KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
 

Dani mobilnosti i edukacije

Međunarodni sajam školovanja u inozemstvu

Već tradicionalno deset godina zaredom organiziramo međunarodni sajam školovanja u inozemstvu na kojem se predstavljaju inozemna sveučilišta, srednje škole i škole jezika  iz Velike Britanije, Danske, Nizozemske, Švicarske, SAD-a, Kanade i brojnih drugih zemalja. Od 2017. godine, uz sajam školovanja u inozemstvu tu su i  Dani mobilnosti i edukacije koji proširuju samu temu sajma.

Dani mobilnosti i edukacije u 2020. godini postali su virtualni, a u 2021. vraćamo se uživo 16. listopada 2021. u Zagrebu u Hilton Garden Inn hotelu. Za učenike, studente i roditelje, pripremili smo i prateće virtualne sajmove 20. studenog 2021. te 22.01.2022. na kojima će se zanimljivije nego ikad predstaviti inozemna sveučilišta i škole kao i naši studenti i učenici sa svojim iskustvom studiranja u inozemstvu. Otkrij koje su novosti u svijetu obrazovanja u inozemstvu; zašto je studij u Danskoj najpopularniji; zbog čega je ove godine Nizozemska IN studijska destinacija; sve o prestižnom i tradicionalnom studiju u Italiji te ponešto o studiju u SAD-u i Japanu kao i o poznatim švicarskim fakultetima koji su najbolji u području hotelskog menadžemnta i kulinarstva.

U vremenu kada je svijet sve bliži i dostupniji, današnja generacija Z sve više želi putovati i upoznati nove zemlje, kulture, ljude i u tom procesu osamostaliti se i pripremiti se za svoju buduću karijeru. Izuzetak više nije ni Hrvatska jer prema brojnim istraživanjima rezultati pokazuju da više od 75% Hrvata mlađih od 35 godina zanima školovanje i rad u inozemstvu.

Današnji poslodavci traže mlade osobe koje su uz odlično obrazovanje stekli korisne nove vještine i znanja, naučili komunicirati i uspješno raditi u timu s različitim ljudima, koji su otvoreni za nove izazove i koji se mogu dobro snaći u svim radnim okruženjima.

Najbolji način za stjecanje navedenih sposobnosti je upravo kroz programe obrazovanja u inozemstvu gdje se mlad čovjek iz dana u dan suočava s izazovima odrastanja u multikulturalnom okruženju i gdje uz pomoć svojih mentora i profesora postaje najbolja varijanta sebe.

Velika pažnja se osim na samo obrazovanje posvećuje rastu i razvoju pojedinca jer danas je ključ biti socijalno i emotivno zreo za uspješnu karijeru u globalnom svijetu.

Sve to daje im prednost u budućem zaposlenju kako u inozemstvu tako i po povratku u Hrvatsku gdje u odnosu na svoje kolege većina ima radno iskustvo s obaveznih praksi, razvijene komunikacijske vještine te veliko životno iskustvo koje je možda i najveća prednost odluke da se otisnu u svijet.

Naši polaznici po povratku s programa obično navrate u naš ured podijeliti s nama svoja iskustva ili nam šalju svoje priče i fotografije, a obično smo i svakodnevno povezani preko društvenih mreža. Ono što najviše ističu kao prednost odlaska u inozemstvu su upravo nova znanja i vještine, novi prijatelji iz cijelog svijeta kao i kontakti za budućnost.

Ulaskom Hrvatske u EU

Ulaskom Hrvatske u Europsku Uniju, hrvatskim učenicima i studentima povećale su se mogućnosti akademske i profesionalne mobilnosti. Osim stimulativnog okruženja u kojem uče o drugim kulturama, studenti imaju mogućnost sudjelovanja u europskim projektima, razmjenama i obveznoj praktičnoj nastavi na koju inozemni fakulteti stavljaju naglasak kao bitnu sastavnicu svakog studijskog programa.

Dani mobilnosti i edukacije uz inozemne obrazovne institucije, 2017. godine prvi su put ugostili hrvatske srednje škole i fakultete koji su sudionici Erasmus + programa. Ideja je povezati hrvatske institucije sa inozemnima kako bi kroz suradnju započeli promoviranje Hrvatske kao obrazovne destinacije. Posljednjih nekoliko godina hrvatski fakulteti nude sve više programa na engleskom jeziku i imaju mogućnost primanja stranih studenata. Neka hrvatska sveučilišta također nude programe na talijanskom, njemačkom i mađarskom jeziku.

