KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
6 Mar

Kako se besplatno prijaviti na studij u inozemstvu?

Želio bi se prijaviti na studij u inozemstvo bez našeg savjetovanja? Već znaš koji fakultet i smjer želiš upisati? Sve što ti je potrebno je da ti netko kaže jesu li ti svi dokumenti na broju, vodi računa o rokovima prijave i preda tvoju prijavu na studij? BHV Education ima pravo rješenje za tebe – besplatna prijava na studij. U ovom tekstu saznaj kako se besplatno prijaviti na studij u inozemstvu preko BHV Educationa.

kako-se-besplatno-prijavit-na-studij-u-inozemstvu

Što uključuje besplatna prijava na studij?

Ako se odlučiš za besplatnu prijavu na studij, tvoja će zadaća biti da pripremiš sve potrebne dokumente. Dokumenti će najviše ovisiti o odabiru zemlje, fakulteta i smjera. Bez brige, naša obrazovna savjetnica poslat će ti popis svih potrebnih dokumenata za prijavu na željeni smjer. Uz to, dobit ćeš i rok do kojeg nam trebaš predati sve dokumente. Nakon što nam proslijediš sve potrebne dokumente, naša obrazovna savjetnica će još jednom vidjeti jesi li sve predao. Kad svi dokumenti budu spremni, BHV savjetnica izvršava prijavu na željeni studij što uključuje:

  • otvaranje profila na online portalu fakulteta,
  • popunjavanje svih potrebnih aplikacija,
  • predaju prijave,
  • komunikaciju s fakultetom,
  • podsjetnik na sve rokove,
  • pomoć oko prihvaćanja ponude,
  • slanje završne dokumentacije.
Pošalji nam upit za studij u inozemstvu

Besplatna prijava na studij u inozemstvu vrijedi isključivo za BHV partnerska sveučilišta (i studijske smjerove). U nastavku na linkovima možeš pronaći popis naših partnerskih fakulteta prema zemljama.

Što ako ti je ipak potrebna mala pomoć?

Za velik broj studijskih programa potrebno je napisati motivacijsko pismo, priložiti preporuku profesora i prijevod svjedodžbi. Iz našeg iskustva, učenicima i studentima je često teško pisati o samima sebi. Još kad se tome nadoda da motivacijsko pismo treba biti na engleskom jeziku, problem postaje veći. Slično je i s preporukama profesora. Budući da u Hrvatskoj nije uobičajena praksa da profesori učenicima pišu preporuku za studij, mnogi profesori nisu u potpunosti sigurni kako je najbolje sročiti.  Da bismo ti olakšali, uveli smo pojedinačnu uslugu pomoći pri pisanju motivacijskog pisma, pomoć pri pisanju preporuka profesora te uredski i sudski prijevod svjedodžbi. U nastavku saznaj što usluge obuhvaćaju i koliko koštaju.

„Odlučila sam se za pomoć BHV-a pri upisu fakulteta u inozemstvu kako bi bezbrižno mogla odraditi upis, što su mi i omogućili. Cijeli proces je prošao bez stresa, zahvaljujući stručnosti i komunikativnosti savjetnica. Uvijek su bile na raspolaganju i odgovarale na sva pitanja koja sam imala. Pomogle su mi u svakom koraku ovog procesa, od odabira najboljeg fakulteta za mene do prijave za vizu. Jako sam zahvalna na ovakvom predivnom iskustvu i suradnji.”

– Karla Belas, studij u Velikoj Britaniji

Pročitaj i ostale recenzije
kako-se-besplatno-prijavit-na-studij-u-inozemstvu

Pomoć oko pisanja jednog motivacijskog pisma

Kao što smo ranije spomenuli, većina inozemnih fakulteta za prijavu na studij želi saznati tvoju motivaciju. Pomoć pri pisanju motivacijskog pisma jedna je od usluga koju možeš uzeti pojedinačno kako bi si olakšao taj proces. Kako naša pomoć izgleda? Naša usluga sastoji se od pomoći što znači da ćeš morati sam pisati motivacijsko pismo. Ipak, naša savjetnica će ti poslati detaljne smjernice za pisanje kvalitetnog motivacijskog pisma. Nakon što nam pošalješ prvu verziju, naša savjetnica će ju stilski, gramatički i pravopisno urediti. U većini slučajeva, ispravljena verzija sadrži objašnjena i komentare kako još nadopuniti napisano. Kad napraviš sve potrebne ispravke, naša savjetnica još jednom pregledava i ispravlja tvoje motivacijsko pismo ako je potrebno. Poslije drugog ispravka nastaje završna verzija spremna za slanje.

Cijena za partnersku instituciju: 850 kn + PDV

„Usluge BHV sam koristila kao roditelj učenika osnovnoškolca, srednjoškolca i studenta. Nakon prve ljetne škole koju smo planirali i realizirali uz pomoć BHV došli smo do toga da sada imamo prezadovoljnog studenta u Velikoj Britaniji. Pohvalno je da je cijeli BHV Education tim bio tu uz nas tijekom informiranja, savjetovanja, prilikom izbora, prijave i rezultata prijava na studije. Štoviše, i nakon uspješnog upisa i višemjesečnog života izvan RH oni se još uvijek brinu i održavaju kontakt sa “svojim studentom”. Sve pohvale. Najvažnije od svega što smo mi kao roditelji bili cijelo vrijeme opušteni i mirni jer smo znali da je odabir našeg djeteta u sigurnim rukama. Hvala BHV!“

– Mirela Mijić, roditelj polaznika

Pročitaj i ostale recenzije
kako-se-besplatno-prijavit-na-studij-u-inozemstvu

Pomoć oko pisanja jednog pisma preporuke

Kako u Hrvatskoj nije potrebno imati preporuku za upis u srednju školu ili na studij, veliki broj profesora nije sigurno što napisati. Kao i za motivacijsko pismo, naša se usluga sastoji od pomoći, a ne od pisanja preporuke u cijelosti. BHV obrazovna savjetnica šalje detaljne upute za pisanje kvalitetne preporuke koje učenik ili student samostalno prosljeđuje profesoru. Također, ako se radi o profesoru koji ne barata najbolje engleskim jezikom, preporuka može biti na hrvatskom jeziku. Naša obrazovna savjetnica preporuku će prevesti.

Cijena za partnersku instituciju: 750 kn + PDV

Saznaj više o ostalim BHV uslugama i paketima

Zašto odabrati baš BHV Education?

Možda se pitaš zašto odabrati baš našu agenciju. BHV Education je najstarija agencija za obrazovanje u inozemstvu u Hrvatskoj. To znači da učenike i studente poput tebe već gotovo 30 godina uspješno prijavljujemo na studijske i druge obrazovne programe u inozemstvu. Tijekom godina sklopili smo partnerstva s više od 170 obrazovnih institucija u inozemstvu. Iz prve ruke znamo što ti je potrebno za uspješnu prijavu na našim partnerskim fakultetima. Naše znanje dokazuje i brojka od oko 10.000 mladih Hrvata kojima smo pomogli da upišu željeni studij u inozemstvu. Naši polaznici studiraju u Nizozemskoj, Italiji, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Austriji, Švedskoj, Danskoj, SAD-u, Litvi, u dalekom Japanu i brojnim drugim zemljama svijeta.

Želiš započeti svoju besplatnu prijavu na studij u inozemstvu?

Pošalji nam upit

Sorry, the comment form is closed at this time.