KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
B.H.M.S. Studij u Švicarskoj
15 Sep

Studij u Luzernu: Švicarsko iskustvo na BHMS

B.H.M.S. Business & Hotel Management School, zajedno sa Sveučilištem Robert Gordon, osmislio je jedan od najbržih diplomskih studija u Švicarskoj bez ugrožavanja kvalitete obrazovanja. Na B.H.M.S.-u studenti mogu steći diplomu prvostupnika u hotelijerstvu i ugostiteljstvu nakon 18 mjeseci studiranja i 18-mjesečne plaćene prakse. Slično obrazovanje u drugim švicarskim školama hotelskog menadžmenta zahtijevalo bi 24 mjeseca studiranja uz 12-mjesečnu praksu. Za razliku od studenata drugih škola,  studenti B.H.M.S. na nastavi provedu 6 mjeseci manje uz stjecanje 6 dodatnih mjeseci plaćene prakse a u Švicarskoj. Gabriel iz Splita prepoznao je kvalitetu studija na B.H.M.S.-u, a njegove dojmove studija na B.H.M.S.-u možete pročitati u nastavku teksta.

B.H.M.S. Studij u Švicarskoj

Otkud želja i ideja za studijem u inozemstvu?

Rođen sam u Splitu i moji roditelji se cijeli život bave ugostiteljstvom. Međutim, brat je u jednom trenutku odlučio da će ići magistrirati u Švicarsku. Kada je meni došlo vrijeme da odlučim gdje ću ići na studij i ja sam istraživao Švicarsku te sam naišao na B.H.M.S. web stranicu i smjer Hospitality Management. Otišao sam i posjetiti B.H.M.S. kampus u Švicarskoj, a kući sam se vratio s odličnim dojmovima što me na kraju i navelo da upišem smjer Hospitality Management na B.H.M.S.-u.

Zašto si izabrao baš Švicarsku i B.H.M.S.?

Švicarska je svjetski prepoznata kad je riječ o školama i fakultetima u području hotelskog menadžmenta, turizma i ugostiteljstva. Velik broj studenata iz Hrvatske i regije bira upravo Švicarsku za diplomski studij i daljnju specijalizaciju u toj branši. I ja sam vidio svoju budućnost u Švicarskoj jer postoje odlične prilike za studentsku praksu u prestižnim hotelskim lancima. Studentske prakse u takvim hotelima izgledaju super u životopisu i otvaraju brojne prilike za razvitak karijere.

B.H.M.S. Studij u Švicarskoj

Kako izgledaju predavanja na smjeru Hospitality Management na B.H.M.S.-u?

Za početak, B.H.M.S. je odlično organiziran. Imamo četiri puta tjedno predavanja. Nekad je to od 13 sati pa do 18 sati, a ponekad predavanja počinju u 8 sati ujutro. Prva godina studija je malo izazovnija jer se studenti trebaju probuditi ponekad u 5 ujutro za tzv. Service Class gdje poslužuju druge studente što je odlična priprema za pravu praksu u prestižnim švicarskim hotelima. Service Class mi isprva nije bio omiljen jer volim duže spavati, ali sam se naviknuo i drago mi je da imam takav oblik praktične nastave. Profesori su odlični, a imamo i profesoricu s Harvarda koja predaje kolegij Academic Writing.

Da li je tempo studija na B.H.M.S.-u zahtjevan? Imaš li puno za učiti ili se uglavnom sve bazira na praktičnom dijelu nastave?

Service Class je jedini dio praktične nastave u prvom semestru studija, a onda idući semestar imamo stvarnu praksu u luksuznim švicarskim hotelima. Trenutno pohađam predmete kao što su Academic Writing i Personal Professional Development koji studentima pomažu da upoznaju sebe i švicarsko ugostiteljstvo. Predmeti su zanimljivi za sve one koji se uistinu pronalaze na Hospitality Management smjeru. Zasada mi se tempo studija ne čini težak, često držimo prezentacije ili pišemo kratke izvještaje.

Budući da svaki tjedan imam slobodan petak, subotu i nedjelju imam dovoljno vremena za istraživanje Švicarske. Postoji i kartica za vlak s posebnim popustom što olakšava putovanja. Vlakovi su ovdje brzi pa do atraktivnih destinacija treba oko pola sata ili sat vremena, sve je poprilično blizu.
B.H.M.S.

Smješten si na B.H.M.S. kampusu u Luzernu u Švicarskoj. Možeš li opisati kakvo je tvoje iskustvo života na B.H.M.S. kampusu?

Moguće je biti sam u sobi, ali ja sam izabrao živjeti s cimerima jer je bolje imati nekoga, pogotovo s više godine studija, da vam pomogne da se bolje snađete. Recimo, ja sam se prvi puta susreo s kolegijima kao što je Academic Writing pa su mi cimeri jako puno pomogli da sve bolje razumijem i da se priviknem. Sobe su odlične, a hrana je ukusna. Na kampusu imamo doručak, ručak i večeru. Svaku srijedu probavamo jela iz različitih zemalja, a zadnjih tjedana na B.H.M.S. kampusu jeli smo rumunjske, američke, indijske i mađarske specijalitete. Ovdje nema potrebe za dodatnom potrošnjom jer imamo sve u sklopu B.H.M.S. kampusa.

B.H.M.S. Studij u Švicarskoj
B.H.M.S. Studij u Švicarskoj

Koliko su na B.H.M.S.-u posvećeni individualnim ambicijama i planovima studenata?

Ovaj vikend sam napisao životopis i motivacijsko pismo koje sam poslao specijaliziranom osoblju na B.H.M.S.-u. U tom motivacijskom pismu sam napisao što želim od svoje budućnosti. Kada pregledaju životopis i motivacijsko pismo pozvat će me na sastanak u svoj ured gdje ćemo više razgovarati o idejama i mogućnostima za praksu s obzirom na moje poznavanje jezika i želje. Jako bih volio ići na praksu u luksuzni švicarski hotel Bürgenstock ili Plaza hotel u Zurichu koji imaju pet zvjezdica.

B.H.M.S. Studij u Švicarskoj

Što bi poručio hrvatskim učenicima i studentima koji razmišljaju o studiju Hospitality Mangement na B.H.M.S.-u u Švicarskoj?

Svi koji se vide u branši hotelskog menadžementa, turizma i ugostiteljstva ne mogu pogriješiti odabirom B.H.M.S.-a. Kada sam prvi puta došao na kampus nisam ni sekunde sumnjao u svoj odabir. Također, ako ćete biti u posjeti Švicarskoj, preporučio bih vam da dođete razgledati B.H.M.S. kampus u Lucernu.

Na ovom studiju sve vam je osigurano; smještaj, hrana, viza, kartica švicarske banke, zdravstveno osiguranje. Studij je odličan i isplati se uložiti u svoju budućnost.

Kako ti BHV Education pomaže?

Vodimo te kroz sve korake prijave;
Podrška smo tijekom prijavnog procesa;
Pratimo zadane vremenske okvire i rokove;
Obrađujemo potrebnu dokumentaciju;
Izrađujemo online prijave;
Studentima pomažemo pri pronalasku smještaja;
Održavamo orijentaciju prije odlaska na studij ili srednju školu.

Dogovori besplatne individualne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.