KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
1 Mar

Upoznajte top privatne srednje škole u Oxfordu: Koja je tajna britanskih srednjih škola i kako do stipendije?

Od prvog čitanja naslov naše današnje teme ne ostavlja nikog ravnodušnim, zamislite samo pohađanje srednje škole u jednoj od najprestižnijih privatnih srednjih škola u Velikoj Britaniji! BHV Education upoznat će Vas s grupacijom privatnih britanskih srednjih škola u Oxfordu i Brightonu Nord Anglia Education i odgovoriti na pitanje zašto upravo one dosežu vrhove uspješnosti sa svojim polaznicima kroz A-Levels programe.

Koje su skrivene tajne privatnih britanskih srednjih škola?

Svi smo upoznati od najranijih godina života kako tajne uspjeha leže u nekim davnim receptima prošlosti i kako sve ono što „valja“ ima svoju tradiciju i dugogodišnju povijest. No, što ako tradicija i povijest ne traže svakodnevne i već viđene ljude, već novu generaciju mladih genijalaca u nastavku?

Zvuči zanimljivo, zar ne? Upravo, sve to nudi jedna od vodećih samostalnih grupacija Nord Anglia Education koja svoje uspjehe zasniva diljem svijeta i na nekoliko kontinenata, djelujući u 73 škole u čak 30 zemalja i sa 67 000 učenika. Njihova misao temelji se na boardingu učenika i samostalnom životu kroz najbolje svjetske programe obrazovanja, a danas ćemo Vam pokušati približiti A levels program u nekoliko primjera.

Pridružite nam se na “Sajmu srednjih škola i ljetnih kampova u Europi” koji organiziramo u suradnji s Nord Anglia Educationom, grupacijom koja okuplja međunarodne prestižne škole. Event će se održati u subotu, 01.04.2023. od 12 do 15 sati u DoubleTree by Hilton, dvorana Olive I & II.

Na eventu “Sajam srednjih škola i ljetnih kampova u Europi” predstavit će se prestižne britanske boarding škole iz Oxforda i Brightona, luksuzne švicarske boarding škole iz Geneve i Lausannea, španjolska boarding škola iz Barcelone, ljetni kampovi za mlade u Velikoj Britaniji te BHV programi srednjoškolske razmjene u državnim školama. Cilj nam je predstaviti mnogobrojne mogućnosti školovanja za mlađe od 18 godina i pokazati kako nikada nije prerano započeti s vrhunskim obrazovanjem u inozemstvu. BHV ima dugogodišnje iskustvo u radu s privatnim i državnim školama te će cijeli proces prijave učiniti lakšim i djeci i roditeljima.

Registriraj se na Sajam srednjih škola i ljetnih kampova u Europi 01.04.

Zašto Oxford?

Filmovi, serije i priče već „iskusnih znalaca“ dovele su svakog od nas u jednom trenutku do pomisli – pa zašto baš JA ne bih napravio velik korak i pohađao srednju školu u inozemstvu? Benefiti su, zasigurno, vidljivi i prije same prijave – odnose se na usavršavanje engleskog jezika, razvitak samostalnosti i aspekata života te otvorene prilike za sportske i akademske uspjehe u budućnosti. Neće odmoći ni činjenica da je Oxford grad koji je poznat preko 1000 godina zbog svoje akademske izvrsnosti.

Same lokacije škola kao što su Oxford Sixth Form omogućuju studentima šaroliku ponudu aktivnosti tik do mjesta studiranja:

Naša škola smještena je u nizu zgodnih viktorijanskih kuća samo nekoliko metara od Oxford High Streeta. Središte Oxforda dovoljno je malo da ga možete istražiti pješice, a nalazi se i na pješačkoj udaljenosti od autobusnog i željezničkog kolodvora. Studenti mogu uživati ​​u knjižarama, galerijama i muzejima Oxforda – od kojih su mnogi svjetske klase.

