KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Webster Vienna Private University
2 Jan

Top obrazovanje u Austriji: Webster Vienna Private University

Austrija je poznata kao zemlja za obrazovanje mladih umova kroz koju su prošli Mozart, Freud i Gustav Klimt. Osim velikog utjecaja na povijest i kulturu, u ovoj srednjoeuropskoj zemlji se nalazi i nekoliko institucija koje nude obrazovanje za globalne potrebe koje će te izdvojiti iz mase. Među njima je i Webster Vienna Private University u Beču, koji pruža preddiplomske i diplomske studije na engleskom jeziku uz dobivanje američke i austrijske diplome. Osim dvije svjetski uvažene diplome, kroz studij na Webster Vienna Private University u Beču pridružit ćeš se mreži od 190 000 bivših studenata koji su sada astronauti, direktori i diplomati.

Razmišljaš o studiju na engleskom jeziku u Austriji? Zanima te psihologija, međunarodni odnosi ili možda biznis? Želiš konkurentu američku i austrijsku diplomu koja je priznata širom svijeta? Rado bi išao na studentsku razmjenu u Bangkok, Ženevu ili u SAD?
Dogovori besplatne konzultacije

Tri razloga zašto je Beč odlično mjesto za studente

Studij u Austriji
1. Prilika za umrežavanje i poslovne prilike

Obrazovanje u Beču se razvilo od rada velikih umjetnika do jedne od najvažnijih točaka na mapi Europi zbog velike prisutnosti multinacionalnih tvrtki i institucija. U Beču se nalazi oko 100 000 tvrtki, od koji 380 regionalnih sjedišta multinacionalnih tvrtki, te organizacije poput Greenpeacea i  različitih odjela Ujedinjenih Naroda. Webster Vienna Private University ti pruža tim karijernih savjetnika koji će ti pomoći da iskoristiš sve prilike koje ti Beč nudi i formiraš se kao globalni lider.

Studij u Austriji
2. Najbolji studentski gradovi 2022.

Beč zauzima visoko 14. mjesto na ljestvici gradova diljem svijeta koji su najbolji za studente prema QS Best Student Cities po životnom standardu i prilikama za studiranje. Uz ovo pridonosi i položaj Austrije u srcu Europe od koje možeš samo preko prelaska granice doći do 8 zemalja – Češke, Njemačke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Italije, Švicarske i Lihtenštajna. Sve ovo iskusit ćeš kroz odlična željeznički sistem dok uživaš u pogledu na Alpe.

Studij u Austriji
3. Neograničena lista aktivnosti u slobodno vrijeme

Od muzeja do koncerata preko izložbi, uvijek ćeš imati nešto za raditi u Beču. S obzirom na odlične biciklističke staze u Beču, sjedni na bicikl i obiđi Palaču Schönbrunn i katedralu Sv. Stjepana te posjeti Danube Island Festival, najveći besplatni glazbeni festival na otvorenom u svijetu, kojeg posjeti oko 3 milijun posjetitelja kroz 3 dana.

Webster Vienna Private University

S obzirom na multikulturalnu i dinamičnu vibru Beča, Wester Vienna Private University se s američkim kurikulumom na engleskom jeziku i svjetskom mrežom kampusa savršeno uklapa. Povijest osnivanja Webster sveučilišta to pokazuje. Prvo Webster sveučilište otvoreno je prije više od sto godina, točnije 1915. Svoju tradiciju otvaranja međunarodnih ureda je nastavio i 1981. s osnivanje Webster Vienna Privates University u Beču kao uspješne grane američke obrazovne institucije. Tim osnivanjem se Webster Vienna Private University pridružio mreži koja se prostire od Ženeve, Bangkoka sve do St. Louisa u SAD-u.

Webster Vienna Private University

Webster Vienna Private University možeš pronaći u palači Welkheim, nekoliko minuta udaljenoj od bečke katedrale, s visoko opremljenim učionicama, knjižnicom i prostorima za studente.

5 razloga zašto je Webster Vienna Private University savršeno mjesto za tebe:

1

Pažnja je na tebi

Grupe za nastavu su manje kako bi studenti mogli više komunicirati profesorima koji su stručnjaci iz industrija. Učit ćeš soft skills tj međuljudske vještine i vještine govora koje su vještine budućnosti, uz američki kurikulum gdje ćeš moći sudjelovati i na predavanjima izvan svog smjera kako bi stekao dodatno znanje. Također, dobit ćeš iskustvo studiranja s studentima iz 70 različitih zemalja te profesora i osoblja iz 40 različitih nacionalnih profila

2

Svijet je na tvom dlanu

Webster Vienna Private University ti pruža mogućnost neviđene mreže studiranja na 4 kontinenta u 9 zemalja kroz Webster International Network of Schools (WINS). Time ćeš dobiti neponovljivu priliku da sakupiš nova znanja na top lokacijama.

