KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
5 Jan

Sajam američkih srednjih škola u Zagrebu i kako do stipendije za školovanje u Americi

Što bi za naše tinejdžere bilo ostvarenje “američkog sna?” Osim poslovnog uspjeha, zasigurno je to pohađanje američke škole. BHV Education daje ti priliku doživjeti pravu američku atmosferu! Još uvijek se SAD smatra obrazovnim sustavom broj 1 u svijetu, a njegova specifičnost i potpuna različitost od hrvatskog iz godine u godinu privlači sve više kvalitetnih učenika. Boravak u Americi, socijalizacija, manji broj predmeta, posvećenost učeniku, usavršavanje jezika, osamostaljivanje i izlazak iz zone udobnosti samo su neki od razloga zašto se učenici, ali i njihovi roditelji odlučuju za upis privatne srednje škole u Americi.

Kako bismo vam približili mogućnost pohađanja privatne srednje škole u Americi i srednjoškolske razmjene, BHV Education vas poziva na predstavljanje 4 privatne američke škole 23.02.2023. u DoubleTree by Hilton, dvorana Olive I & II u Zagrebu, s početkom u 15:00 h. 

Registriraj se na sajam stipendija 23.02.2023.

Kvaliteta obrazovanja – američki obrazovni sustav smatra se najboljim na svijetu, a pohađanje tamošnje škole priprema učenika za upis na najbolja svjetska sveučilišta. Također, manji broj predmeta uvelike olakšava praćenje programa i omogućuje kvalitetan fokus na odabrane predmete.

Personalizirani pristup – Privatne srednje škole ne funkcioniraju temeljem pristupa „one-size fits all“, već je njihov cilj kvalitetno upoznati svakog svog učenika i njihove interese i akademske preferencije. Na temelju toga, kreira se odabir predmeta i nastavni plan putem kojeg će učenici zaista moći razviti i ostvariti vlastiti potencijal.

Mogućnost dobivanja diplome američke srednje škole – Srednjoškolska diploma je i kvalifikacija za upis na najbolja američka sveučilišta i fakultete.

Fleksibilan obrazovni sustav – U pohađanju nastave najveća je razlika da nećete slušati 15 obaveznih predmeta. Predmete koje ćete slušati na nastavi sami birate, uz pomoć dodijeljenog školskog savjetnika i to njih 6-8, od kojih su 3 obavezna. Obavezni su: English, American History i Science Subject, a ostali su izborni. Učenici imaju priliku slušati nešto sasvim novo kao što je: Environmental Science, 3D Art, Digital Music Composition, Micro/Macro Economics i brojni drugi predmeti. Ono što je najbitnije je da se sve radi timski, ali uz veliku pomoć profesora.

Izvannastavne aktivnosti – Američke privatne srednje škole svojim učenicima nude pregršt izvannastavnih aktivnosti, štoviše, njihovo se pohađanje uvelike potiče. Razlog tome je razvijanje interesa uz zabavu i učenje. Učenici se mogu okušati u: kajakingu, planinarenju, robotici, novinarstvu, debatnom timu, plesu i brojim drugim aktivnostima.

Mogućnost dobivanja djelomičnih stipendija – Ono što je najviše atraktivno BHV Education učenicima jesu stipendije koje pokrivaju dio školovanja. Uz odobrenu stipendiju, cijene jednogodišnjeg srednjoškolskog programa u SAD-u kreću se u rasponu 25-50 000 USD, ovisno o odabranoj privatnoj srednjoj školi. Ta cijena uključuje školarinu, smještaj, obroke i izvannastavne aktivnosti.

Američke privatne srednje škole koje će se predstaviti 23.02.2023.

Foxcroft Academy

Smještena u državi Maine, ova privatna škola globalnog pristupa svojim učenicima daje mogućnost kreiranja vlastitog kurikuluma s naglaskom na interese poput STEM područja, umjetnosti (3D Art, Textile Design, i humanističkih znanosti (psihologija, povijest, jezici itd.). Osim na nastavi, učenici vlastite interese mogu razvijati u Robotics Clubu, debatnom timu, Model United Nations Clubu, Civil Rights Teamu i brojnim sportskim timovima.

Notre Dame High School

Ova vrhunska privatna škola smještena je u gradiću Elmiri u New Yorku, a najviše se diči pozitivnom i podržavajućom klimom među učenicima i profesorima. Umjetnički programi vizualnih umjetnosti, drame i glazbe, Softverski programi robotike, znanstvene olimpijade te Sportski timovi sa svojim jesenskim, zimskim i proljetnim sportovima ono su što učenicima daje dodatnu dimenziju pri učenju. Notre Dame škola vjeruje da se današnje društvo razvija i mijenja te da treba ići u korak s promjenama. Religijska dimenzija utkana je opće obrazovanje učenika.

Wisconsin Lutheran High School

Ova privatna škola s kompletnim boardingom priprema je za fakultet učenika od 9. do 12. razreda. Vode se motom “Gdje uspjeh znači više”, što ova škola objedinjuje u školski uspjeh pojedinca: akademski, društveno, fizički i spiritualno. Prekrasan grad na srednjem Zapadu prostire se na jezeru Michigan, nalazi se u “srcu” SAD-a te ima razumne troškove života. Vizualne umjetnosti, Glazba, Softverski i Sportski programi bogate su izvannastavne aktivnosti koje Wisconsin Lutheran High School nudi.

Monte Vista Christian School

Veliki kampus koji se proteže na gotovo 40 hektara smješten je u Kaliforniji, a škola s gotovo stoljetnom tradicijom danas prima 750 učenika. Učenici koji koriste kompletan boarding uče, igraju se i žive u zajednici koja pruža nadzor, ali i brigu. Umjetnički i Softverski programi te Sportski timovi imaju široku ponudu aktivnosti na odabir učenika, a Monte Vista Christian School ponosi se što je učenici mogu zvati domom.

Mogućnost pohađanja privatne američke škole nije daleko! BHV Education vas poziva  na predstavljanje 4 američke škole 23.02.2023. u DoubleTree by Hilton, dvorana Olive I & II u Zagrebu, s početkom u 15:00 h.

Registriraj se na Sajam američkih privatnih srednjih škola 23.02.2023.

Sorry, the comment form is closed at this time.