KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
13 Dec

Srednja škola u Americi: Chiarino iskustvo u Oregonu

Srednjoškolska razmjena sve je popularnija u Hrvatskoj, a općenito je to globalno raširen koncept koji svake godine broji sve više učenika. Osim obrazovanja i samostalnog iskustva, učenici sudjeluju u kulturnoj razmjeni jer u potpunosti prihvaćaju kulturu sredine u koju su smješteni, a samim time i obitelj domaćina u koju dolaze. U nastavku pročitajte Chiarino iskustvo srednjoškolske razmjene koja je bila u gradu Eugene u Oregonu.

Saznaj sve o rokovima prijava

Srednjoškolska razmjena

Sa željom da iskusim potpuno drukčiji ambijent i da usavršim svoje znanje engleskog jezika odlučila sam otići na razmjenu u SAD.

To je bila najbolja odluka koju sam ikad donijela i definitivno najbolja godina u mom životu. Dugih 11 mjeseci prošlo je u par sekundi zahvaljujući predivnim ljudima koje sam upoznala i novim aktivnostima koje sam otkrila. Iako nisam imala najbolje iskustvo sa host obitelji u kojoj sam bila, uz pomoć i podršku BHV Educationa sam uspješno našla novu s kojom sam imala divan odnos i s kojom sam ostala u kontaktu.

Kroz to iskustvo sam shvatila da mi se Američki ambijent, način života i odnosi među ljudi više sviđaju negoli u Hrvatskoj. Tako da bih se jednog dana definitivno vratila živjeti tamo.  Zahvaljujući podršci roditelja i svesrdnoj pomoći savjetnika BHV-a bilo je to nezaboravno iskustvo koje mi je otvorilo novi pogled na svijet i kad bi mogla definitivno bi ga ponovila.

 

Jedna od najboljih prijateljica koje sam stekla. Obje obožvamo sushi i često bismo odlazile u sushi restoran.

Školski satovi su bili vrlo zanimljivi, profesori su vrlo opušteni i puni strasti za njihov posao. To je jedna stvar što mi jako fali od kad sam se vratila u Hrvatsku.

Slika sa mojim softball timom s kojim sam se jako zabavila tijekom sezone i pobijedila u puno utakmica.

Na satu “Art 2” oslikali smo veliki mural koji smo poslije objesili u hodniku škole.

Iskustvo pohađanja škole u Americi

Chiara Rubčić podijelila je s nama svoje iskustvo pohađanja škole u Americi. Chiari se njeno američko iskustvo jako svidjelo te je u sklopu svojeg boravka tamo:

  • Trenirala softball
  • Slavila Dan nezavisnosti i njihove običaje
  • Sudjelovala u oslikavanju murala
  • Bila na maturalnoj večeri (prom night)
  • Sudjelovala na Future Farmers of America natjecanjima
  • Slavila osamnaesti rođendan
  • Bila u Atlanti
  • Trenirala košarku i odbojku
  • Posjetila puno plaža na zapadnoj obali
  • Posjetila najveći akvarij “Giorgia Aquarium”
I ti želiš isprobati iskustvo srednjoškolske razmjene? Javi se BHV Education obrazovnim savjetnicama kako bi te uputile u proces prijave. Požuri jer je broj mjesta ograničen, a prijave za Ameriku primamo do 5.1.!
Dogovori besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.