KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
studij-u-sloveniji
2 Jan

Studij u Sloveniji

Studij u Sloveniji na javnim sveučilištima za EU studente je besplatan. Studijski smjerovi izvode se na engleskom jeziku pa nećeš morati učiti slovenski jezik. Ako tražiš povoljnu opciju za studij u inozemstvu i želiš vikendima ići kući, studij u Sloveniji pravi je izbor za tebe. Saznaj više o studiju u Sloveniji i fakultetima u nastavku teksta.

Zanima te više o studiju u Sloveniji?

Dogovori besplatne konzultacije
studij-u-sloveniji

Zašto studirati u Sloveniji?

Uz to što je studij na javnim sveučilištima u Sloveniji besplatan za EU studente, besplatan je i za studente iz BiH, Crne Gore, Kosova, Sjeverne Makedonije i Srbije. Prednost studija u Sloveniji je i ušteda na prehrani. Gotovo 80% slovenskih restorana nudi popust za studente. Osim što ćeš stalno moći isprobavati novu hranu, to ćeš moći činiti uz značajnu uštedu. Troškovi života niži su nego u nekim drugim europskim zemljama. Mjesečno ćeš za troškove života trebati izdvojiti od 550€ do 600€. Kao i Hrvatska, Slovenija je dom brojnih prirodnih ljepota. Ako si zaljubljenik u prirodu, kada nisi na predavanjima moći ćeš istraživati brojne parkove i šume, posjetiti jezero Bled i Bohinj ili planinariti Triglavom.

Faculty of Information Studies in Novo Mesto

Faculty of Information Studies in Novo Mesto je javni fakultet osnovan 2008. godine. Izvodi sedam programa od čega 3 na preddiplomskom i 3 na diplomskom nivou na engleskom jeziku. Za redovne studente preddiplomskog i diplomskog studija, studij je besplatan (ovo vrijedi i za studente koji su u radnom odnosu). Izvanredni studenti plaćaju školarinu od 2.500€ do 3.300€ godišnje, ovisno o razini i odabranom smjeru.

Preddiplomski studij
Diplomski studij
studij-u-sloveniji
studij-u-sloveniji
Zašto studirati u Novom Mestu?

Centar grada dostupan je javnim prijevozom ili automobilom, a možeš se odlučiti i za život u studentskom domu. U brojnim restoranima možeš ostvariti studentski popust na obroke. U slobodno vrijeme u Novom Mestu posjeti kulturna događanja i festivale poput Fotopub, Jazzinty i Museum Gardens. Na raspolaganju su ti i sportske aktivnosti u sportskim dvoranama Marof i Leon Štrukelj, sportskim terenima u Loki ili atletskom i nogometnom stadionu Portoval. Ako voliš planinariti, svidjet će ti se Gorjanci i Trška gora.

Zašto Faculty of Information Studies in Novo Mesto?
  • Besplatan redovan studij
  • Osobni pristup studentima
  • Rad u manjim grupama
  • Širok spektar predmeta
  • Aktualna znanja
  • Izvrsno stručno akademsko osoblje
  • Upotreba superračunala
  • Brojne izvannastavne aktivnosti – ljetne škole, izleti, gostujući predavači, sportski dani, društvene večeri
  • Studentska razmjena
  • Karijerni centar
studij-u-sloveniji

Faculty of Applied Social Studies in Nova Gorica

School of Advanced Social Studies je privatna škola, dio Faculty of Applied Social Studies in Nova Gorica, koja je osnovana 2006. godine. Škola nudi obrazovanje na preddiplomskoj i diplomskoj razini. Na Faculty of Applied Social Studies in Nova Gorica možeš studirati 3 preddiplomska smjera i 2 diplomska smjera na engleskom jeziku iz područja društvenih znanosti.

studij-u-sloveniji

School of Advanced Social Studies studentima nudi odlično istraživačko okruženje. Znanstvenici i nastavnici visoke bave se pitanjima koja su iznimno važna kako s gospodarskog tako i sa šireg društvenog stajališta. Funkcioniranje demokratskih društava, diskriminacija, stereotipi, siromaštvo, glad, nezaposlenost, pravo na rad, mobbing, seksualno uznemiravanje, online sigurnost, ovisnosti, zagađenje okoliša i zdravstvena njega, samo su neki od primjera s dugog popisa istraživačkih tema. Istraživači School of Advanced Social Studies ne izbjegavaju osjetljive teme, već ih rješavaju u skladu sa standardima znanstvene nepristranosti.

Preddiplomski studij
Diplomski studij

Zanima te više o studiju u Sloveniji?

Dogovori besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.