Top obrazovanje u Austriji: Webster Vienna Private University

Austrija je poznata kao zemlja za obrazovanje mladih umova kroz koju su prošli Mozart, Freud i Gustav Klimt. Osim velikog utjecaja na povijest i kulturu, u ovoj srednjoeuropskoj zemlji se nalazi i nekoliko institucija koje nude obrazovanje za globalne potrebe koje će te izdvojiti iz mase. Među njima je i Webster Vienna Private University u Beču, koji pruža preddiplomske i diplomske studije na engleskom jeziku uz dobivanje američke i austrijske diplome. Osim dvije svjetski uvažene diplome, kroz studij na Webster Vienna Private University u Beču pridružit ćeš se mreži od 190 000 bivših studenata koji su sada astronauti, direktori i diplomati.

Razmišljaš o studiju na engleskom jeziku u Austriji? Zanima te psihologija, međunarodni odnosi ili možda biznis? Želiš konkurentu američku i austrijsku diplomu koja je priznata širom svijeta? Rado bi išao na studentsku razmjenu u Bangkok, Ženevu ili u SAD?

Tri razloga zašto je Beč odlično mjesto za studente

1. Prilika za umrežavanje i poslovne prilike

Obrazovanje u Beču se razvilo od rada velikih umjetnika do jedne od najvažnijih točaka na mapi Europi zbog velike prisutnosti multinacionalnih tvrtki i institucija. U Beču se nalazi oko 100 000 tvrtki, od koji 380 regionalnih sjedišta multinacionalnih tvrtki, te organizacije poput Greenpeacea i  različitih odjela Ujedinjenih Naroda. Webster Vienna Private University ti pruža tim karijernih savjetnika koji će ti pomoći da iskoristiš sve prilike koje ti Beč nudi i formiraš se kao globalni lider.

2. Najbolji studentski gradovi 2022.

Beč zauzima visoko 14. mjesto na ljestvici gradova diljem svijeta koji su najbolji za studente prema QS Best Student Cities po životnom standardu i prilikama za studiranje. Uz ovo pridonosi i položaj Austrije u srcu Europe od koje možeš samo preko prelaska granice doći do 8 zemalja – Češke, Njemačke, Slovačke, Mađarske, Slovenije, Italije, Švicarske i Lihtenštajna. Sve ovo iskusit ćeš kroz odlična željeznički sistem dok uživaš u pogledu na Alpe.

3. Neograničena lista aktivnosti u slobodno vrijeme

Od muzeja do koncerata preko izložbi, uvijek ćeš imati nešto za raditi u Beču. S obzirom na odlične biciklističke staze u Beču, sjedni na bicikl i obiđi Palaču Schönbrunn i katedralu Sv. Stjepana te posjeti Danube Island Festival, najveći besplatni glazbeni festival na otvorenom u svijetu, kojeg posjeti oko 3 milijun posjetitelja kroz 3 dana.

Webster Vienna Private University

S obzirom na multikulturalnu i dinamičnu vibru Beča, Wester Vienna Private University se s američkim kurikulumom na engleskom jeziku i svjetskom mrežom kampusa savršeno uklapa. Povijest osnivanja Webster sveučilišta to pokazuje. Prvo Webster sveučilište otvoreno je prije više od sto godina, točnije 1915. Svoju tradiciju otvaranja međunarodnih ureda je nastavio i 1981. s osnivanje Webster Vienna Privates University u Beču kao uspješne grane američke obrazovne institucije. Tim osnivanjem se Webster Vienna Private University pridružio mreži koja se prostire od Ženeve, Bangkoka sve do St. Louisa u SAD-u.

Webster Vienna Private University možeš pronaći u palači Welkheim, nekoliko minuta udaljenoj od bečke katedrale, s visoko opremljenim učionicama, knjižnicom i prostorima za studente.

5 razloga zašto je Webster Vienna Private University savršeno mjesto za tebe:

1

Pažnja je na tebi

Grupe za nastavu su manje kako bi studenti mogli više komunicirati profesorima koji su stručnjaci iz industrija. Učit ćeš soft skills tj međuljudske vještine i vještine govora koje su vještine budućnosti, uz američki kurikulum gdje ćeš moći sudjelovati i na predavanjima izvan svog smjera kako bi stekao dodatno znanje. Također, dobit ćeš iskustvo studiranja s studentima iz 70 različitih zemalja te profesora i osoblja iz 40 različitih nacionalnih profila

2

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”18px”][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_empty_space height=”18px”][vc_column_text]Svijet je na tvom dlanu

Webster Vienna Private University ti pruža mogućnost neviđene mreže studiranja na 4 kontinenta u 9 zemalja kroz Webster International Network of Schools (WINS). Time ćeš dobiti neponovljivu priliku da sakupiš nova znanja na top lokacijama.

