KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
21 Nov

Upoznajte jedan od najboljih studija biotehnologije u Danskoj: University College Absalon

 

Zanima Vas kako se na području biologije i studiranja razvijaju najbolji znanstvenici, radovi svjetske razine te zašto je BA Biotechnology studij na University College  Absalon jedan od najnagrađivanijih na svijetu? Zakoračite u svijet biotehnologije s nama, upoznajte ključne činjenice i odlučite se na  studiranje u Danskoj!

Na ONLINE eventu 18.12. upoznaj predstavnike Absalon University College u Danskoj te saznaj kako besplatno upisati ovaj vrhunski fakultet biotehnologije. Za sudjelovanje na eventu potrebno je registrirati se u nastavku.

Registriraj se na online event

Zašto su Campus Kalundborg i University College Absalon toliko posebni?

Kampus Kalundborg smjestio se u dolini najvećih tvornica i pogona za proizvodnju enzima. Navedeno područje poznato je po rafinerijama, javnim te privatnim tvrtkama koje zajedno tvore prvu svjetsku industrijsku simbiozu koja se zasniva na kružnom pristupu tijekom proizvodnje. Vodeći se navedenim, kampusu se 2022. godine priključio i dio za master studije pod nazivom Helix Lab koji spada među novije u Danskoj jer su nadopune završene 2021. godine. Uz industriju i dobru lokaciju kampusa, Kalundborg se ističe i dobrom povezanošću kada je u pitanju javni prijevoz – kampus se nalazi 5 do 7 minuta hoda od željezničke stanice Biotekbyen – Kalundborg Øst, odakle se lako može stići do gradova kao što su : Holbæka, Roskildea i Kopenhagen.

University College Absalon nudi blisko okruženje u kojem su studenti poznati jedni drugima i provode mnogo vremena zajedno – preko obrazovnog do društvenog dijela njihovih života. Fakultetu je također važno da se studenti osjećaju dobrodošlo i da uvijek imaju na umu kako im je studentski salon otvoren za bilo kakvu vrstu druženja kao i studentska zajednica : „Student Council“, „Friday Bar“ ili pak „SYMB Students“.

Iskustvo Barbare Sabljak na University College Absalon

1. Kada i na koji način si počela razmišljati o studiju u inozemstvu?

Ja sam od početka svoje srednje škole znala da ću studirati u inozemstvu, a intenzivno sam počela istraživati o studijima koji se nude u 3. razredu nakon što sam vidjela oglase BHV Educationa na Instagramu.

2. Zašto baš Danska?

Jer je ovo jedna od najsretnijih zemalja na svijetu.

3. Kako si se odlučila na Absalon University College i kako ti je BHV Education u tome pomogao?

Istražujući moguće fakultete na BHV-ovoj stranici naišla sam na University College Absalon koji nudi studij koji pruža širok spektar predmeta koji mene zanimaju, s dobrom količinom prakse u obliku rada u laboratorijima i posjetama obližnjim biotehnološkim kompanijama. Kod mene nije bilo dvoumljenja – odmah sam znala da je to fakultet koji ću pohađati. BHV mi je pomogao pri upisima u obliku savjeta pri pisanju CV-a i motivacijskog pisma te pri prevođenju dokumenata, također pomogli su mi pri traženju smještaja.

4. U čemu je posebnost ovog studija?

Surađivanje s biotehnološkim kompanijama tijekom studija i puno primjene teorije u praksi (hands on experience).

5. Kakav je odnos profesora i studenata na fakultetu?

Odnos je prijateljski, profesore se oslovljava imenom i čak ih imamo i na društvenim mrežama.

6. Savjet za buduće polaznike Absalon University Collegea.

Zaista preporučujem da se svatko kada dođe na faks upiše na tečaj danskog jer ne samo što ćete razumjeti sve oko sebe, nego će i lijepo izgledati u CV-u. 🙂

Što čini BA in Biotechnology izvrsnim odabirom za Vas?

Kao i u svemu, Danska i na području biotehnologije i obrazovanja prati najnovije tehnologije i omogućuje budućim diplomantima i inženjerima izvrsna znanja i temelje. Studij nudi široki uvid u znanja iz kemije, biotehnologije, matematike i tehnoloških procesa – koja su odmah primjenjiva na proizvodnju hrane, enzima i lijekova. Osim navedenog, nastavni program uputit će studente i u kompleksnije procese pročišćavanja otpadnih voda i pretvorbu otpada u održive proizvode ili energiju. Naučit će raditi na timskim i samostalnim projektima, razmišljati o konkretnim tehnološkim rješenjima i razviti komunikacijske, organizacijske i ostale potrebne vještine.

Grad i kampus okruženi su vodećim svjetskim biotehnološkim kompanijama, što studentima nakon završenog studija omogućuje puno lakši put do budućeg zaposlenja. Kompanije se oduvijek trude u suradnji s fakultetom biti u korak s vremenom i ponuditi što bolji program studija – kako bi on bio jedinstven i kompletan za buduće radno mjesto. Suradnja uključuje i gostujuća predavanja uspješnih znanstvenika i radnika kompanija, koji uvijek pozivaju na primjenu naučenog i praksu u njihovim tvrtkama.

