KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Università-IULM
2 Jan

Studij u Italiji: Università IULM

Università IULM izvodi studijske programe iz područja komunikacija, novih medija, jezika, turizma, umjetnosti i dizajna. Više od 50 godina, Università IULM temelji svoju reputaciju na stručnosti i znanju. Studenti Università IULM uz nastavu dobivaju profesionalne kompetencije, meke vještinei znanje o kulturama. U nastavku pročitaj više o studijskim programima Università IULM i kampusu u Milanu.

Zanima te studij u Italiji na engleskom jeziku?

Dogovori besplatne konzultacije
Università-IULM
Ključne činjenice
  • Osnovano 1968.
  • 1 preddiplomski i 2 diplomska smjera na engleskom
  • 150+ partnerskih fakulteta diljem svijeta
  • Suradnja s 1.400+ partnerskih kompanija u istraživačkim i drugim projektima
  • Kampus na 65.000 kvadratnih metara

Studij u Milanu

IULM kampus smješten je u Milanu, svjetskom središtu mode, dizajna i kreativnih industrija. Milano je jedan od sigurnijih studentskih gradova u Europi. Dinamičan talijanski grad odlično je mjesto na kojem studenti mogu planirati i izgraditi svoju karijeru. Kampus u Milanu ima sadržaje za učenje i život. Okružen cvijećem, kampus u Milanu atraktivno je mjesto za učenje, koncerte, izložbe i konferencije, kulturalne i umjetničke događaje koji Università IULM pretvara u višenamjenski kulturni centar u Milanu.

Moderni studijski smjerovi

IULM je sveučilište s dinamičnom nastavom i metodama učenja na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Ponuda smjerova sastoji se od 7 preddiplomskih smjerova, uključujući preddiplomski studij Corporate Communication and Public Relations na engleskom jeziku. Isto tako, na IULM-u se izvodi 7 diplomskih programa, od kojeg su dva na engleskom jeziku – Hospitality and Tourism Management i Strategic Communication.

Università-IULM
Università-IULM

Preddiplomski smjer Corporate Communications and Public Relations

Preddiplomski smjer Corporate Communications and Public Relations na IULM-u prvi je takav program u Italiji. Osmišljen je s ciljem da pretvori studente u profesionalce upravljanja unutarnjim i vanjskim komunikacijskim procesima u privatnim i javnim organizacijama. Studenti uče kako koristiti komunikacijske alate, od tradicionalnih reklama pa sve do novih medija povezanih s internetom koji omogućuju visoki stupanj prilagodbe poruka. Program se od 2019. godine izvodi i na engleskom jeziku, a prima 140 studenata.

Sastavni dijelovi programa
  • Marketing
  • Odnosi s javnošću i korporativne komunikacije
  • Poslovna ekonomija
  • Potrošnja i poslovna kultura
  • Psihologija i potrošnja
Studij u Italiji

Inovativne metode podučavanja

Università IULM nudi inovativni pristup učenju koji se sastoji od teorije i prakse povezane sa stvarnim poslovnim svijetom. Poseban je fokus na nove poslovne pozicije iz područja korporativnih komunikacija, marketinga, medija, prevođenja, odnosa s javnošću, kulturnih događaja, turizma, umjetnosti, mode i kreativnih industrija. Smjerovi na IULM-u razvijaju meke vještine koje su iznimno tražene na tržištu rada – rad u timu, donošenje odluka, osobni razvoj i interpersonalna komunikacija.

Akademski programi i metode podučavanja IULM-a izuzetno su efektivni. Čak 71,9 % studenata nakon preddiplomskog studija i 79,7 % studenata nakon diplomskog studija pronađe posao. IULM-ova stopa zaposlenosti nakon studija je 8,7 % iznad nacionalnog prosjeka.

Università-IULM

Studentska podrška

Università IULM stavlja studente u centar svoje misije. Brine se o apektima studentskog života kao što su interakcija između studenata i profesora, povezanost s poslovnim svijetom, podrška u grupnom učenju i kreativnom razmišljanju. Università IULM ima kampus od 65.000 kvadratnih metara dizajniran po mjeri studenta. Sastoji se od 2 studentska doma, 4 kantine i kafića, knjižnice s kolekcijom od 240.000 knjiga, 56.000 filmova, dokumentaraca i tečajeva jezika, prostorije za učenje i urede za konzultiranje o stipendijama. Na raspolaganju su i službe za savjetovanje i pomoć pri učenju.

Fokus na istraživanjima

Kako bi studenti dodatno obogatili svoje akademsko iskustvo, Università IULM ima brojne centre za istraživanja: “Behavior and Brain Lab” Research Center, the Research Center in Strategic Communication – CECOMS, Center for Employee Relations & Communication – CERC, Euresis Center for Diagnosis, Intervention, DSA Research, “IULM AI LAB” Artificial intelligence for business and humanity”,  the start-up incubator “IULM Innovation Lab.” Uz to, na fakultetu se nalazi i laboratorij za novinarstvo, produkcijski filmski i TV studio te multimedijski laboratorij.

Zanima te studij u Italiji na engleskom jeziku?

Dogovori besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.