Ako mislite da je upis diplomskog studija samo još jedna stepenica u ispunjavanju obrazovnog putovanja, varate se. Diplomski studij je puno više, a u nastavku donosimo kako do diplomskog studija u inozemstvu i koje benefite on nosi. Saznajte gdje još ove godine stignete upisati diplomski studij u inozemstvu na našem online eventu 29.06. Uz navedeno, održat će se prezentacija BHV obrazovnih savjetnica te će biti osigurano vrijeme za postavljanje pitanja.

Diplomski studij u inozemstvu može upisati svaki student koji je završio preddiplomski studij na državnom sveučilištu u Hrvatskoj ili drugoj akreditiranoj visokoškolskoj instituciji te time stekao potreban broj ECTS bodova. Za upis je potrebno imati završen relevantni preddiplomski studij, kako bi diplomski studij bio kvalitetna nadogradnja znanja za buduću karijeru i posao.

Diplomski studij u inozemstvu može trajati jednu ili dvije godine. Iako nije isključivo, jednogodišnji programi su često intenzivne specijalizacije nakon čega ćete biti opremljeni svim znanjima i iskustvom za zaposlenje. Dvogodišnji programi su često akademski orijentirani i namijenjeni onima koji se žele baviti akademskom karijerom ili upisati doktorat.