KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Posjeti nizozemske fakultete 2022.
21 Apr

Ove jeseni: Posjeti nizozemske fakultete uz organiziranu turu i vodstvo

Nizozemska ti je sigurno poznata po vjetrenjačama, tulipanima, kanalima i beskrajnim redovima bicikala. A do sada si vjerojatno saznao i  za kvalitetno obrazovanje koje Nizozemska pruža. Očekuje te 2 000 studijskih programa na engleskom jeziku, povoljne školarine i financijske potpore nizozemske vlade. Ako želiš studirati u Nizozemskoj, a ne znaš kako bi krenuo, BHV Education ima rješenje za tebe. Pridruži se posjetu kompetitivnim fakultetima u Nizozemskoj i saznaj iz prve ruke što te očekuje. Posjeti fakultetima prije odluke za studij su dugogodišnja praksa u inozemstvu, te BHV Education želi isto pružiti i tebi u Hrvatskoj. U nastavku ti donosimo detalje.

Studij u Nizozemskoj

Svake godine interes mladih iz hrvatske za studijem u Nizozemskoj raste. BHV Education već osam godina uspješno prijavljuje hrvatske učenike i studente na studijske programe u Nizozemskoj.

 

Top 5 razloga zašto studirati u Nizozemskoj

1. Usavršavanje engleskog jezika

Nizozemska je država u kojoj se najviše i najbolje priča engleski. To će ti omogućiti bolje usavršavanje engleskog jezika kroz predavanja, ali i svakodnevnu uporabu.

2. Specijaliziranost fakulteta

Nizozemski fakulteti fokusirani su na što veću specijaliziranost studijskih programa te studenti od početka biraju koji dio studija ih najviše zanima.

3. Otvorenost prema strancima

Sveučilišta u Nizozemskoj su prepuna studenata iz svih krajeva svijeta, a Nizozemci su po prirodi vrlo otvoreni i bez predrasuda prema svakome tko je željan znanja i usavršavanja.

4. Visoko rangirana sveučilišta

Nizozemski obrazovni sustav je prepoznat u svijetu, a studenti nakon završenih fakulteta s lakoćom pronalaze željene poslove i grade karijere.

5. Kvaliteta života

Životni standard je vrlo visok. To je najbolji pokazatelj sređene i moderne države koja je okrenuta budućnost i školuje nove generacije stručnjaka.

Plan puta za posjet nizozemskim fakultetima jesen 2022.

University of Amsterdam, 26.09.2022.

Od 1632. godine Sveučilište Amsterdam obrazuje mlade studente. Kao lider u međunarodnoj znanosti i inovacijama ovo sveučilište će te učiniti ambicioznim i kreativnim profesionalcem. Zbog svega ovoga često se nalazi među svjetskim najboljim sveučilištima. Sveučilište Amsterdam za tebe ima 20 preddiplomskih program na engleskom jeziku. Možeš birati između društvenih smjerova poput studija komunikacije, prava i ekonomije do psihologije. Imaš i priliku izabrati specijalizaciju (minor) po tvojim željama. Za diplomski studij izbor ti je još i veći. Biraj između 150 programa na engleskom jeziku od studija umjetne inteligencije do forenzičke znanosti.

Tilburg University, 27.09.2022.

Jedan od glavnih razloga zašto je ovaj fakultet poseban je međunarodna zajednica studenata. Tilburgova zajednica je otvorena i raznolika, a na kampusu ima oko 13 000 međunarodnih studenata što dovodi do kulture suradnje i prihvaćanja. Tilburg University je i uzbudljivo mjesto za život i učenje. Njegov zeleni i kompaktni kampus u blizini šume ima sve što studentima treba. Tilburg University je poznat po sjajnim vezama s liderima u industriji. Njegovi se studenti mogu veseliti uzbudljivim mogućnostima za karijeru, zahvaljujući networkingu koje organizira Sveučilište. Visoko rangiranje Tilburga znači da su njihove diplome akreditirane širom svijeta, a njegovi diplomanti mogu težiti velikim ciljevima. Etički pristup Tilburga usmjeren je na održivost i društvenu odgovornost, a moto Sveučilišta je ‘Razumijevanje društva’.

Fontys University of Applied Sciences, 28.09.2022.

Studiranje na Fontys Universityju značit će da živite u jednoj od najnaprednijih regija na svijetu. Fontys je na vodećem europskom inovativnom području vrhunske tehnologije i međunarodno poznato središte znanosti, dizajna i tehnologije. Fontys ima partnerstva s više od 500 međunarodnih tvrtki, uključujući Adidas, BMW, Coca-Colu, IKEA-u, Nike i Porsche. Te tvrtke nude projekte i/ili stažiranje studentima Fontysa. Tijekom studija svi studenti Fontysa obavljaju dvije prakse (jedan semestar u trećoj i četvrtoj akademskoj godini). Praksa se može obavljati u Nizozemskoj ili u inozemstvu. Studenti sami odabiru tvrtku, ali Fontys također nudi popis lokalnih i međunarodnih tvrtki partnera.