3

Dvije svjetski priznate diplome – američka i austrijska

S obzirom na to da je Webster Vienna Private University američko sveučilište smješteno u Beču, na završetku školovanja dobit ćeš dvije diplome: jednu američku i jednu europsku. U kojem god smjeru ćeš krenuti poslije studija sa sobom nosiš diplome koje označavaju prestiž i uspjeh.

4

Događaji i klubovi

Na sveučilištu te očekuju velik broj studentskih klubova koji su odlična prilika za upoznavanje kolega i razmjenu iskustava. Od sportova poput košarke i bejzbola do filozofskog i psihološkog kluba, postoji mjesto za svakoga.

5

Prijaviš se i dobiješ odgovor čim ti pregledaju prijavu

Webster Vienna University funkcionira na principu rolling admissions. Tako sveučilište pregledava prijave studenata kako one dolaze te ti odluku objavljuju čim jr donesu, a ne na klasičan način gdje moraš čekati određeni datum da saznaš jesi li primljen na sveučilište.

Želiš saznati više o programima na Webster Vienna Private Universityju? Zanimaju te uvjeti upisa, studentski život ili kvaliteta programa na Websteru?
Dogovori besplatne konzultacije

Financiranje studija i troškovi života

Webster Vienna Private University pruža ti i 5 vrsta financijske pomoći pri pokrivanju troškova školarina, od kojih najpogodnije za tebe možeš pronaći u nastavku. Uz financijsku pomoć sveučilišta, postoje i sponzorirane školarine koje dodjeljuju uvažene tvrtke i institucije.

Financijska pomoć i školarine:

  • Webster Vienna Private University New Student Scholarship: od 2.000 do 10.000 eura po akademskoj godini
  • Webster Vienna Legacy Tuition Grant: smanjenje školarine od 5-10% ako član obitelji/rodbine je pohađao Webster Vienna Private University
  • Webster Vienna Training Scholarship: smanjenje školarine uz rad na istraživanju i administrativnim projektima sveučilišta

Sponzorirane školarine:

  • Borealis Social Scholarship: pokriva 22 000 eura školarine po akademskoj godini
  • Merit Award –Austria Federal Ministry of Education, Science and Research : 750 -1.500 eura
Webster Vienna Private University

Sada kada znaš kako ti Webster Vienna Private University može pomoći oko pokrivanja troškova vezanih uz školarine, pročitaj još nekoliko informacija o troškovima života u Beču. Iako je jedan od najpoznatijih gradova u Europe, u Beču nećeš imati prevelike troškove.

Studij u Austriji

Prosječni mjesečni troškovi kreću se oko 1.000 eura:

  • Smještaj se može pronaći u nekoliko opcija, od studentskih domova, hotela (poput The Student Hotel gdje Websterovi studenti dobiju popust) te apartmana od već 300 eura mjesečno
  • Hrana: oko 250 eura
  • Prijevoz: 75 eura za semestralnu kartu
  • Studentske potrepštine i slobodno vrijeme: 300 eura

S obzirom na povijest Beča, postoje mnoga kina, kazališta, koncertne dvorane, opere, muzeji i dvorci u kojima možeš provesti svoje slobodno vrijeme jer postoji popust za studente.

Gdje se nalaze Websterovi bivši studenti?

Vladimir je završio preddiplomski studij psihologije u Beču te se kroz karijeru profilirao u području neuropsihologije i  ponašanja u ekstremnim uvjetima, poput putovanja u svemir. Dr. Ivković je dobio važan projekt, izabran od NASA-e, koji će se tijekom ovog desetljeća odvijati na Međunarodnoj svemirskoj stanici gdje će istraživati mehanizme koji reguliraju sposobnost ljudskog tijela na prilagodbu dugotrajnom boravku u svemiru. Te spoznaje pomoći će u liječenju bolesti poput karcinoma, moždanog udara te depresije.

I ti imaš priliku, kao i Vladimir, napraviti svoju bazu na Webster Vienna Private University, i ostvariti svoj doprinos svijetu. Napravi prvi korak, dogovori konzultacije putem Zooma ili u našem uredu.
Dogovori besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.