KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Studij-u-Italiji-John-Cabot-University
2 Jan

Studij u Italiji: John Cabot University

Želiš studirati u umjetničkom i kulturnom središtu, ali i hubu za biznis, politiku i istraživanja? Studij na engleskom jeziku u talijanskom glavnom gradu na američkom sveučilištu pravi je izbor za tebe. Bilo da te zanima povijest umjetnosti, komunikacija, ekonomija, književnost, psihologija, biznis ili politika, na preddiplomskom programu na John Cabot University odabrat ćeš područje koje te najviše zanima, ali ćeš slušati kolegije i iz drugih područja. Na taj način nećeš se morati ograničiti samo na jedan smjer nego ćeš dobiti interdisciplinarno znanje i vještine koje će ti povećati zapošljivost nakon studija. U nastavku saznaj zašto studirati u Rimu i više o studiranju na John Cabot University.

Zanima te studij u Italiji na engleskom jeziku?

Dogovori besplatne konzultacije
Studij u Italiji: John Cabot University

Zašto studirati u Rimu?

Rim je grad s više od 50 muzeja i 900 crkvi koji su dom svjetski poznatih slika i skulptura. Kamenite ulice, odlične pizze i 12 UNESCO spomenika svjetske baštine samo su dio razloga zašto odabrati studij u Rimu.

Osim svoje povijesne i umjetničke važnosti, moderni Rim je europska metropola sa stotinama ambasada, međunarodnih organizacija, vladinih agencija i multinacionalnih kompanija.

Prepoznat je i kao užurbani hub za biznis, politiku i istraživanja. Grad redovito ugošćuje strane čelnike, međunarodne zvijezde, izvanredne znanstvenike i svjetski poznate profesionalce iz biznisa koji ti mogu poslužiti kao izvor inspiracije i motivacije tijekom studija. Uz to, dva rimska aerodroma su među najposjećenijima u Europi s brojnim letovima svaki dan što ovaj grad čine odličnom lokacijom za sve studente koje žele putovati u svoje slobodno vrijeme.

John Cabot University

John Cabot University neovisno je talijansko sveučilište koje izvodi preddiplomske i diplomski program na engleskom jeziku. Smješteno je u srcu Rima – centru kulture, povijesti, umjetnosti, kreativnosti, biznisa i međunarodnih odnosa. Na John Cabot Universityju nastava se odvija u malim grupama, a profesori ohrabruju studente da sudjeluju u raspravama. Uz to, ovaj fakultet pruža ti mogućnost prakse u globalnim kompanijama, međunarodnim, neprofitnim i vladinim organizacijama te muzejima. Osim prakse, imat ćeš priliku putovati i ići na međunarodnu razmjenu u Afriku, Bliski istok, Aziju i diljem Europe.

Studenti koji diplomiraju na John Cabot Universityju često nastavljaju svoje obrazovanje. Po završetku svog studija upisuju prestižne škole poput Oxforda, Cambridgea, London School of Economics, Bocconi i brojne druge. Diploma John Cabot Universityja globalno je priznata pa ćeš svoju karijeru moći započeti u velikim multinacionalnim kompanijama, financijskim institucijama, kulturnim i diplomatskim organizacijama, Između ostalog, bivši studenti John Cabot Universityja rade u Bloombergu, Arab African International Bank, Hondi, IBM-u, J. Paul Getty muzeju i Svjetskog banci.

Studij-u-Italiji-John-Cabot-University
Studij u Italiji: John Cabot University
Preddiplomski smjer – Bachelor of Arts

Bachelor of Arts (B.A.) je četverogodišnji Liberal Arts  program koji se sastoji od 40 kolegija, uključujući glavnu specijalizaciju koja može biti iz područja u nastavku:

Diplomski smjer 

Master of Arts (MA) in Art History na John Cabot University uvodi studente u profesionalno rukovanje materijalima i metodama u povijesti umjetnosti s fokusom na istraživanje u muzejima, spomenicima i arheološkim nalazištima Rima. Seminare i kolegije na diplomskom studiju vode profesori različitih nacionalnosti s diplomama prestižnih sveučilišta kao što su Oxford University, University of Chicago, University of Edinburgh, Courtauld Institute i Institute of Fine Arts of New York University. Uz to, na seminarima povremeno gostuju predavači s drugih sveučilišta, stranih akademija, muzeja i obrazovnih udruženja.

Studij-u-Italiji-John-Cabot-University
Studij u Italiji: John Cabot University
Moderno opremljeni kampusi

John Cabot University ima 3 kampusa: Guarini Campus, Tiber Campus i Caroline Critelli Guarini Campus. Guarini Campus poseban je po knjižnici Frohring, jednoj od najvećih knjižnica djela na engleskom jeziku u Italiji. Na kampusu se nalaze brojne prostorije za učenje i medijsku produkciju, vrt za meditiranje kao i uredi administracije fakulteta. Sadržaji za medijsku produkciju omogućuju veliki raspon aktivnosti audio i video produkcije.

Studenti, profesori i osoblje fakulteta koriste Panasonic i Canon video i foto opremu, Tascam i Zoom audio opremu te Rode mikrofone kako bi stvorili predivne audiovizualne sadržaje.

U blizini Guarini Campusa nalazi se i umjetnički studio fakulteta. Između ostalog, moći ćeš koristiti mračnu komoru za eksperimentiranje s fotografijom, studije za crtanje i slikanje, foto studio i MAC Lab opremljen najnovijim softverima iz industrije.

Tiber Campus udaljen je pet minuta šetnje od Guarini Campusa. Smješten je na obali poznate rimske rijeke Tiber po kojoj je i dobio ime. Osim predavaonica, na kampusu se nalaze uredi studentske služe i menza s brojnim opcijama menija za doručak, ručak i večeru.  Posljednji kampus, Caroline Critelli Guarini Campus sastoji se od predavaonica, administrativnih ureda te učionice koja se može koristiti za fiziku i osnovne inženjerske predmete. U produžetku kampusa do kojeg se može doći otvorenim hodnikom, nalaze se sobe za sastanke, uredi, laboratorij za matematiku i centar za pisanje.

Studij-u-Italiji-John-Cabot-University

Studentske aktivnosti

Tijekom svog studija na John Cabot Universityju moći ćeš se uključiti u različite aktivnosti. Program društveno korisnog rada nudi brojne opcije volontiranja u partnerskim organizacijama fakulteta. Sudjelovanjem u ovakvoj vrsti programa, osim osjećaja da radiš nešto dobro i korisno, dobit ćeš i službeni certifikat ili potvrdu o sudjelovanju. Na John Cabot Universityju djeluju studentske udruge i klubovi. Za sve zaljubljenike u sport fakultet ima fitnes centar i osobne trenere, organizirano planinarenje i surfanje, košarku, odbojku na pijesku, tenis i druge sportske aktivnosti. Uz sve to, Svakog semestra fakultet organizira aktivnosti i izlete kako bi studenti proširili svoja znanja, a da se pritom dobro zabave i istraže Italiju

Studij-u-Italiji-John-Cabot-University
Studij-u-Italiji-John-Cabot-University

Zanima te studij u Italiji na engleskom jeziku?

Dogovori besplatne konzultacije s BHV obrazovnim savjetnicama

Sorry, the comment form is closed at this time.