Kako postati hotelijer nad hotelijerima?

Sigurno ste čuli za izraz „Klijent je uvijek u pravu.“, ali ono što vjerojatno niste čuli jest da je tu rečenicu u ophođenju s gostima prvi koristio slavni švicarski hotelijer César Ritz. Osjećaj za trendove i promjene u društvu, kreativna i visoko kvalitetna ponuda jela, profinjeni interijeri i besprijekorna usluga usmjerena na potrebe i želje gosta, samo su neke od vrijednosti koje je „kralj među hotelijerima“ utkao u svoj luksuzni brand hotela Ritz.

Priča o upornosti i predanost radu

Put Césara Ritza do hotelskog carstva nije bio nimalo jednostavan, a započeo je u njegovoj 15. godini života obukom za konobara u hotelu koji se nalazio u švicarskom Brigu. Ubrzo ga je menadžer hotela otpustio uz riječi „Nikada nećeš postati pravi hotelijer“. Ipak, Ritza te riječi nisu obeshrabrile te je više sreće imao u Parizu gdje je isprva radio kao pomoćni konobar, a zatim se polako penjao do pozicije glavnog konobara što ga je naposljetku dovelo i do menadžerskih funkcija. Ono što mu je posebno pomoglo na njegovom putu bilo je odlično pamćenje koje je koristio kako bi zapamtio omiljena jela, vina ili pak glazbu svojih gostiju.

Inovativne ideje koje plijene pozornost

Grand Hotel u Rimu zamišljen je kao hotel nad hotelima, a u njegov dizajn implementirane su sve ideje svjetski poznatog hotelijera Césara Ritza. Ritz je postavio nove standarde higijene i rasvjete te je Grand Hotel bio prvi hotel u kojem je svaka soba imala svoju kupaonicu. Zanimljivo je da se na sam dan otvorenja rasvjeta pokvarila što je Ritz riješio na kreativan način. Već je tada uviđao važnost uloge odnosa s javnošću i stvaranja dobrog imidža. Upalio je više od tisuću svijeća kako bi nadomjestio nedostatak rasvjete, a taj je potez pretvorio otvorenje Grand Hotela u nezaboravnu noć o kojoj su svi pričali.

Visoka škola koja s ponosom nosi ime „hotelijera nad hotelijerima“

César Ritz Colleges, u želji za promicanjem i očuvanjem švicarske izvrsnosti i visokog standarda u hotelijerstvu s ponosom nosi ime slavnog hotelijera. Ova institucija provodi akreditirane preddiplomske i diplomske obrazovne programe na području hotelijerskog menadžmenta i poduzetništva. Kroz rad i predavanja u manjim grupama uz vodstvo iskusnih predavača, multikulturalno okruženje i posebne programe networkinga, svim budućim, ali i trenutnim djelatnicima u branši, upisom na César Ritz Colleges nudi se prilika za razvoj ključnih poslovnih vještina suvremenog menadžera.

Zašto izabrati studij hotelijerstva u Švicarskoj?

Završetkom studija hotelijerstva u Švicarskoj nećete se ograničiti samo na jedno područje, već ćete biti konkurentni i u drugim branšama o čemu govori i činjenica da se sve više diplomiranih hotelijera zapošljava u bankarstvu, financijama, osiguranju i marketingu. Švicarska, kao prijestolnica luksuznog turizma i sjedište brojnih multinacionalnih kompanija dobra je lokacija za početak karijere i stvaranje dugoročnih poslovnih poznanstava. Sam rad u hotelijerstvu dinamičan je i kreativan. Svaki dan će vam biti drugačiji te nećete zapeti u dosadnoj rutini kao što je to slučaj s većinom drugih poslova.

U ovoj industriji ne postoji dobno ograničenje, stoga nikada niste premladi ili prestari da započnete svoju karijeru u hotelijerstvu, a sada je savršeno vrijeme da se odvažite na taj korak i prijavite na SEG online prezentaciju u subotu 20.02.2021 u 11.00 h gdje ćete saznati sve što vas zanima o studiju hotelijerstva u na prestižnoj visokoj školi Cesar Ritz u Švicarskoj.