3

Dvije svjetski priznate diplome – američka i austrijska

S obzirom na to da je Webster Vienna Private University američko sveučilište smješteno u Beču, na završetku školovanja dobit ćeš dvije diplome: jednu američku i jednu europsku. U kojem god smjeru ćeš krenuti poslije studija sa sobom nosiš diplome koje označavaju prestiž i uspjeh.

4

Događaji i klubovi

Na sveučilištu te očekuju velik broj studentskih klubova koji su odlična prilika za upoznavanje kolega i razmjenu iskustava. Od sportova poput košarke i bejzbola do filozofskog i psihološkog kluba, postoji mjesto za svakoga.

5

Prijaviš se i dobiješ odgovor čim ti pregledaju prijavu

Webster Vienna University funkcionira na principu rolling admissions. Tako sveučilište pregledava prijave studenata kako one dolaze te ti odluku objavljuju čim jr donesu, a ne na klasičan način gdje moraš čekati određeni datum da saznaš jesi li primljen na sveučilište.

POPIS PROGRAMA NA WEBSTER VIENNA PRIVATE UNIVERSITY

Preddiplomski programi na engleskom jeziku
Diplomski programi na engleskom jeziku

Financiranje studija i troškovi života

Webster Vienna Private University pruža ti i 5 vrsta financijske pomoći pri pokrivanju troškova školarina, od kojih najpogodnije za tebe možeš pronaći u nastavku. Uz financijsku pomoć sveučilišta, postoje i sponzorirane školarine koje dodjeljuju uvažene tvrtke i institucije.

Financijska pomoć i školarine:

  • Webster Vienna Private University New Student Scholarship: od 2.000 do 10.000 eura po akademskoj godini
  • Webster Vienna Legacy Tuition Grant: smanjenje školarine od 5-10% ako član obitelji/rodbine je pohađao Webster Vienna Private University
  • Webster Vienna Training Scholarship: smanjenje školarine uz rad na istraživanju i administrativnim projektima sveučilišta

Sponzorirane školarine:

  • Borealis Social Scholarship: pokriva 22 000 eura školarine po akademskoj godini
  • Merit Award –Austria Federal Ministry of Education, Science and Research : 750 -1.500 eura

 

Sada kada znaš kako ti Webster Vienna Private University može pomoći oko pokrivanja troškova vezanih uz školarine, pročitaj još nekoliko informacija o troškovima života u Beču. Iako je jedan od najpoznatijih gradova u Europe, u Beču nećeš imati prevelike troškove.

Prosječni mjesečni troškovi kreću se oko 1.000 eura:

  • Smještaj se može pronaći u nekoliko opcija, od studentskih domova, hotela (poput The Student Hotel gdje Websterovi studenti dobiju popust) te apartmana od već 300 eura mjesečno
  • Hrana: oko 250 eura
  • Prijevoz: 75 eura za semestralnu kartu
  • Studentske potrepštine i slobodno vrijeme: 300 eura

S obzirom na povijest Beča, postoje mnoga kina, kazališta, koncertne dvorane, opere, muzeji i dvorci u kojima možeš provesti svoje slobodno vrijeme jer postoji popust za studente.

Gdje se nalaze Websterovi bivši studenti?

Vladimir je završio preddiplomski studij psihologije u Beču te se kroz karijeru profilirao u području neuropsihologije i  ponašanja u ekstremnim uvjetima, poput putovanja u svemir. Dr. Ivković je dobio važan projekt, izabran od NASA-e, koji će se tijekom ovog desetljeća odvijati na Međunarodnoj svemirskoj stanici gdje će istraživati mehanizme koji reguliraju sposobnost ljudskog tijela na prilagodbu dugotrajnom boravku u svemiru. Te spoznaje pomoći će u liječenju bolesti poput karcinoma, moždanog udara te depresije.

I ti imaš priliku, kao i Vladimir, napraviti svoju bazu na Webster Vienna Private University, i ostvariti svoj doprinos svijetu. Napravi prvi korak, dogovori konzultacije putem Zooma ili u našem uredu.