KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
cbs-international-business-school
3 Aug

Studij u Njemačkoj: CBS International Business School

Niže školarine u usporedbi s SAD-om ili Velikom Britanijom, studij na engleskom i kvaliteta obrazovanja čine Njemačku popularnom studijskom destinacijom. Studij u Njemačkoj temelji se na praktičnoj primijeni znanja, a većina fakulteta nudi obaveznu praksu. Već tijekom studija steći ćeš potrebne vještine, surađivati s kompanijama i uspješno započeti svoju karijeru na međunarodnom tržištu rada. U nastavku saznaj zašto je studij iz biznisa na CBS International Business School u Njemačkoj možda baš pravi izbor za tebe.

Zanima te više o studiju na engleskom jeziku u Njemačkoj?

Besplatno sudjeluj na Danima mobilnosti i edukacije 14. i 15.10.2022. u Zagrebu i od predstavnika CBS International Business School saznaj sve o školarinama, kampusima, studijskim smjerovima i studentskom životu.
Prijavi se i besplatno sudjeluj
cbs-international-business-school

Zašto studirati u Njemačkoj?

Njemačka sveučilišta poznata su prema visokoj kvaliteti obrazovanja. Brojna sveučilišta u  Njemačkoj rangirana su među najboljima na svijetu. Odabirom studija u Njemačkoj dobit ćeš iznadprosječno obrazovanje koje će ti koristiti pri traženju posla nakon diplome. Dobra vijest je da za studij u Njemačkoj ne moraš znati njemački jezik, već će ti biti dovoljno znanje engleskog jezika. Sveučilišta u Njemačkoj međunarodno su orijentirana pa postoji velik izbor studijskih programa na engleskom jeziku. Posebno je popularno područje biznisa. Saznaj više o studijskim programima iz biznisa na CBS International Business School u Njemačkoj u nastavku teksta.

Studij u Njemačkoj

CBS International Business School

CBS International Business School je privatno, državno priznato sveučilište primijenjenih znanosti za biznis u Njemačkoj. Svi studijski smjerovi su akreditirani što znači da su prepoznati na nacionalnim i međunarodnim obrazovnim institucijama diljem svijeta. CBS se sastoji od tri kampusa u sedam njemačkih gradova; Cologne, Mainz, Potsdam, Aachen, Brühl, Neuss i Solingen. Sveučilište broji više od 1.900 studenata 75 različitih nacionalnosti. Učenjem u manjim grupama i multikulturalnoj atmosferi CBS studentima pruža individualan pristup. Uz to, prema WirtschaftsWoche rangiranju, menadžeri ljudskih resursa ocijenili su CBS International Business School kao najbolje privatno sveučilište primijenjenih znanosti za poslovnu administraciju u regiji Rhineland.

Saznaj sve o studijskim smjerovima na CBS International Business School na Danima mobilnosti i edukacije 14. i 15.10.2022. u Zagrebu

Studij u 7 njemačkih gradova

Izbor studijskog programa ovisi o željenom području, specijalizaciji, ali i o lokaciji. Odabirom studija na CBS International Business School imaš mogućnost studirati u jednom od sedam njemačkih gradova. Gradovi se razlikuju prema veličini i broju studenata. Lokacije CBS kampusa su gradovi: Cologne, Mainz, Berlin/Potsdam, Aachen, Brühl, Neuss, Solingen. U nastavku saznaj više o tri kampusa; Cologne, Mainz, Potsdam.

cbs-international-business-school
Kampus Cologne

Najveći od tri kampusa CBS International Business School jest kampus Cologne. Kampus Cologne ugošćuje 1.600 studenata, a sam grad Cologne dom je za više od 99.000 studenata. Uz brojne opcije studija, studente u ovaj grad privlači bogata ponuda poslova i atraktivne aktivnosti za provođenje slobodnog vremena. Studentima se posebno sviđa multikulturalna start-up atmosfera jer već tijekom svog studija mogu izgraditi vlastitu mrežu poslovnih kontakata. Velik broj njemačkih kompanija ima svoje sjedište u Cologneu ili u susjednom Düsseldorfu. Blizina kompanija odlična ti je prilika za praksu ili stažiranje u željenom sektoru.

Cologne kampus nalazi se u južnom Neustadtu, popularnom među studentima. Kad nisi na predavanju, moći ćeš vrijeme provoditi u šarmantnim pubovima, a tople ljetne dane na obali rijeke Rajne.

Studij u Njemačkoj
Kampus Mainz

CBS kampus Mainz isto se nalazi na obali rijeke Rajne. Iz ovog kampusa lako ćeš moći putovati u druge njemačke gradove – Frankfurth, Wiesbaden i Darmstadt – za manje od 45 minuta vlakom. Zbog snažne ekonomije moći ćeš naći posao na pola radnog vremena i iskoristiti priliku za praksu. S otprilike 350 studenata, kampus Mainz mala je zajednica blisko povezanih studenata. Budući da u Mainzu boravi više od 40.000 studenata, grad nudi raznoliku kulturnu ponudu.

cbs-international-business-school
Kampus Potsdam

Najnoviji od CBS-ovih kampusa smješten je u Potsdamu. Potsdam je studentski grad u kojem živi otprilike 24.000 studenata. Smješten je nedaleko glavnog grada Njemačke, a prepoznat po svojoj filmskoj sceni. Na CBS kampusu Potsdam smješteni su co-working prostori za start-upove što znači da će ti biti dostupna vrhunska tehnološka oprema. Uz velik izbor kulturnih znamenitosti, u blizini se nalazi nekoliko jezera idealnih za večernja druženja. Potsdam je i poslovno orijentiran pa ćeš svoje mjesto nakon studija lako naći u velikoj korporaciji ili digitalnom start-upu.

cbs-international-business-school

CBS Business Projects

CBS Business Projects su studentski projekti pomoću kojih studenti CBS-a mogu svoja znanja primijeniti u praksi. Studenti stječu praktične vještine kroz rad u timu i projektni menadžment u suradnji s partnerima iz korporacija. Radi se na stvarnim studijama slučaja kompanija i neprofitnih organizacija koje se nalaze u blizini kampusa. Neki od zadataka uključuju procese digitalne transformacije, istraživanje tržišta o inovacijama proizvoda i employer branding. CBS Business Projects dio su studijskih programa, a odvijaju se u trajanju od jednog semestra.

Studentski rad u Njemačkoj

Tijekom studiranja u Njemačkoj međunarodni studenti imaju pravo na rad. Za EU studente limit je 20 radnih sati tjedno po semestru. Ipak, za vrijeme praznika između semestara moguće je raditi nešto više sati nego kad traje nastava. Za neke poslove poput akademskog rada ili obaveznih praksi pravila su drugačija. Recimo, ako se zaposliš kao student assistant na fakultetu, moći ćeš raditi više sati. Minimalna studentska satnica u Njemačkoj iznosi 9€, a obično se dobiva za poslove čuvanja djece, rada u kafićima i restoranima. Za naprednije poslove povezane s tvojim studijem kao student možeš zaraditi 11-20€ po satu.

Pošalji nam upit o studiju u inozemstvu

Zanima te više o studiju na engleskom jeziku u Njemačkoj?

Besplatno sudjeluj na Danima mobilnosti i edukacije 14. i 15.10.2022. u Zagrebu i od predstavnika CBS International Business School saznaj sve o školarinama, kampusima, studijskim smjerovima i studentskom životu.
Prijavi se i besplatno sudjeluj

Sorry, the comment form is closed at this time.