Kako otići u Ameriku i obogatiti svoj životopis?

Internship u SAD-u pruža Vam uvid u američki način poslovanja i odličan je korak koji pomaže pri ulasku u poslovni svijet ili produbljuje znanja na postojećoj radnoj poziciji. U ovom tekstu saznat ćete koji su uvjeti za prijavu na Internship, kada možete započeti prijavu i  zašto uopće ići na stažiranje u SAD. Reći ćemo Vam i što možete očekivati u vidu zarade i troškova života, kao i primjere radnih mjesta koja se nude. Zato svakako pročitajte do kraja.

Zašto stažirati u SAD-u?

SAD je odlična destinacija za internship zbog svoje poznate poslovne kulture koja će Vam otvoriti mnoga vrata u budućnosti. Programe koje nudimo pružaju Vam iskustvo na pozicijama koja Vas uče kako jednog dana biti menadžer. Trenutno se možete prijaviti na pozicije u sektoru biznisa, arhitekture, inženjerstva, umjetnosti, hospitalityja i mnoga druga. Iskoristite priliku i stažirajte u velikim američkim gradovima poput New Yorka, Los Angelesa, Bostona ili u manjim sredinama s autentičnom američkom tradicijom.

Iskustvo stažiranja u, primjerice, hospitality sektoru u nekim od najpoznatijih svjetskih lanaca hotela poput Marriotta, InterContinentala, Hyatt Hotel Grupi svakako je nešto što će se istaknuti u Vašem životopisu, ali ne samo i na papiru jer to iskustvo će Vas uistinu staviti u konkretnu poziciju prednosti.

Iskustva polaznika

Petra je, uz savjetovanje BHV-a, upisala studij hotelijerskog menadžmenta u Nizozemskoj te je u sklopu studija pohađala specijalizaciju event managera u Barceloni. Nakon toga je preko našeg partnera s kojim ćete i Vi surađivati dobila internship u New York u Carnegie Hallu. Tamo je radila je kao food and beverage coordinator, a nakon toga i kao event manager gdje je organizirala vjenčanja, konferencije,sastanke i domjenke. Upravljala je timom od 23 ljudi.

Rad s toliko različitih profila ljudi mi je unaprijedio komunikacijske vještine i razumijevanje drugih kultura. Nakon godinu dana dobila sam priliku produljiti ugovor i raditi kao Event Manager gdje sam radila događanja poput vjenčanja, konferencija, sastanaka i domjenaka. Rad u tako poznatoj instituciji mi je otvorio mnoga vrata po povratku u Hrvatsku te mi pomogao ostvariti dugoročna prijateljstva u Americi.

– Petra Gruica