d’Overbroeck’s

Jedna od najpoznatijih škola Nord Anglia grupacije djeluje pod imenom d’Overbroeck’s koja obuhvaća  područja dnevnih škola i internata u Oxfordu, UK. Podučavanje učenika u ovoj srednjoj privatnoj školi započinje već u dobi od 11 godina pa sve do punoljetnosti, a njihovi najpoznatiji programi dijele se na tri razine : Years 7-11, The International School i the Sixth Form. Također za sebe ističu i sljedeće:

Konzistentno smo rangirani među najboljim školama u Ujedinjenom Kraljevstvu za akademski napredak, a to postižemo potičući naše učenike da razmišljaju strateški, analitički, kreativno i maštovito. Ovdje će studenti pronaći intelektualno izazovno i inspirativno okruženje u kojem će dobiti stručne smjernice o tome kako maksimalno iskoristiti svoje iskustvo s nama s obzirom na svoje dugoročne ciljeve. Dajemo prednost izvrsnosti u svakom području školskog života, promičući ljubav prema učenju daleko izvan pukog stjecanja znanja, i osiguravamo da svaki učenik postigne svoj osobni maksimum.

Za vrijeme pohađanja zadnje dvije godine srednje škole u Velikoj Britaniji učenici biraju svega tri do četiri predmeta usko vezana uz područje daljnjeg željenog obrazovanja. Tako će, primjerice, učenici koji žele studirati medicinu na A-Levels razini upisati sljedeće subjects-e: Mathematics, Physics, Biology, Chemistry.

d’Overbroeck’s Sixth Form nudi 35 A Levels subjects-a, a neki od njih su: Art, Biology, Business, Chemistry, Computer Science, Drama, Economics, Film Studies, French, Music, Media Studies, Japanese, Photography, Politics, Psychology, Italian, Textiles…

Oxford Sixth Form

Uz njih djeluje Oxford Sixth Form gdje se omogućuje veliki raspon predmeta i programa za pohađanje nastave, a neki od najpopularnijih su:

  • A-Levels
  • BTEC Business
  • GCSE programe

Metode koje provode svi navedeni programi zasnivaju se na poduci čiji je naglasak na malim grupama koje se fokusiraju na sposobnosti i talente pojedinaca, kao i njihove potrebe te stilove učenja. Samim time polaznici dobivaju savjete od stručnog osoblja tijekom pohađanja nastave, ali i tijekom biranja predmeta prema njihovim sklonostima i ciljevima u budućnosti.

A-Levels ove škole omogućuje studiranje na područjima:

  • Creative Arts
  • Economics & Business
  • Humanities & Social Sciences
  • Languages
  • Mathematics & Sciences

Uspjesi tijekom školovanja na bilo kojem od navedenih smjerova zagarantirani su odličnim rezultatima i misijama ustanove koja se čvrsto drži na zadovoljstvu polaznika i njihovom ispunjenošću nakon završenog obrazovanja.

Oxford International College

Oxford International College djeluje od 2002. godine, a osnovali su je ambiciozni akademici čiji je krajnji cilj bio omogućiti kvalitetno obrazovanje i napredovanje budućim učenicima. Njihov cilj, od tada do danas, proteže se na primjenu stila nadzora/podučavanja Sveučilišta Oxford i Cambridge na učenike školske dobi. Za razliku od njihovih A-Levels programa koji nude odabir od 3 do 4 predmeta (na području UK-a) kao temelj pripreme za UCAS, a odabir predmeta vrši se prilikom prijave.

Jedno od najprestižnijih priznanja, ova škola dobila je 2019. godine kada je zauzela prvo mjesto na ljestvici britanskih nezavisnih škola, nakon što su njezini učenici postigli rekordne rezultate na A razini. Sveukupno, 92% ocjena koje su učenici OIC-a dobili u 2019. bilo je A*-A, a 53,2% bilo je A*, što ih čini br.1 A-Level školom u Velikoj Britaniji i jedinom školom koja je postigla više od 90% A* do A ocjena. Za sebe ističu:

Snažna značajka Visoke škole je usmjerenost na karijerni kurikulum koji našim studentima daje konkurentsku prednost prilikom prijave na sveučilište i u njihovim budućim karijerama. Ponosimo se našom jedinstvenom integracijom tri ključne vještine za uspjeh: akademska izvrsnost, razvoj karijere i osobni razvoj.

