KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
21 Nov

Srednja škola u Americi: Otvorene prijave

Sjedinjene Američke Države te zovu da iskusiš američku srednju školu i doživiš “teen” Ameriku. Prijave za iduću akademsku godinu su u tijeku. U pitanju je program pohađanja državnih škola diljem Amerike i boravak u američkoj obitelji. Prijavi se sada dok traje tekuća školska godina i osiguraj na vrijeme mjesto na programu.

Osim usavršavanja engleskog jezika i komunikacijskih vještina, program srednjoškolske razmjene omogućit će vam da sazrijete kao osoba, upoznate novu kulturu, proširite horizonte i steknete kvalitetnu pripremu za nastavak obrazovanja.

Srednjoškolska razmjena u Americi najstariji je program razmjene učenika, a prvi učenik iz Hrvatske otišao je prije 26 godina u Ameriku na godinu dana razmjene.

Prijave u tijeku:

Akademska godina 2023./2024.

Prvo ili drugo polugodište 2023./2024.

Požurite s prijavom jer je broj mjesta ograničen!
Dogovorite individualne konzultacije
Srednja škola Kanada

Program srednje škole u Americi namijenjen je učenicima od prvog do trećeg razreda srednje škole. U većini američkih srednjih škola naglašena je uloga izvannastavnih aktivnosti, bilo društvenih, sportskih ili kulturnih, kako bi se razvio duh zajedništva i sposobnost vođenja. Svaki učenik za vrijeme razmjene boraviti će u američkoj obitelji koja će se brinuti za vas, voziti vas u školu, imati ćete vlastitu sobu, 3 obroka svaki dan i hrpu zabavnog sadržaja u slobodno vrijeme. International Student Exchange je organizacija s kojom surađujemo u SAD-u i koja brine da svaki učenik dobije obitelj s kojom će se slagati. S druge strane za sigurnost učenika brine State Department koji vodi nadzor nad svim procesima koji se događaju prilikom odobravanja obitelji i dolaska učenika na program.

Školski sustav je fleksibilan, profesori vrlo pristupačni, a škole nude obilje izvannastavnih i sportskih aktivnosti.

Posjeti nas na ONLINE sajmu školovanja u inozemstvu koji će se ove godine održati 10.12.2022. putem Hopin platforme.

Osim panela na temu studija, srednjih škola u inozemstvu, ljetnih programa i nagradne igre, imat ćete priliku razgovarati i s BHV obrazovnim  savjetnicama.
Registracija za sajam je obavezna

Američke srednje škole svima su više manje poznate iz filmova i serija, a kako to izgleda u stvarnosti imate priliku već sljedeće godine i sami otkriti. Predmete koje ćete slušati na nastavi sami birate i imati ćete priliku uz neke standardne predmete, slušati nešto sasvim novo kao što je  Handwork or Handcrafts,  Life Lab or Gardening, Cooking, Handwriting, Dramatics, Dance, Leadership, Digital Media, Nutrition i brojni drugi predmeti. Ono što je najbitnije sve se radi timski uz veliku pomoć profesora.

Obitelji kod kojih učenici borave su u većini slučajeva smještene u ruralnim predgrađima tako da do škole idete školskim autobusom ili će vas host obitelj ili netko od susjeda voziti.

Za vrijeme programa ne smijete voziti automobil ali zato možete polagati vozački ispit i vratiti se kući s vozačkom koja je dosta jeftinija nego u Hrvatskoj.

Svaka američka škola nudi učenicima veliki broj izvannastavnih aktivnosti. Ako ste se do sada već bavili sportom ili drugom izvannastavnom aktivnošću, u Americi ćete imati priliku isprobati nešto novo što se možda u vašem gradu ili u cijeloj Hrvatskoj ne nudi.

Započni prijavu za iduću akademsku godinu do 15.12.2022!

Svi zainteresirani mogu dogovoriti besplatne individualne konzultacije  nas u uredu ili online.

Dogovorite individualne konzultacije

Ana Gabelić, Missouri

Školska godina koju sam provela u Missouriju (SAD) bila je ispunjena novim iskustvima i poznanstvima za koje ću uvijek biti zahvalna. Osim što sam imala priliku poboljšati svoje znanje engleskog, promijenio se i moj pogled na svijet oko mene i razmjena će mi uvijek ostati u najljepšem sjećanju.

Obitelji koje sudjeluju u programu već dugi niz godina ugošćuju mlade iz cijelog svijeta. Njihovi motivi su različiti. Nekima su starija djeca odselila od kuće pa imaju dosta slobodnog mjesta i financijski mogu priuštiti gosta kroz cijelu godinu, neki imaju djecu vaših godina te im je to način da upoznaju druge kulture i nauče nešto novo. Poznato je da veliki postotak Amerikanaca nikada nije putovao van svoje zemlje.

Ono što ćete vi dobiti sudjelovanjem na ovakvom programu je neprocjenjivo iskustvo koje ćete pamtiti cijeli život i prepričavati. Nakon povratka, učenici koji su sudjelovali na programu srednjoškolske razmjene napredniji su i samostalniji od svojih vršnjaka za nekoliko godina.

Paula Ivanda, Virginia

U Americi mi je zasad super, čak i bolje od mojih očekivanja! Vrlo sam zadovoljna sa svojim placementom i sa školom koju sam dobila!

Primjer škola u koje su išli naši polaznici

srednja škola u Americi
  • Harrisburg High School, Harrisburg, Oregon
  • Encore Jr./Sr. High School For The Performing And Visual Arts, Hesperia, California
  • Liberty High School, Frisco, Texas
  • Yoakum High School, Poth, Texas
  • Bridgeport High School, Bridgeport, Ohio
  • Lakeside High School, Atlanta, Georgia
  • Amityville High School, Amityville, New York
  • Fordland High School, Fordland, Missouri
  • Spruce Mountain High School, Jay, Maine

Vivien Stanić, Illinois

Prvi tjedan škole sam našla prijatelje koji su me prihvatili u društvo jako brzo. U školu mi nije mrsko ići jer znam da će biti zabavno i zanimljivo, nastavnici uvijek pronađu način naučiti nas nešto na zabavan način. Sportovi u školi su jako bitni i do sada najbolje iskustvo su mi sportske utakmice moje škole! BHV mi je pomogao tako što su mi odgovorili na svako pitanje koje sam imala tijekom prijava i učinili taj cijeli proces lakšim! Hvala vam puno!

Sorry, the comment form is closed at this time.