Saznaj sve o posjeti nizozemskim fakultetima ove jeseni

 
Posjeti nizozemske fakultete 2022.

Posjet Amsterdamu i slobodno popodne za turističko razgledavanje, 29.09.2022.

Bez obzira na godišnje doba u Amsterdamu uvijek imaš nešto novo za isprobati i doživjeti. Kreni od četvrti Jordaan gdje te čeka povratak u prošlost. Galerije, vrtovi i antikvarijati okružuju ovu jednu od najpoželjnijih amsterdamskih četvrti. Izgubi se u nizozemskim kanalima, uskim uličicama i restoranima sa super atmosferom  i pronađi sebe. Sve to možeš napraviti biciklom i pridružiti se broju od  880 000 bicikala koji tamo se koriste.

➱ U Amsterdamu te očekuju nebrojeni muzeji poput Van Gogh muzeja i kuće Anne Frank.

➱ Ako si spreman za izazov, možeš otići  na najvišu ljuljačku u Europi na vrhu tornja A’DAM.

➱ Nakon adrenalinskog naleta, posjeti poznati Bloemenmarkt. Tu možeš svojim prijateljima i roditeljima kupiti lukovice originalnih tulipana iz Nizozemske.

➱ Na kraju svog slobodnog dana, sjedni u turu brodom i prođi amsterdamskim kanalima. Osunčan suncem vidjeti ćeš cijeli grad.

NHL Stenden University of Applied Sciences, 30.09.2022.

Na NHL Stenden University of Applied Sciences izvode se preddiplomski i diplomski programi engleskom jeziku. Ovaj fakultet svrstan je u top 3 fakulteta za primijenjene znanosti u Nizozemskoj, a 80% studenata na NHL Stendenu je zadovoljno ili iznimno zadovoljno dobivenim obrazovanjem. Jedan od razloga je i to da je NHL Stendem dio European University Alliance RUN-EU. Kroz ovo partnerstvo sveučilište je u kontaktu sa tvrtkama i sveučilištima diljem svijeta. Tako ćeš imati i ti imati priliku otići  u Indoneziju, Južnu Afriku i Tajland. Sva ova iskustva su omogućila da 80% NHL Stenden studenata pronađe posao unutar 3 mjeseca od diplomiranja.

ISKUSTVA BHV POLAZNIKA SA STUDIJA U NIZOZEMSKOJ

Tilburg University ima sustav mentorstva sa bivšim studentima koji vrlo dobro priprema studente za sve što fakultet zahtjeva, ali i kasnije za početak karijere, kao što je kreiranje CV-a, linkedina ili slično. Osim akademskog upoznavanja, Tilburg University ima uvodni tjedan koji zovu TOP week na kojem vas stariji studenti upoznaju s gradom, studentskim životom, studentskim udrugama i slično.

– Ina Klarić, studij Cognitive Science and Artificial intelligence na Tilburg University i BHV Education polaznica

Obožavam ići na faks i zanima me apsolutno sve što učimo. Kada god pričam sa svojim prijateljima iz Hrvatske, uvijek se žale na fakultet i kako im se neda. Najviše od svega iznenadio me odnos profesora i studenta. Autoritet se poštuje, ali profesori zahtijevaju da ih se zove imenom! Uvijek su ovdje da pomognu i preferiraju da ih se gleda kao prijatelja od kojeg možemo nešto novo naučiti.

– Petra Vojnović, studentica International Communication Management na Fontysu i BHV Education polaznica

Organizirana tura i paket aranžman od 26.09. do 01.10.2022. uključuju:

➱  smještaj u jednom od amsterdamskih hotela u sobi s još jednom osobom iz grupe,

➱  tri obroka svaki dan,

➱ obilazak sveučilišta s privatnim autobusom,

➱ karte za javni prijevoz tijekom slobodnog dana u Amsterdamu,

➱ transferi s i na amsterdamski aerodrom.

➱ CIJENA: 1.320 EUR

U ponudu nisu uključeni sljedeći troškovi:

  • avio karta,
  • putno osiguranje,
  • transfer u HR do aerodroma,
  • džeparac.
Posjeti nizozemske fakultete 2022.
Pridruži nam se u posjeti nizozemskim fakultetima! Već danas učini prvi korak prema nezaboravnim uspomenama i olakšaj si odluku o studiju.
Rezerviraj svoje mjesto za posjet nizozemskim fakultetima!

Sorry, the comment form is closed at this time.