KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
american-university-of-rome
2 Jan

Studij u Italiji: American University of Rome

American University of Rome od 1969. pruža američko liberal arts obrazovanje studentima iz cijelog svijeta. Najstarije je američko sveučilište u Rimu, a izvodi 10 preddiplomskih i 3 diplomska studija na engleskom jeziku. American University of Rome tradicionalno je američko sveučilište smješteno na vrhu najvišeg brda u Rimu s kojeg se proteže spektakularni pogled na cijeli grad. U nastavku saznaj sve o studijskim programima, kampusu, studentskom smještaju, aktivnostima i karijeri nakon studija.

Zanima te studij u Italiji na engleskom jeziku?

Dogovori besplatne konzultacije
american-university-of-rome

Studij u Rimu

Rim je grad bogat povijesnim, političkim i društvenim znamenitostima. Glavni grad Italije poznat je po šarolikoj zajednici od oko 2,8 milijuna ljudi, od kojih je 10% stranaca. Iako je Rim veliki grad s brojnim stanovništvom, ne daje osjećaj bezlične prenapučene metropole. Mala susjedstva isprepliću se gradom. Pružaju iskustvo života u velikom gradu, a istovremeno stvaraju intimnu atmosferu i pripadnost zajednici.

american-university-of-rome

Zašto American University of Rome?

  • Svi studijski programi kombiniraju teorijsko razumijevanje i praktično iskustvo
  • Brojne prilike za stjecanje poslovnog iskustva kroz praksu u nacionalnim i međunarodnim kompanijama i neprofitnim organizacijama
  • Više od 75% studenata odlučuje se za praksu
  • Zajednica od 500 studenata
  • Male grupe na nastavi i osobni pristup
  • Pristupačna školarina i financijska pomoć

Kampus

S pogledom na povijesni centar grada, American University of Rome smješten je na vrhu Janiculuma, najvišeg brda u Rimu. Kampus se nalazi u blizini dva gradska parka i povijesne znamenitosti – Villa Sciarra i Villa Pamphili. U istom području su i rezidencije diplomata i nekoliko međunarodnih akademija. Kampus sveučilišta sastoji se od pet zgrada. Glavni dio kampusa sačinjen je od dvije zgrade, hale i prostranog vrta. Dok su u prvoj zgradi uredi za administraciju i nastavnike, studentske službe i glavna prostorija za računala, u drugoj zgradi su predavaonice i laboratorije.

american-university-of-rome

Studentski smještaj

Jedan od najvažnijih aspekata tvog studiranja na American University of Rome je studentski smještaj. Studenti imaju opciju živjeti u smještaju u vlasništvu fakulteta. Riječ je o stanovima koje ćeš dijeliti s drugim studenima u susjedstvu sveučilišta. Svi smještajni objekti nalaze se u blizini centra grada i opremljeni su modernim sadržajima. Za razliku od klasičnih studentskih domova, život u stanu daje ti priliku da iskusiš talijanski način života i da se integriraš u zajednicu. Svako susjedstvo Rima ima svoju priču, a u tvojoj blizini naći će se šarmantni kafići, trgovine, barovi i restorani.

Studij u Italiji

Aktivnosti i klubovi

Postoje brojne društvene aktivnosti unutar i izvan kampusa u organizaciji studenata. Aktivnosti uključuju volontiranje, vikend i jednodnevne izlete u Italiji te zajednička druženja. Studenti se mogu učlaniti u AUR Volunteers i iskoristiti neke od prilika za volontiranje. Jedna od opcija je pomoć u održavanju zajedničkog lokalnog vrta u srcu parka Appia Antica. Kroz volontiranje u međunarodnom susjedstvu u Casa Scalabrini 634 koja surađuje s izbjeglicama i strancima moći ćeš podijeliti svoje znanje engleskog jezika i sudjelovati u događajima s ciljem podizanja svijesti. Jednom mjesečno u parku Villa Sciarra studenti i sugrađani čiste park, a održavaju se i projekti zamjene postojećih klupa ili sjenica u parku.  Osim volontiranja, studenti organiziraju zajedničko kuhanje, razmjenu jezika, posjete lokalnim znamenitostima, ali i dnevne izlete na plažu Santa Marinella, Tivoli Gardens ili Castelli Romani. Ako voliš sport, onda će ti se svidjeti i raznolika ponuda sportskih klubova. Možeš se priključiti muškoj ili ženskoj futsal ekipi, odbojkaškom timu, ići na tenis, trčanje, jogu, košarku ili vježbati u teretani.

american-university-of-rome

Što nakon studija?

Liberal Arts način studija nije definiran isključivo odabirom specijalizacije (tzv. major). Definiran je vještinama koje studenti razvijaju tijekom programa: kreativnost, komunikacija, suradnja i kritičko promišljanje. Poslodavci prepoznaju da studenti American University of Rome posjeduju raspon intelektualnih vještina, prilagodljivost i samostalno razmišljanje što ih čini privlačnima na tržištu rada. Studenti po završetku American University of Rome rade u različitim branšama. Prema podacima o studentskim karijerama nakon fakulteta od 2010. do 2021. godine studenti su pronašli zanimljive i netradicionalne karijere u svim sektorima i industrijama. Recimo, studenti Business Administrationa rade u medijima, studenti smjera Archeology and Classics u turizmu, a studenti programa English, Writing, Literature and Publishing u poslovnom menadžmentu.

Pošalji upit

Zanima te studij u Italiji na engleskom jeziku?

Dogovori besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.