KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
26 Apr

Od ideje do realizacije: Kako na diplomski studij u inozemstvo?

 

Ako mislite da je upis diplomskog studija samo još jedna stepenica u ispunjavanju obrazovnog putovanja, varate se. Diplomski studij je puno više, a u nastavku donosimo kako do diplomskog studija u inozemstvu i koje benefite on nosi. Saznajte gdje još ove godine stignete upisati diplomski studij u inozemstvu na našem online eventu 29.06. Uz navedeno, održat će se prezentacija BHV obrazovnih savjetnica te će biti osigurano vrijeme za postavljanje pitanja.

Diplomski studij u inozemstvu može upisati svaki student koji je završio preddiplomski studij na državnom sveučilištu u Hrvatskoj ili drugoj akreditiranoj visokoškolskoj instituciji te time stekao potreban broj ECTS bodova. Za upis je potrebno imati završen relevantni preddiplomski studij, kako bi diplomski studij bio kvalitetna nadogradnja znanja za buduću karijeru i posao.

Diplomski studij u inozemstvu može trajati jednu ili dvije godine. Iako nije isključivo, jednogodišnji programi su često intenzivne specijalizacije nakon čega ćete biti opremljeni svim znanjima i iskustvom za zaposlenje. Dvogodišnji programi su često akademski orijentirani i namijenjeni onima koji se žele baviti akademskom karijerom ili upisati doktorat.

Prijavite se na naš ONLINE event koji će se održati 29.06.

Kako na master, praksu ili tečaj u top gradovima EU i SAD?

Izlazak iz zone komfora

Kad studenti razmišljaju o upisu master programa u inozemstvu, najčešće ih brine izlazak iz zone komfora, odvajanje od obitelji, prijatelja, jezika, ukratko – svega što im je poznato. Dio je onih koji su sigurni u svoj odabir i s veseljem isčekuju novo studijsko okruženje, nove metode učenja i pristupa obrazovanju, no mnogima je jednako dobra opcija ostati u safe zoni i nastaviti studij u Hrvatskoj. Odluka o upisu diplomskog studija pružit će vam dodatnu sigurnost u sebe, brže i veće sazrijevanje, te puno lakšu prilagodbu na izazovne poslovne okolnosti u budućnosti jednom kada se odlučite na taj korak.  Upis studija u inozemstvu ne znači samo pohađanje fakulteta, već i preseljenje u drugu državu te snalaženje u mnogim novih situacijama. To će neminovno rezultirati upoznavanjem samog sebe, svojih granica i mogućnosti za izgradnjom samopouzdanja.

Učenje stranog jezika

Za upis na diplomski studij u inozemstvu definitivno treba dokazati znanje jezika, no jedno je polagati test, a drugo je stranim jezikom se koristiti svakodnevno. Na ovaj način, engleski jezik možete usavršiti na razgovornoj, ali i profesionalnoj razini, što će sigurno doprinijeti izgradnji karijere u globalno povezanom svijetu današnjice. Uz usavršavanje engleskog jezika, velika je mogućnost učenja drugog stranog jezika (španjolski, njemački, francuski) u zemlji u kojoj studirate. To će Vam dati dodatnu razinu samopouzdanja i veću lepezu mogućnosti za pronalazak internshipa ili posla.

Želite saznati više o diplomskom studiju u inozemstvu? Posjetite nas na eventu “Kako na master, praksu ili tečaj u top gradovima EU i SAD?“ 29.06.!

Registrirajte se na event

Profesionalni rast

Možda je studij u Hrvatskoj bio odlično koncipiran, a možda je plan i program bio zastario i baziran na teoriji. Iako teorija može dati odličan temelj u znanju i informacijama, vrlo je bitno kako se to znanje primjenjuje. Programi na sveučilištima i školama u inozemstvu fokusiraju se na hands on učenju, primjeni teorije u praksi te vrlo često obaveznim praksama. Iako to rade već na preddiplomskoj razini, na diplomskoj je poseban naglasak na projektima, case studyjima, susretima sa industrijom te kvalitetnim iskustvom koje možete pokazati već na prvom poslu. Također, fakultet u inozemstvu nude često vrlo uske i specijalizirane programe tako da možete odmah učiti puno više o konkretnim područjima koja Vas interesiraju i kojima se želite baviti.

Networking

Studij u inozemstvu pruža iznimne mogućnosti upoznavanja novih kultura, ljudi, stvaranja prijateljstava, ali i korisnih kontakata. Već na samom fakultetu upoznajete se s ljudima koji dijele slične interese i ambicije. Tijekom rada na projektima, posjetima tvrtkama i praksi, možete se spojiti s potencijalnim poslodavcima, ili ako planirate u poduzetničke vode, potencijalnim partnerima ili klijentima. U svakom slučaju, mreža kontakata će se prostirati u više država, a možda i kontinenata, ako se odlučite usavršiti u inozemstvu.

