KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
mendel-university-brno
9 Aug

Studij u Češkoj: Mendel University Brno

Zanima te područje agrokulture, ekonomije ili šumarstva? Želiš povoljniju opciju studiranja, a da kvaliteta obrazovanja ne pati? Studiraj na Mendel University Brno uz pristupačne troškove života. U nastavku saznaj više o Mendel University Brno koji nudi 2 preddiplomska i 6 diplomskih programa na engleskom jeziku. Otkrij zašto studirati u Brnu, što je Buddy program, koja su zaduženja karijernog centra, visinu troškova života, više o studentskom smještaju i prometnoj povezanosti. 

Zanima te više o studiju u Češkoj?

Dogovori besplatne konzultacije
mendel-university-brno

Zašto studirati u Brnu?

Brno je odličan grad za život. Dom je za 60.000 studenata što ga čini pravim studentskim gradom. Nije prevelik niti premali, troškovi života su pristupačni, a brojna događanja i skriveni kafići idealni su za druženja i provođenje slobodnog vremena. U gradu se nalazi 12 sveučilišta s kampusima, zgradama, laboratorijima i sportskim terenima. Studenti su velik dio društvenog života. Upravo zato postoje brojne pogodnosti za studente u ovom gradu – učestalost linija javnog prijevoza, studentski popusti u restoranima i radno vrijeme trgovina. Brno je 2019. dobio i titulu 6. najboljeg studentskog grada u svijetu prema QS ranking.

Mendel University Brno

Mendel University Brno javno je sveučilište s dugom tradicijom izvrsnosti u podučavanju i istraživanju. Na Mendel University Brno izvode se 2 preddiplomska i 6 diplomskih smjerova na engleskom iz područja ekonomije, šumarstva i agrokulture. Moderni kampus nalazi se u centru Brna, drugom najvećem gradu u Češkoj. Na kampusu se nalazi knjižnica, menza, veliki botanički vrt s impresivnom kolekcijom orhideja i arboretum. Kampus Mendel University Brno poseban je i po svojim šumama. Nijedno drugo europsko sveučilište nema toliko ekstenzivne i raznolike šume u blizini kampusa. Uz botanički vrt, arboretum i šume, sveučilište ima i farmu na kojoj studenti mogu dobiti praktična znanja.

mendel-university-brno
Preddiplomski studij
Diplomski studij

Nakon dvogodišnjeg diplomskog studija na engleskom studenti dobivaju titutlu Ing. (Inženjer), češki ekvivalent Master of Science diplome.

Buddy program

Jedna od glavnih aktivnosti na Mendel University Brno je Buddy program. Cilj programa je pružiti podršku novim studentima nakon dolaska na studij. Lokalni studenti  volontiraju i poprimaju ulogu „buddyja“ kako bi pomogli stranim studentima sa smještajem i potrebnim dokumentima. Osim toga, strani studenti putem ovog programa stječu nove češke prijatelje i lakše se prilagođavaju novoj okolini.

Karijerni centar

Karijerni centar sveučilišta studentima pruža podršku kod odabira karijere, planiranja i upravljanja buduće karijere. Studenti od osoblja centra mogu dobiti pomoć kroz profesionalnu orijentaciju, konzultacije za CV ili motivacijsko pismo. Osim ovih aktivnosti, postoji i opcija coachinga za studente koji žele raditi na ostvarivanju svojih ciljeva. U suradnji s Masaryk University i Brno University of Technology, Mendel University Brno organizira jedan od najvećih sajmova poslova za studente – JobChallenge. Sajam nudi brojne prilike za razvoj karijere poput sastanaka s poslodavcima, , radionica i predavanja poznatih ličnosti iz svijeta biznisa.

Troškovi života

Troškovi života u Češkoj puno su niži od onih u nekim starijim članicama EU. U Češkoj ćeš moći normalno živjeti bez da potrošiš malo bogatstvo. Službena valuta u Češkoj je češka kruna, a 100 CZK iznosi otprilike 3.80 EUR. Javni prijevoz u Brnu koštat će te 17 EUR, ručak u studentskoj kantini 2.70 EUR, pizza u restoranu 7 EUR, pivo u pubu 2 EUR, a karta za kino 8 EUR. Većina čeških supermarketa, restorana i trgovinama prihvaća plaćanje karticom.

mendel-university-brno

Studentski smještaj

Svaki međunarodni student na Mendel University Brno ima osiguran smještaj u studentskom domu. Studentski domovi u Brnu i Lednicama u blizini kampusa nude više od 3.000 ležajeva u jednokrevetnim i višekrevetnim sobama. Cijene se kreću od oko 350 EUR mjesečno.  Studenti u sklopu studentskog doma mogu naći teretanu, sobu za biljar, sportske terene, menzu, perilice za rublje, sušilice i glačala. Ako ne želiš živjeti u studentskom domu, uvijek možeš iznajmiti stan.

Prijevoz i povezanost

Brno je odlično povezan autobusnim i tramvajskim linijama, uključujući i noćne linije. Studenti na temelju potvrde o studiju imaju pravo na umanjenu cijenu javnog  gradskog prijevoza. Postoji i BrnoiD kartica za plaćanje gradskih usluga, među kojima je i javni prijevoz. Osim gradskog prijevoza, cijela Češka odlično je pokrivena autobusnim i željezničkim linijama. Možeš putovati i istraživati zemlju uz studentske cijene.

Zanima te više o studiju u Češkoj?

Dogovori besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.