KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
 

STUDY DENMARK: Edukativni video sadržaj

Study DENMARK panel na Danima

mobilnosti i edukacije 2019.

POSEBNA NAPOMENA:

Zbog autorskih prava, video sadržaj na ovoj specifičnoj stranici nije dozvoljeno dijeliti.

Pristup sadržaju imaju svi koji popune upitnik na bhvedu web stranici za pristup edukativnom video materijalu na temu STUDY Denmark.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

Na Danima mobilnosti i edukacije 2019. u Zagrebu gostujući predstavnici i studenti danskih fakulteta govorili su o ključnim prednostima studiranja u inozemstvu, a naši studenti su podijelili zašto oni smatraju da je studij u Danskoj njihova najbolja odluka.

U Danskoj imamo klasična sveučilišta (Research Universities), akademije (Academies) te sveučilišta primjenjenih znanosti (University College of Applied Sciences). Koje su razlike između navedenih oblika visokoškolskih institucija pobliže nam je objasnio kolega sa Business Academy Aarhus.

Ukoliko kao redovni student radite uz studij (do 42-43 sata mjesečno), imate pravo na stipendiju danske vlade koja iznosi do 6.000 DKK. Koji su uvjeti, otkrila nam je naša studentica Klaudija.

Mnogi studenti za vrijeme studija u Danskoj rade studentske poslove. Na koje načine studenti pronalaze posao, otkrio nam je student Alen.

Ono što mnoge buduće studente zanima, jest je li život u Danskoj pretjerano skup i hoće li moći financirati svoje potrebe za vrijeme studija. Studenti su nam otkrili kako su se oni nosili sa financijama kada su stigli u Dansku.

U prethodnom videu mogli ste čuti kako se cijene smještaja mogu kretati od 2.000 do čak 8.000 DKK mjesečno. Je li teško pronaći smještaj te kako pronaći svoj novi dom, saznali od naše savjetnice Ružice. Savjete su podijelili sa publikom i naši studenti.

Osim što studenti u Danskoj mogu raditi uz studij i ostvariti pravo na stipendiju, dodatna pogodnost jest i besplatno učenje danskog jezika. Naši studenti su iskoristili priliku te odlučili naučiti još jedan jezik.

BHV Education vam pomaže u svim aspektima prijave, od prikupljanja dokumentacije, prijevoda do samog postupka prijave.

Prijave za studijske programe u Danskoj otvaraju se svake godine 01.02., a zatvaraju 15.03.