Oxford International College Brighton

Ovo je dodatna lokacija kojom raspolaže Oxford International College. Raspon godina u Brightonu je od 13 do 19, odnosno od devetog do trinaestog razreda. Trenutno su u procesu primanja prijava i to je day boarding school. Nalaze se blizu centra Brightona na sigurnom kampusu. Glavnu zgradu u kojoj se održava nastava izgradio je 1792. godine Thomas Kemp te je prvotno služila kao njegova privatna kuća, a danas je u njoj Oxford International College Brighton. Škola se može pohvaliti predivnim okruženjem i idiličnim kampusom. Ono što je specifično za Brighton je 24/7 boarding i intenzivno akademsko okruženje na jednom kampusu.

Zašto Brighton s 13 godina?
  • Razvija interese, istražuje snage pojedinca
  • Izgrađuje impresivan akademski portfolio
  • Identificira specifične slabosti pojedinca i razrađuje plan kako se poboljšati u tim područjima
Program inzistira na:
  • Akademskoj izvrsnosti
  • Karijernoj i sveučilišnoj pripremi
  • Osobnom razvoju

Kako do stipendije u jednoj od prestižnih privatnih škola Oxforda?

Stipendije, kao i u svakom razdoblju obrazovanja, ovise od škole do škole i od učenika do učenika, no svaka od navedenih škola nudi neke od ključnih informacija za koje smatramo da će Vam biti od koristi.

BHV Education polaznici dobili su u nekoliko navrata maksimalan iznos stipendije za navedene škole i to u iznosu od 40% cijene školarine. Učenici uz motivacijsko pismo, preporuke, prijavu, test engleskog jezika, ocjene i online intervju, za neke predmete u BHV uredu polažu i prijemne ispite ili pišu esejske radove na određenu temu. Stipendija će ovisiti o svemu navedenome. BHV Education savjetnice pomažu u svim koracima, te pripremaju učenike za intervju, kao i pomažu oko motivacijskog pisma i eseja.

Škole Nord Anglia grupacije

d’Overbroeck’s privatna srednja škola dijeli stipendije po programima, tako npr. stipendije za učenike od 7. do 11. razreda uključuju akademske, likovne, dramske i glazbene i njihova financijska vrijednost seže do najviše 20% pune školarine, dok stipendija za šesti razred uključuje akademsku, umjetničku, dramsku, medijsku, glazbenu, sportsku i tenisku, a sveukupni iznos pokrića je 25% školarine. Određivanje potencijalnih kandidata, kao i dobitnika na kraju utvrđuje se kroz proces prepoznavanja izvanrednog obrazovanja – stipendije se dodjeljuju studentima koji pokažu izniman potencijal i izvanredan talent u svom području. Od učenjaka se očekuje da budu primjer, bilo da je to kroz njihova akademska, umjetnička, sportska ili druga postignuća, te da daju značajan pozitivan doprinos životu škole u cijelosti.

Oxford Sixth Form za kriterije stipendiranja uzima neke od parametara kao što su: Izvanredan prethodni i predviđeni akademski uspjeh i istinski entuzijazam tj. predanost budućoj karijeri koju su odabrali. Navedeni kriteriji detaljno se preispituju prijemnim razgovorima i priloženom dokumentacijom. Nakon selekcijskog procesa i odabira kandidata utvrđuje se visina pokrića školarine, čija vrijednost može biti i do 40% od punog troška.

Oxford International College iz godine u godinu dodjeljuje određen broj stipendija čiji iznos i broj variraju ovisno o odlukama nadležnih. Prema tome broj stipendija i njihov iznos nisu poznati, no kao uputu navode da se  kriteriji za temeljnu stipendiju temelje se na nizu čimbenika – dio stipendija bit će dostupan kandidatima koji su pokazali izvrstan potencijal te spremnost i entuzijazam za studiranje na Oxford Internationalu, a daljnje stipendije dodjeljivat će se na temelju akademske izvrsnosti.

Sorry, the comment form is closed at this time.