Kao što je poznato, studiranje je besplatno za građane Europske unije, a razmjene su moguće u 5. (pohađanje nastave u drugoj državi) ili 6. semestru (odrađivanje prakse). Sve što se traži od studenata je zaljubljenost u znanost, volja i želja za učenjem te djelovanjem u grupi, tolerancija prema drugima i ono najvažnije – želja za radom onog što volite.

Život u Danskoj

Studij u Danskoj već je dugo vremena poznat mladima u Hrvatskoj, kao i onima koji su već preko BHV Educationa ostvarili svoje školovanje u ovoj divnoj zemlji. Navedeno dokazuje  činjenica da je je preko 600 studenata odlučilo pružiti priliku Danskoj te su studirali u državi visokog stupnja tolerancije i multikulturalizma.

Danska, koja je poznata po svom visokom standardu obrazovanja, poznata je i po dobroj kvaliteti života, koja je osnovana i održavana na temelju vrlo dobro razvijene socijalne mreže. Osim toga, dobar zdravstveni sustav te organizirano stanovanje koji građanima omogućuju bolji život u svakom pogledu. Sustav države čvrsto podržava jednakost i ravnopravnost spolova koji su zasnovani na jednakim plaćama i pravima. Prava i sve mogućnosti jako su istaknute u danskoj industriji, stvaraju snažnu privredu u kojoj se ponajviše ističu farmaceutska industrija i proizvodnja elektronike.

Glavni razlozi za odlazak na studij u Danskoj:

  • Besplatno studiranje je dostupno svima, jednaku mogućnost imaju međunarodni studenti i njihovi lokalni kolege, što omogućuje studentima uštedu novca i potrošnju na ostale životne potrepštine. Ovim potezom Danska privlači dobre studente, kao i radnu snagu koja ostaje i pridonosi njihovom sustavu. Također, kako bi podržali navedene činjenice, stranim studentima omogućuju rad i stipendije danske vlade.
  • Praksa, kao obvezni dio školovanja podrazumijeva se u danskom školovanju. Temelji ovog zahtjeva prate najmodernije svjetske kurikulume – kako bi studenti primijenili naučeno u stvarnom životu. Praksom će studenti steći kompetencije i vještine, koje će ih razlikovati od konkurencije na tržištu rada i omogućiti im uvid u budućnost Praksa po svome opsegu nosi od 15 pa sve do 30 ECTS bodova, što znači da traje najmanje 10 do čak 20 tjedana – ovisno o programu i studiju.
  • Individualni pristup profesora prema studentima smatra se uobičajenim načinom funkcioniranja sustava Studente se uvijek postavlja na prioritetno prvo mjesto i obraća im se kao prijateljima. Potiču se rasprave, a uz tradicionalna predavanja uključuju se projekti iz kojih proizlaze timski radovi, a suzbija se pasivno studiranje. Sve navedeno omogućuje dobru podlogu za razvijanje kreativnog, analitičkog i konstruktivnog razmišljanja tijekom cijelog studiranja.

Kalundborg kao grad iz snova

Gradovi kao što je Kalundborg zasnovani su na dobroj organizaciji i planskoj gradnji. Ističu se izvrsnom povezanošću javnim prijevozom i velikim brojem biciklističkih staza, što još jednom dokazuje ekološku svijest Danske i potvrđuje inicijativu za zaštitu okoliša.

Kalundborg koji se smjestio na sjeverozapadu Danske uz obalu Jutskog zaljeva, omogućuje tvornici Asnæs Power Station hvalevrijedno korištenje vode za hlađenje. Grad ima i važnu ulogu u danskom poljoprivrednom sektoru. Povijesno ga krase dvorac Kalundborg i crkva sv. Nikolaja. Dvorac je sagrađen u 14. stoljeću u svrhu utvrde, zatvora i kraljevske rezidencije, dok je danas Kalundborg Slot otvoren za javnost i ima namjenu muzeja. Crkva Svetog Nikole također datira iz srednjeg vijeka, točnije 14. stoljeća od kada sežu i impresije na arhitekturu i artefakti kojima je ukrašena. Uz sve navedeno studenti imaju mnoštvo mogućnosti za iskorištavanje slobodnog vremena i izgradnju networkinga. Sportovi, kao jedna od mogućnosti, većinski su fokusirani na plivanje, jedrenje, golf i planinarenje na svježem zraku.

Na ONLINE eventu 18.12. upoznaj predstavnike Absalon University College u Danskoj te saznaj kako besplatno upisati ovaj vrhunski fakultet biotehnologije. Za sudjelovanje na eventu potrebno je registrirati se u nastavku.

Registriraj se na online event

Popuni upitnik za studijske programe

Sorry, the comment form is closed at this time.