KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
9 Mar

Postani student u inozemstvu: Last minute prijave za jesen 2023.

Završavaš četvrti razred i u glavi imaš sto upitnika: koji studij upisati, gdje upisati studij, što je dobro za tebe? Privlači te ideja o studiranju u inozemstvu, ali nisi siguran, otkuda krenuti ili možda znaš što želiš, ali ne znaš kako?

Imamo dobre vijesti za tebe! BHV Education, vodeći savjetnik u obrazovanju u inozemstvu, stiže u tvoj grad, u Rijeku, pružiti sve informacije koje su ti potrebne za odluku i prvi korak. Sve što je potrebno jest registrirati se na prezentaciju koja će se održati u Gradskoj knjižnici Rijeka i poslušati sve važne informacije o studiju u inozemstvu!

Požuri s prijavom na inozemne fakultete jer se bliže rokovi prijava! Prijave za Nizozemsku i Italiju su do 01.05., a za Veliku Britaniju, Belgiju i Njemačku do 01.06.!

Registriraj se na prezentaciju u Rijeci

Zašto uopće studirati u inozemstvu?

Mnogi naši učenici i studenti odlučuju se na investiciju upisa studija u inozemstvu, a razloga ima nekoliko. Kvaliteta nastave je najveći razlog poduzimanja tog koraka. Uz neizbježan teorijski dio, fakulteti pružaju puno praktične nastave, rad na projektima, rad sa stručnjacima iz industrije te dovoljno samostalnosti da se svaki student iskaže. Internacionalno okruženje je potreba poslovanja novog doba. Svijet je isprepleten međunarodnim poslovnim odnosima i prilikama, a najprije ćete do toga doći studijem, gdje upoznajete stručnjake i svoje vršnjake koji će jednog dana, kao i vi, biti stručnjaci te upoznavanjem novih kultura i širenjem svoje kulture u isto vrijeme. Studiranjem u inozemstvu izlazite iz zone komfora, izazivate svoju fleksibilnost te stvarate svoju neovisnost. Sve to utječe na razvoj vještina potrebnih za buduće radno mjesto.

Iskustvo klijentice Anamarije Farkaš

“Za pomoć agenciji smo se obratili zbog upisa na fakultet u inozemstvu i da budemo sigurni da su svi koraci pri upisu napravljeni bez greške. Osim toga, puno nam je pomogao i test vezan uz profesionalnu orijentaciju koji nam je ponudila agencija. Sve savjetnice su vrlo profesionalne, pristupačne i beskrajno strpljive, a pogotovo naša draga mentorica Marija Juranović.Vrlo je važno napomenuti da smo i nakon upisa, kroz godine školovanja ostali u kontaktu i dobivali smo pomoć kad je trebalo.”

Što i gdje studirati u inozemstvu?

U Hrvatskoj, trenutno su najpopularniji studiji film, novi mediji, psihologija, dizajn, aeronautika. Sve te smjerove, ali i mnoge druge, poput međunarodnog poslovanja, inženjeringa ili biomedicine možete upisati u inozemstvu. Za Hrvate, najpopularnije studijske destinacije su Velika Britanija, Danska, Nizozemska i Italija, dok dio studenata kao svoju sljedeću postaju biraju Švicarsku, Španjolsku, Njemačku, Austriju pa i zemlje poput SAD-a i Kanade. Neke zemlje će tek postati omiljene destinacija hrvatskih studenata poput Japana, Švedske, Belgije, Irske i Latvije.

Belgijski obrazovni sustav poznat je po visokom standardu kvalitete. Upravo zbog toga, većina obrazovnih institucija u ovoj državi posjeduje međunarodno akreditirane studijske programe i certifikate koji potvrđuju njihovu kvalitetu. Profesori su otvoreni i susretljivi i studentske službe uvijek su tu kao potpora profesionalnom i osobnom razvoju studenta.

BELGIJA

Italija je Hrvatima oduvijek bila privlačna studijska destinacija zbog geografske blizine i kulturnih sličnosti. Ono što Italiju čini najprivlačnijom studentima upravo je omjer cijene i kvalitete studijskih programa. Talijanska sveučilišta su među najstarijima na svijetu, tako da prestiž i duga tradicija talijanskog obrazovnog sustava jamče kvalitetu studiranja.

ITALIJA

Velika Britanija pruža najbolje obrazovanje u Europi, a britanske boarding škole kroz A Levels programe u trajanju od dvije godine omogućuju najbolju pripremu za upis na top britanska sveučilišta. Uska specijalizacija kroz svega tri do četiri predmeta omogućuje dubinski fokus i potpunu posvećenost određenom području. Fokus je na pojedincu i njegovoj akademskoj pripremi, a boravkom u Velikoj Britaniji na dulje razdoblje, učenik će usavršiti znanje engleskog jezika i stvoriti kontakte za upis na inozemna sveučilišta.

VELIKA BRITANIJA

Njemačka glasi kao svjetski lider u Europi i svijetu. Globalno je prepoznata prema kvaliteti svojih proizvoda, diplomaciji i snažnoj ekonomiji. Ipak, ništa manje kvalitetno nije ni njemačko obrazovanje koje studente priprema za stvarni svijet poslovanja. Diplome njemačkih fakulteta ulaznica su za rad u globalnim kompanijama s visokim ugledom. U prilog tome govore i statistike o zapošljivosti njemačkih studenata nakon studija. Čak 91% njemačkih studenata po završetku fakulteta pronađe posao.

NJEMAČKA

Nizozemska slovi kao jedan od najboljih obrazovnih sustava u EU. Povoljne školarine privlače brojne maturante. Uz iznimno kvalitetne studijske programe, studenti imaju mogućnost dobiti i studentski kredit nizozemske vlade za pokrivanje troškova života. Nizozemska je i dalje najpopularnija studijska destinacija, te se svake godine sve više studenata odvažuje upisati određeni studijski smjer na engleskom jeziku i steći vrhunsko obrazovanje i životno iskustvo.

NIZOZEMSKA

BHV Education prva je i najstarija organizacija koja se bavi savjetovanjem i upućivanjem mladih na različite obrazovne programe u inozemstvu. Bavimo se profesionalnom orijentacijom po Harrison Assessment metodi te se mnogo mladih odlučuje izraditi taj izvještaj kako bi se obrazovno bolje usmjerili. Također, pripremamo studente za osobni intervju, pomažemo pri pisanju motivacijskog pisma, pisma preporuke i pronalaženju smještaja te radimo samu prijavu na fakultet(e).

Uloga agencije kod prijave

Kako se prijaviti za studij u inozemstvu?

Za studij u inozemstvu, pripreme se razlikuju od onih za studij u Hrvatskoj. Često su prijavni rokovi raniji, sa više dokumentacije, ali ponekad i više mogućnosti za upis. Bitno je dovoljno rano krenuti u istraživanje, no čak i za one koji još uvijek nisu donijeli odluke, otvoreno je pregršt mogućnosti.

Sad je pravo vrijeme za donošenje odluka, dok su prijave još otvorene, a mjesta na fakultetima još ima. Detaljne informacije o pojedinim zemljama, smjerovima, rokovima pružit ćemo na prezentaciji otvorenoj za javnost u Gradskoj knjižnici Rijeka, središnji odjel Palače Modello u srijedu 05.04.2023. s početkom u 18:00 sati. Pozvani su svi maturanti, studenti, trećaši koji planiraju unaprijed te njihovi roditelji.

Rezerviraj svoje mjesto na prezentaciji

Sorry, the comment form is closed at this time.