Privatna srednja škola u Londonu: ACS International School Cobham

Privatne srednje škole u Engleskoj poznate su po svojoj kvaliteti, a britanski je sustav tradicionalno najbolji obrazovni sustav u Europi. Svake godine interes hrvatskih srednjoškolaca za pohađanjem srednjoškolskih programa u Velikoj Britaniji raste. Ove godine BHV Education ostvario je suradnju s još jednom vrhunskom britanskom školom koja će se predstaviti na Danima mobilnosti i edukacije 14. i 15.10.2022. u hotelu Sheraton. BHV svojim polaznicima olakšava kompletan posao prijave za školu – od samog istraživanja pa sve do finalnog upisa u željenu školu.

ACS International School Cobham privatna je srednja škola u Londonu po američkom principu školovanja. Školu čini ogroman kampus, jedan od najvećih u Europi. Ovaj veliki kompleks studentima pruža i mnoge druge mogućnosti pa se tako mogu baviti raznim sportskim disciplinama i biti dio umjetničkih grupa, s naglaskom na glumu i glazbu.

Više od 50 godina ova privatna srednja škola ima snažnu ambiciju stvaranja autentično angažirane zajednice. Fokus je na utjecaju koji škola vrši na obitelji i djecu koju obrazuje. Ova privatna škola broji 1300 učenika između 2 i 18 godina koji predstavljaju više od 80 nacionalnosti, što dovoljno govori u prilog tome da je ACS International i više od škole.

Profesori cijene pojedinca iz svakog kutka svijeta, a rezultat je kultura otvorena uma s istinskom znatiželjnošću prema svijetu. Akademska izvrsnost i kultura globalnog građanstva obrazovni je princip ove škole, a odgovornost se uvijek nagrađuje. Za svakog pojedinca važno je neovisno kritičko promišljanje koje se uvelike njeguje u Cobhamu.

Lokacija ovog predivnog zelenog kampusa je u neposrednoj blizini centralnog Londona te upravo to nudi ono najbolje od oba svijeta – stimulaciju jednog od najvećih gradova svijeta i šarm engleskog ladanja. Ono što je specifično za ovu privatnu srednju školu jest to da je ona ujedno i internatučenici od 12 do 18 godina mogu izabrati između potpunog, tjednog ili fleksibilnog smještaja unutar dvije internatske kuće.

Školovanje je podijeljeno na četiri etape:

Rano djetinjstvo – od 2 do 6 godina

Niži razredi – od 6 do 10 godina

Viši razredi – od 10 do 14 godina

Srednja škola – od 14 do 18 godina

Program se sastoji od četiri vrste kurikuluma posloženih po etapama. Našim polaznicima najzanimljiviji će biti srednjoškolski kurikulum kojemu je cilj iz svakog učenika izvući ono najbolje. Međunarodno okruženje i prisutnost mnogobrojnih kultura uvelike doprinose osjećaju jedne globalne zajednice. Upravo tim renomiranim kurikulumom, ACS International njeguje vlastitu vrijednost svakog polaznika i zalaže se za intrinzičnu motivaciju za učenjem. Cilj ove škole je da učenici budu spremni za izazove sutrašnjice i napreduju u svakoj fazi života.

Srednjoškolski kurikulum sastoji se od:

➡ International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP)

➡ Advanced Placement Capstone Diploma (APCP)

➡ Advanced Placement International Diploma (APID)

➡ Advanced Placement (AP) courses

➡ ACS High School Diploma (US)

International Baccalaureate Diploma Programme

 • Akademski je zahtjevan program obrazovanja sa završnim ispitima
 • Priprema učenike od 16 do 19 godina za uspjeh na sveučilištu i u životu
 • Njeguje učenikovu intelektualnu, socijalnu, emocionalnu i fizičku dobrobit
 • Šest smjerova – jezik i književnost, učenje jezika, pojedinci i društva, eksperimentalne znanosti, matematika, umjetnost ili neki drugi izborni predmet.

Advanced Placement International Diploma (APID)

 • Zahtijeva od učenika da pokažu prevlast nad AP ispitima u nekoliko disciplina
 • Predstavlja izvanrednu razinu postignuća
 • Učenici moraju dobiti ocjenu 3 ili više na AP ispitima
 • Dozvoljava učenicima da pokažu kako su uspjeli premašiti uvjete upisa na većini fakulteta
 • Mogućnost dobivanja stipendijskih nagrada preko AP rezultata

Advanced Placement Capstone Diploma (APCP)

 • Izgrađen na temeljima nove dvogodišnje srednjoškolske sekvence – AP seminara i AP Istraživanja
 • Program osmišljen kako bi ispunio i kompletno obuhvatio studij
 • Studij je specifično usmjeren na discipline
 • Priprema školarce da donose logične, na dokazima temeljene odluke

ACS High School Diploma (US)

 • Program daje akreditiranu High School Diplomu učenicima koji ga polože
 • Učenici biraju između velikog broja tradicionalnih i suvremenih predmeta
 • Samostalno kreiranje izazovnih programa
 • Mogu birati predmete koji su specijalizirani u jednom području interesa ili se fokusirati na prijemne zahtjeve nacionalnih obrazovnih sustava

Advanced Placement (AP) courses  

 • Učenicima daje pristup rigoroznoj fakultetskoj razini rada
 • Izgrađuje samopouzdanje, upravljanje vremenom i vještine učenja
 • Razvija mogućnosti karijernog uspjeha
 • Fakultetske institucije izrazito cijene i vrednuju ovaj program – učenicima dobivaju prednost na prijemnom ispitu

Kampus koji se prostire na čak 128 hektara nudi najbolje sportske sadržaje u odnosu na bilo koju školu u Europi. Nogometna i ragbi polja, softball i bejzbol igrališta, teniski, golf i košarkaški tereni dio su ove međunarodne zajednice. Učenici željni plivanja mogu trenirati u velikom bazenu uz dva instruktora, a moguće je dobiti i instrukcije iz yoge, pilatesa ili aerobika. Ako vam ni ovo nije atraktivno, uvijek možete vježbati u teretani ili samo gledati jednu od utakmica u Areni koja može primiti 280 gledatelja.

Osim brojnih sportskih sadržaja, u školi se možete priključiti umjetničkim grupama pa tako izvoditi grčke tragedije ili pjevati u predstavama. Moguće je i sviranje instrumenata i pjevanje za koje je dokazano da poboljšavaju govorenje i čitanje. ACS International ima i tri opsežne knjižnice za sve uzraste učenika koji pohađaju školu.

International Fair njihovo je poznato kulturno događanje na kojem se predstavljaju djeca i njihove različite kulture te tako slave ovu veliku međunarodnu zajednicu.

U ovoj školi osjećat ćeš se kao kod kuće, ne samo zbog široke rasprostranjenosti britanske kulture od jezika i klasične literature pa sve do različitih filmova i tv programa, već i zbog velike međunarodne zajednice koja vrednuje svako učeničko postignuće zasebno.

Posjeti nas na Danima mobilnosti i edukacije 14. i 15.10. u hotelu Sheraton!