KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
31 Mar

Studirajte u srcu Londona: Istražite Regent’s University sa Sabrinom

Oduvijek Vas je zanimao studij u Londonu? Sabrina trenutno studira na Regent’s University London koji nudi sedam studijskih smjerova: Business & Management, Fashion & Design, Film, Media & Acting, Liberal Arts & Humanities, Psychotheraphy & Psychology, English Language i Languages at Regent’s. U nastavku teksta pročitajte kakvo je bilo Sabrinino iskustvo s obrazovanjem u Velikoj Britaniji te kako joj je BHV Education pomogao s prijavom.

  • Tvoj obrazovni put je vrlo zanimljiv, možeš li nam reći malo više o tome?

Kada sam završavala srednju školu, sjećam se, bio je rujan 2015. kada sam odlučila napustiti rodni grad i rodnu zemlju. Odlučila sam da ću se preseliti u London, Ujedinjeno Kraljevstvo. Naravno bilo je tu izmiješanih osjećaja kao što su strah, uzbuđenje, adrenalin. Razna razmišljanja o tome hoću li izdržati biti tako daleko od svojih, učiti na stranom jeziku. U svakom slučaju mi nije bilo svejedno.

  • Zašto si izabrala baš UK i Regent’s University? Kako izgleda nastava na Regent’s University i u čemu je njegova posebnost?

Regent’s University London je privatni američki faks te je sistem podučavanja organiziran prema američkom modelu. Imali smo dosta praktičnih radova: od eseja, prezentacija pa sve do raznih grupnih projekata. Ispita gotovo i da nema jer je fokus na praksi. Njihov je moto “praksa, praksa, praksa, a ne štrebetanje”.

  • Kakav je odnos profesora i studenta?

Profesori su tu za nas 24/7, osjećam njihovu potporu u svim sferama života, stvarno su pristupačni. Posebno bih odvojila Ernesta, Nevena i Cecile jer su profesori za deset! Uvijek su spremni pomoći.

  • Kada i na koji način si počela razmišljati o studiju u inozemstvu?

Prvi put sam počela razmišljati o studiju u inozemstvu kada sam završavala drugi razred srednje škole. Odlučila sam pohađati ljetni tečaj engleskog jezika baš na Regent’s University London. Regents University smješten je u Regent’s Parku, jednom od kraljevskih parkova u Londonu. To ljeto 2013. godine bilo je trenutak kada sam odlučila zapravo da želim studirati vani, točnije u Londonu. Nultu godinu sam pohađala na Queen Mary University of London. Poslije sam neko vrijeme pauzirala te sam 2020. shvatila da je vrijeme za ponovni odlazak u London. Upisala sam International Relations BA Liberal Arts & Humanities na Regent’s University London.

  • Možeš li nam opisati jedan svoj tipični dan?

Ustajem rano, točnije u 5 sati, popijem svoj čaj, doručkujem, obavim trening te odlazim u knjižnicu na faksu učiti kada nemam predavanja. Poslije predavanja, podružim se ss kolegama te kasnije odem u svoj studentski stan.

  • Što planiraš nakon završetka fakulteta?

Nakon završetka faksa, planiram na master studies. Daljni planovi su i odrada internshipa u Londonu. Vidjet ćemo što budućnost nosi, možda ostanem, a možda odem dalje.

  • Zašto bi preporučila studij u UK?

Studij u UK bih preporučila svakome, a Regent’s University ima najljepši kampus u Londonu.

  • Želiš li još nešto dodati o svom iskustvu?

Želim se zahvaliti cijeloj ekipi BHV-a, a posebno mojoj Mariji koja je zajedno sa mnom u cijelom procesu od daleke 2014.

Pošalji nam upit za studijske programe u inozemstvu!

Sorry, the comment form is closed at this time.