KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Luiss-University-Rome
2 Aug

Studij u Italiji: Luiss University Rome

Osim očitih razloga za studij u Italiji kao što su ukusna hrana, bogata povijest i iznimna umjetnost, studiranje u Italiji nudi puno više. Međunarodni studenti imaju na izbor veliki broj programa na engleskom jeziku na visoko rangiranim sveučilištima. Među njima je Luiss University Rome koji je zauzeo impresivno 22. mjesto na QS rang listi u svijetu u području političkih znanosti. U nastavku teksta saznaj više o životu u Rimu, programima, karijeri nakon studija i aktivnostima na Luiss University Rome.

Luiss-University-Rome

Zašto studirati u Rimu?

Rim je grad povijesti, umjetnosti, hrane i obrazovanja što ga čini jednom od poželjnijih studijskih destinacija. Dom je široko poznatih znamenitosti poput Koloseuma i Bazilike Sv. Petra. Zbog svoje pozicije u centru Italije, Rim je odlično povezan javnim prijevozom pa ćeš lako moći istraživati i ostatak Italije. Glavni grad Italije središte je izvrsnog obrazovanja u kojem djeluju neka od najvećih sveučilišta u Europi i specijalizirane škole u području medicine, menadžmenta i biznisa.

Popis BHV partnerskih fakulteta u Italiji

Luiss University Rome

Luiss University Rome neovisno je talijansko sveučilište s kampusima u Rimu i Milanu. Fakultet pruža inovativan i sofisticiran pristup obrazovanju u području ekonomije i financija, biznisa i menadžmenta, prava i političkih znanosti. Ovaj fakultet zauzeo je i impresivno 22. mjesto na QS rang listi u svijetu u području političkih znanosti. Luiss University Rome sastoji se od 12 zgrada u Rimu i Milanu koje uključuju predavaonice, urede, studentske domove i Milano Luiss Hub. Glavni kampusi fakulteta nalaze se u Rimu, a prepoznati su zbog arhitekture koja predstavlja važne pokrete u umjetničkoj povijesti grada i bujnih vrtova.

Luiss-University-Rome
Preddiplomski programi na engleskom
 • Business Administration
 • Managment and Computer Science
 • Economics and Business
 • Politics: Philosophy and Economics
Diplomski programi na engleskom
 • Economics and Finance
 • Strategic Management
 • Law, Digital Innovation and Sustainability
 • Global Management and Poitics
 • Management
 • Corporate Finance
 • Dana Science and Management
 • International Relations
 • Marketing
 • Policies and Governance in Europe
Studij u Italiji

Luiss Language Café

Luiss Language Café inovativan je prostor odličan za upoznavanje novih ljudi, odmor i učenje stranih jezika na neformalan način u međunarodnom okruženju. Café se vodi inovativnom učenjem kroz praktični rad i nudi interaktivno, multidisciplinarno i stimulativno okruženje gdje je korištenje novog jezika temelj za stvaranje sadržaja i projekata.  Luiss Language Café posjeduje više od 1.000 knjiga na stranim jezicima, novine i časopise iz cijelog svijeta, prostore za čitanje i tri MacBook kutka za studentska istraživanja, razgovore za posao te kreiranje videa i podcasta.

Luiss-University-Rome
Aktivnosti cafèa:
 • tandem razgovori između talijanskih i međunarodnih studenata u organizaciji Erasmus Student Network Roma L.U.
 • konferencije o aktualnim temama poput međunarodne sigurnosti, diplomacije, klimatskih promjena i zdravog života
 • posebna predavanja s globalnim stručnjacima
 • rasprave o filmovima i debate na engleskom, arapskom, francuskom i španjolskom
 • interaktivne radionice s bivšim studentima Luissa sa zanimljivim poslovima
 • koncerti, glazbene lekcije, svirke i mjuzikli u digitalnom formatu
 • međuvršnjačko učenje
 • foto klub i izložbe
 • čitanja poezije
Pošalji upit

Priprema za buduću karijeru

Luiss University Rome orijentiran je na biznis. Svojom povezanosti s Confindustria (talijanskom poslovnom organizacijom) i međunarodnom poslovnom zajednicom, Luiss University Rome usko surađuje s poduzetnicima. Suradnja s preko 200 poslovnih i političkih institucija pomaže studentima da lako pronađu praksu i započnu svoju karijeru nakon studija. U prosjeku 90% studenata Luissa pronađe posao u roku od godine dana od završetka studija. Podršku studentima daje i Luiss Placement & Career Education Office kroz orijentacije i edukacijske usluge, sastanke i prezentacije multinacionalnih kompanija, investicijskih banki, javnih i privatnih organizacija.

Luiss-University-Rome

Studentska udruženja na Luiss University Rome

Na Luiss University Rome možeš se priključiti u više od 30 studentskih udruženja. Green Challenge studentska je organizacija koja ima za cilj da Luiss University Rome postane prvi zeleni kampus u Italiji. Od osnutka ovog udruženja studenti rade na osvještavanju o ekološkoj održivosti i razvoju ekološki prihvatljivog načina života. Luiss University Rome ima i udruženja posvećena razvoju karijere i zapošljivosti nakon studija. Dok udruženje studenata ARES povezuje studente s budućom karijerom kroz evente i konferencije, Associazione Libera per l’Innovazione pruža studentima razvoj vještina putem različitih oblika usavršavanja. Uz to, na fakultetu djeluje i nekoliko studentskih klubova posvećenih volontiranju i humanitarnom radu. Među njima je i BeYou, najstarija volonterska organizacija na sveučilištu. BeYou provodi aktivnosti poput kazališnih priredba u kojima glume djeca s invaliditetom, sakupljanje hrane i odjeće za potrebite, pomoć djeci i mladim majkama.

Kulturne aktivnosti na Luiss University Rome

Luiss University Rome potiče svoje studente da sudjeluju u raznovrsnim kulturnim aktivnostima. Fakultet sponzorira izložbe fotografija čiji su autori studenti, osoblje ili gosti sveučilišta. Odvijaju se i fotografski te literarni natječaji. Za sve ljubitelje kazališta, na fakultetu je moguće uključiti se u kazališne radionice. Glavni cilj kazališnih radionica je unaprijediti vještine komunikacije i rada u timu. Kako bi se dodatno promoviralo učenje engleskog jezika i pojačala internacionalizacija, na Luissu se održavaju filmski festivali na engleskom jeziku. Aktivna je i razmjena knjiga među studentima.

Želiš studirati u Italiji?

Ispuni obrazac u nastavku i pitaj nas sve što te zanima.

Pošalji nam upit za studij u inozemstvu

Sorry, the comment form is closed at this time.