Švicarska

Švicarska je sjajna obrazovna destinacija koja nudi izvrsne mogućnosti za sve studente koji žele daljnje usavršavanje. Partnerstvo BHV- a i nekih od najboljih sveučilišta u Švicarskoj pruža studentima jedinstvenu priliku za upisivanje diplomskih programa koji su na engleskom jeziku, a koje nude priznata državna sveučilišta. Sveučilišta u Švicarskoj su poznata po svojoj izvrsnosti u različitim područjima, uključujući poslovne studije, inženjering, društvene i prirodne znanosti, a ono u čemu su najpoznatiji definitivno je hospitality menadžment, luksuzni marketing i hotelijerstvo.

Jedna od najvećih prednosti studiranja u Švicarskoj je mogućnost istraživanja različitih kultura i jezika. Švicarska je poznata po svojoj raznolikosti i studenti se mogu upoznati s različitim kulturama, jezicima i običajima dok studiraju u zemlji. Također, Švicarska nudi prekrasnu prirodu koju studenti mogu istraživati ​​u slobodno vrijeme, uključujući visoke planine, jezera i prekrasne gradove.

Swiss Education Group

Mađarska

Mađarska je sve popularnija obrazovna destinacija za međunarodne studente koji traže kvalitetno visokoškolsko obrazovanje u Europi. Zemlja ima nekoliko poznatih sveučilišta koja nude različite studijske programe na engleskom jeziku, od korporativnih financija do ljudskih resursa i psihologije biznisa. Dakle, studenti mogu birati između različitih područja studija, uključujući društvene i prirodne znanosti, poslovne studije i inženjering. Jedna od najvećih prednosti studiranja u Mađarskoj su niski troškovi studiranja i života u usporedbi s drugim europskim zemljama.

Austrija

Austrija je poznata obrazovna destinacija za međunarodne studente koji traže kvalitetno visokoškolsko obrazovanje u Europi. Zemlja ima nekoliko poznatih sveučilišta koja nude različite studijske programe na engleskom jeziku, od komunikacija, menadžmenta pa sve do psihologije. Više od 25% studenata u Austriji čine strani studenti. Studijska područja društvenih i prirodnih znanosti, medicina, pravo i inženjering ono su što svake godine privlači ovoliki broj međunarodnih studenata.

Italija

Italija je izvanredna obrazovna destinacija za studente iz cijelog svijeta. Zemlja nudi bogatu kulturnu baštinu, povijest, umjetnost i izvrsne akademske mogućnosti. Italija ima preko 90 sveučilišta, uključujući neke od najstarijih i najprestižnijih sveučilišta na svijetu. Italija također nudi širok izbor studijskih programa, uključujući arhitekturu, umjetnost, inženjering, medicinu, društvene i prirodne znanosti, jezike i poslovne studije. Svake godine svake godine privlači više od 30 tisuća studenata.

Kako ti BHV može pomoći

UK

Upišite diplomski studij na jednom od partnerskih sveučilišta BHVa u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ne samo da se nudi najveći i najrazličitiji broj programa na engleskom jeziku, već je većina programa u trajanju od 1 godine, što znači da u jednoj godini možete dobiti odličnu diplomu priznatih državnih sveučilišta.

Nizozemska

U Nizozemskoj možete pronaći odlične diplomske programe na engleskom jeziku. Većina će ih trajati 2 godine, dok će se, ovisno o završenom preddiplomskom studiju  za neke tražiti da odradite Pre-master, pripremni program. Nizozemska je definitivno stekla popularnost kvalitetnim programima, ali i vrlo prihvatljivim iznosima školarina.

Njemačka

Njemačka kvaliteta je prepoznata u svijetu te se to odražava i na kvalitetu studija koje ova država nudi. Osim kvalitete, Njemačka je ekonomski lider u Europi i svijetu te se mnoge važne kompanije nalaze upravo u Njemačkoj i prilika su za start globalne karijere. Čak 91% studenata po završetku fakulteta pronađe posao.

Španjolska

Nastava na fakultetima u Španjolskoj usmjerena je na praktično obrazovanje i inovacije. Diplomski studiji na engleskm jeziku nude se većinom na privatnim fakultetima, iz područja businessa, marketinga, financija, managementa. Život i studij u Barceloni, Madridu, Valenciji je najbolji spoj usavršavanja i uživanja u bogatoj španjolskoj kulturi.

Primjeri diplomskih studija koje su upisali naši studenti:

Antonija Kapetanović, Hotel Institute Montreux, Švicarska – razmjena

Donna Bartulović, University of Greenwich, UK – MSc Formulation Science

Sara ESEI Business School, Španjolska – Master in International Relations and Business

Paolo Pilato, International School of Management, Njemačka – Master In Finance

Želite saznati više o diplomskom studiju u inozemstvu? Posjetite nas na eventu “Kako na master, praksu ili tečaj u top gradovima EU i SAD? 29.06.!

Registrirajte se na event

Sorry, the comment form is closed at this time.