Najbolji primjer razvoja jedne države kao obrazovne destinacije je Danska, koja ulaganjem u visoko obrazovanje na engleskom jeziku i odličnom promocijom privlači europske i internacionalne studente iz cijelog svijeta, a svjetska organizacija Universitas 21 svrstala je ove godine danski visokoobrazovni sustav u najboljih pet u svijetu. Uz Dansku, omiljena destinacija hrvatskih studenata je Velika Britanija. Na sajam ove godine dolazi rekordan broj od devet britanskih sveučilišta koja nude stotine studijskih programa na preddiplomskoj i diplomskoj razini.

Posjetite nas na virtualnim kao i na sajmu uživo i iskoristite jedinstvenu priliku za individualne konzultacije s predstavnicima obrazovnih institucija iz cijelog svijeta.

Osim toga organiziramo niz zanimljivih predavanja i radionica s aktualnim temama iz područja obrazovanja u inozemstvu koja će voditi predstavnici gostujućih fakulteta, vanjski gosti izlagači, te djelatnici BHV-a.

Dani mobilnosti i edukacije na jednom mjestu pružaju priliku da dobijete sve informacije i obavite potrebne konzultacije.

Zapiši sljedeće datume i pridruži nam se na 11. Danima mobilnosti i edukacije:

16.10.2021.  @ Hilton Garden Inn, Zagreb

20.11.2021.  @ Hopin platform

22.01.2022. @ Hopin platform

Prijave za sajam otvaraju se u kolovozu, a u međuvremenu dogovori besplatne konzultacije

Kako nam je 2020. godina donijela mnogobrojne promjene u našoj svakodnevnici, tako će i 2021. godine biti moguće sudjelovati na našim Danima mobilnosti i edukacije iz bilo kojeg kraja Hrvatske, ali i svijeta. Uz navedeni planirani live event, BHV Education je za vas pripremio prateće virtualne sajmova na kojima će se zanimljivije nego ikad predstaviti inozemna sveučilišta i škole kao i naši studenti i učenici sa svojim iskustvom studiranja u inozemstvu. Otkrij koje su novosti u svijetu obrazovanja u inozemstvu; zašto je studij u Danskoj najpopularniji; zbog čega je ove godine Nizozemska IN studijska destinacija; sve o prestižnom i tradicionalnom studiju u Italiji te ponešto o studiju u SAD-u i Japanu kao i o poznatim švicarskim fakultetima koji su najbolji u području hotelskog menadžemnta i kulinarstva.

IZLAGAČI NA DANIMA MOBILNOSTI I EDUKACIJE

2011. – 2021.

Za srednjoškolce i osnovnoškolce – odlične privatne i državne škole iz Europe i SAD-a koje vas pripremaju za upis na najbolja svjetska sveučilišta, a ujedno nude ispunjen ljetni odmor:
Preddiplomski i diplomski studiji diljem svijeta
BHV Study Abroad

Kao što smo naveli, Dani mobilnosti i edukacije uz inozemne obrazovne institucije, 2017. godine prvi su put ugostili hrvatske srednje škole i fakultete koji su sudionici Erasmus + programa kojima zahvaljujemo na sudjelovanju:

Tehničko veleučilište, Zagreb, Sveučilište u Splitu, Sveučilište u Dubrovniku, Visoko učilište Algebra, Hrvatski šumarski institut, XV. gimnazija, Zagreb, XVIII. gimnazija, Zagreb, Upravna škola, Zagreb. Trgovačka škola, Zagreb, Škola za cestovni promet, Zagreb, Gimnazija Karlovac, Ekonomska škola Velika Gorica, Gospodarska škola Čakovec, Industrijsko-obrtnička škola, Slavonski Brod, I. gimnazija, Osijek, Turistička i ugostiteljska škola, Dubrovnik, Srednja škola Čakovec, Elektrotehnička škola Zagreb, Veleučilište Lavoslav Ružička Vukovar, Sveučilište Sjever, Medicinski fakultet Rijeka, Škola za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, Zagrebačka škola ekonomije i managementa, Srednja škola Braće Radić Obrtnička škola Split.

 

Osim inozemnih izlagača, 2019. dodatno pojačanje na sajmu bio je projekt Creator koji je proveden u sklopu programa međunarodne razmjene ERASMUS + a u čijoj izradnji je sudjelovao BHV Education u suradnji sa: Prva ekonomska škola iz Zagreba, Ekonomska i upravna škola iz Osijeka, Werkstatt-Berufskolleg Unna, Ilmiofuturo, STEP Institute, GEPŠ Piran, University of Medicine, Pharmacy, Sciences and Technology  of Tirgu Muresis, Di Poppa Rozzi, Plattform.

Vidimo se 16.10.2021. @ Hilton Garden Inn, Zagreb