KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
10 Nov

Studij u Italiji: Università Cattolica del Sacro Cuore

 

Zbog svoje geografske blizine, mediteranske klime i prestižnog obrazovanja, Hrvati godinama odabiru studij u Italiji. Italiju je odabralo i 30.000 međunarodnih studenata. Sa sve većim rastom izbora inovativnih studijskih smjerova na engleskom jeziku, Italija je postala privlačna studijska destinacija. Uz to, više od 50 talijanskih sveučilišta uvršteno je na popis najboljih svjetskih sveučilišta. Među njima je i Università Cattolica del Sacro Cuore s kampusima u Milanu, Piacenzi i Rimu. U nastavku teksta pročitaj više o smjerovima na engleskom jeziku, kampusima, praksi i aktivnostima na Università Cattolica del Sacro Cuore.

Na Study Italy webinaru imaš priliku upoznati predstavnike sveučilišta Cattolica. Webinar će se održati 6.12. od 16 do 18 sati, a sve što je potrebno jest registrirati se!

Na Study Italy webinaru saznaj sve o studiju i ranim prijavama na Università Cattolica del Sacro Cuore. 

Registriraj se na webinar

Università Cattolica del Sacro Cuore

Iako je puno ime ovog talijanskog sveučilišta Università Cattolica del Sacro Cuore, većina studenata zove ga Cattolica. Cattolica je svjetski prepoznato sveučilište s impresivnim akademskim osobljem i globalnom mrežom. Sveučilište nudi velik izbor inovativnih programa iz područja ekonomije i biznisa, računovodstva i financija, agrokulture, psihologije, lingvistike, filozofije i jezika. Na prestižnoj QS rang ljestvici svjetskih sveučilišta Cattolica je zauzela 167. mjesto iz područja umjetnosti i humanistike te 141. poziciju prema zapošljivosti po završetku studija. Ono što razlikuje Cattolicu od drugih sveučilišta jest raznolikost i obilje mogućnosti. Već tijekom studija imat ćeš prilike provoditi istraživanja, ići na praksu i steći vještine za buduću karijeru.

Kampusi u Milanu, Piacenzi/Cremoni i Rimu

Kampus u Milanu izgrađen je na mjestu samostana u centru grada. Dom je za više od 20.000 studenata u gradu koji nudi odličnu hranu, bogatu povijest i kulturu. Iako Milano glasi kao središte biznisa, prepoznat je i prema katedralama, bazilikama, galerijama, muzejima i parkovima. Drugi kampus , Piacenza, uključuje i prostor u obližnoj Cremoni. Piacenza je šarmantni srednjovjekovni grad okružen talijanskom prirodom. Na rimskom kampusu izvode se programi iz područja medicine i ekonomije. Fakultet surađuje s Policlinico Gemelli University Hospital što znači da svi studenti zdravstva imaju pristup uglednoj bolnici. Uz to, studenti uče od međunarodno priznatih stručnjaka, a čak 43 člana nastavničkog osoblja fakulteta nalazi se na listi top talijanskih znanstvenika.

Università-Cattolica-del-Sacro-Cuore
Prilike za praktično učenje u Milanu

Tijekom studija studenti koji izaberu smjer u Milanu, imaju prilike spojiti akademsko znanje i profesionalne vještine. Postoji opcija prakse uz pohađanje akademskih predmeta ili bez pohađanja akademskih predmeta u trajanju od 2 do 6 mjeseci. Ako se odlučiš za praksu, paralelno ćeš trebati sudjelovati na nastavi posvećenoj razvoju ključnih profesionalnih vještina. Study Abroad Impact Lab, izvannastavni program, otvoren je za sve međunarodne studente i obavezan za one koji se odluče na praksu. Između ostalog, na programu ćeš naučiti kako biti konkurentan na tržištu rada, steći meke vještine i kompetencije za rad u različitim kulturama. Osim prakse, međunarodni studenti mogu volontirati u talijanskoj zajednici dijeleći svoja znanja. U suradnji s osnovnim i srednjim školama u Milanu i okolici, međunarodni studenti mogu biti podrška profesorima na nastavi.

Popis partnerskih fakulteta u Italji
Prilike za praktično učenje u Piacenzi

Međunarodni studenti koji žele raditi u laboratoriju i razvijati istraživanja na određenu temu ili žele ići na praksu u Piacenzi to mogu učiniti iz područja agrokulture, hrane i znanosti o okolišu. Kampus u Piacenzi nalazi se u tzv. Dolini hrane gdje se proizvode glavni sastojci u talijanskoj kuhinji.  Upravo kroz istraživanja i praksu u Piacenzi studenti se povezuju s proizvođačima i distributerima poznatih brendova.

Prilike za praktično učenje u Rimu

Škola medicine, dio Università Cattolica del Sacro Cuore, studentima nudi praksu unutar klinike. Studenti imaju mogućnost raditi u bolnici Policlinico “A. Gemelli” uz bok sa zdravstvenim radnicima iz njihovog područja interesa. Praksa može biti u potpunosti prilagođena studentu. Student bira odjel, temu, datume i trajanje prakse (minimalno mjesec dana).

Università-Cattolica-del-Sacro-Cuore

Buddy, Ambassador i Mentor programi

Cattolica provodi Buddy program koji spaja međunarodne studente i domaće studente. Cilj programa je da talijanski studenti pomognu međunarodnim studentima da se u što kraćem roku prilagode novoj okolini. Sveučilište ima i Ambassador program putem kojeg možeš dijeliti svoje iskustvo na sajmovima o obrazovanju u inozemstvu ili na prezentacijama. Uz to, ovo će ti iskustvo obogatiti životopis, dobit ćeš certifikat, a moguće je ostvariti i popust na Università Cattolica del Sacro Cuore programe. Ako tijekom ljetnih i zimskih pauza odlučiš ostati na kampusu, možeš preuzeti ulogu mentora za nove studente. Na taj način ćeš novim studentima dati korisne informacije za početak njihovog studentskog života u Italiji.

Università-Cattolica-del-Sacro-Cuore

Sportski sadržaji i aktivnosti

Centro Universitario Sportivo (CUS) je organizacija koja promiče sportsku i fizičku edukaciju studenata u Milanu. U sklopu CUS-a možeš se priključiti u timove za atletiku, ragbi, tenis, jedrenje, plivanje, vaterpolo, hokej na ledu, veslanje, kanuing, odbojku, softball, košarku ili na neki od fitness programa. CUS Milano nudi ti da se navedenim sportovima baviš rekreativno ili profesionalno. Organizira i turnire između različitih fakulteta, ali i ljetne i zimske susrete sa studentima sportašima stranih sveučilišta. Ako više voliš provoditi vrijeme u teretani, na 5 minuta hoda od milanskog Cattolica kampusa nalazi se teretana koja ima saunu, bazen i terene za skvoš.  Sveučilište surađuje s teretanom pa ćeš moći ostvariti i posebni popust za međunarodne studente.

Pošalji upit za studij u inozemstvu

Zanima te studij u Italiji na engleskom jeziku? Prijavi se na webinar i dobij sve potrebne informacije.

Registriraj se na webinar

Sorry, the comment form is closed at this time.