudi toplu i gostoljubivu atmosferu koju studenti jako cijene. U njemu se odvija niz prestižnih kulinarskih događaja svake godine, uključujući izborne krugove za natjecanje “Un des Meilleurs Ouvriers de France” i nacionalni festival “Des Croquembouches”.

Želiš znati više o École Ducasse kampusima u Francuskoj?
 
Ecole Ducasse
Preddiplomski programi

Bachelor in Culinary Arts
Bachelor in French Pastry Arts

Preddiplomski programi traju tri godine i spoj su kulinarske prakse, menadžerskih znanja i poduzetničkih vještina.  Za upis je potrebna matura.

Diploma programi

Culinary Arts Diploma
Expert Diploma in Culinary Arts
French Pastry Arts Diploma
Expert  Diploma in French Pastry

Diploma programi su intenzivni programi u trajanju od 2 do 9 mjeseci za početnike bez iskustva ili eksperte sa barem dvije godine iskustva. Namijenjene su polaznicima koji su se opredijelili za karijeru u kulinarstvu.

Ecole Ducasse
Mastercalss

Culinary Arts Modules
Pastry Arts Modules

Masterclass – majstorski tečajevi osmišljeni su kako bi pružili dodatnu podršku za postizanje najviših standarda industrije, a da pritom polaznici zadrže svoj vlastiti kulinarski identitet. Dostupni su na kampusima u Francuskoj ili u vašem restoranu ili hotelu.

Osnovni programi

Culinary Arts Essentials
French Pastry Arts Essentials
French Chocolate & Confectionary Arts Essentials

Osnovni programi su intenzivni programi u trajanju od 8 do 10 tjedana za entuzijaste, poduzetnike i one koji žele promijeniti karijeru. Ne zahtijevaju prethodno znanje ili iskustvo, i dostupni su na engleskom i francuskom jeziku.

Prijavi se i dogovori osobni sastanak s predstavnikom grupacije Sommet Education gospodinom Goranom Yordanovom te saznaj kako upisati prestižnu kulinarsku školu École Ducasee.

Registriraj se na besplatne konzultacije za École Ducasse

Sorry, the comment form is closed at this time.