Universitat Autònoma de Barcelona – Upiši studij i doživi Barcelonu na drugačiji način!

Sanjaš li o nezaboravnom studiranju u Barceloni ili te privlače različite opcije studiranja u inozemstvu? Ako svoje studiranje zamišljaš kao vrijeme izazova, putovanja, prelaska vlastitih granica, stjecanja novih iskustava i inozemnih avantura, ovaj studij je stvoren upravo za tebe. Na ovom sveučilištu pronaći ćeš sve što ti treba na jednom mjestu. S modernim kampusom, vrhunskim profesorima i raznovrsnim programima, ovdje ćeš uživati u savršenom okruženju za svoj akademski i osobni razvoj. Sve su ovo mogućnosti koje ti donosi studiranje na Sveučilištu Universitat Autònoma de Barcelona, više o ovoj opciji doznaj u nastavku teksta.

Sveučilište Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ima mnogo toga što ga izdvaja. Njegova lokacija u prekrasnoj Barceloni pruža neponovljivo iskustvo studiranja okruženo šarmom živahne španjolske kulture. Smješten u zgradi koja je pod zaštitom UNESCO-a, kampus Casa Convalescència nudi jedinstvenu atmosferu koja inspirira učenje i istraživanje. Ovdje se studiranje ne svodi samo na stjecanje znanja, već i na otkrivanje bogate povijesti i umjetnosti koja okružuje ovo izvanredno sveučilište.

Fundació Universitat Autònoma de Barcelona MP (FUAB) ključna je organizacija koja pokreće obrazovne, istraživačke i društvene aktivnosti na Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Upravljaju komercijalnim uslugama i univerzitetskim naslijeđem, pružajući podršku UAB zajednici i široj javnosti, te svojim djelovanjem  sveučilište konstantno potiču na novitete i očuvanje obrazovnih i kulturoloških vrijednosti.

Sveučilište se ističe po sveobuhvatnom pristupu obrazovanju, što je ključni čimbenik njegove izuzetne kvalitete i ugleda diljem svijeta. Ono se ističe u međunarodnom kontekstu ne samo zbog svoje reputacije, već i zbog raznolikosti studijskih programa koji se nude kroz brojne internacionalne i međunarodne mogućnosti. Međutim, ono što čini ovo sveučilište zaista posebnim je naglasak na integraciji i integritetu, što je neizostavan dio njegova identiteta.

UAB je tvoj most prema svjetlijoj budućnosti, nudeći raznolike programe prilagođene suvremenim potrebama studenata.

National Art Museum of Catalonia

Fondation Year

Potaknuti višegodišnjim iskustvom sveučilište potiče buduće studente da se uključe u takozvanu Fondation Year prije polaska na sami fakultet. Ovaj koncept osmišljen je kao dio prilagodbe studentima na novu kulturu i okruženje te kao jezična priprema (ukoliko je potrebna) i profesionalno savjetovanje sa nadležnima kako bi se osiguralo da su sve ambicije budućih studenata zadovoljene. Ukratko, program “Foundation Year” priprema inozemne studente za studij na UAB-u i FUAB-u, omogućujući im postizanje B2 razine španjolskog jezika i upoznavanje sa smjerovima i mogućnostima na fakultetu.

Opcije studiranja

Studijske opcije na sveučilištu su raznolike i objedinjuju slijedeće preddiplomske i diplomske studije

  • Preddiplomski studij turizma na engleskom jeziku, smješten na kampusu Bellaterra, fokusira se na inovacije i održivost, pružajući studentima priliku za praksu u lokalnim i međunarodnim tvrtkama te razmjenu s preko 75 sveučilišta. Program Business Management Across Europe omogućava studentima trostruko iskustvo studiranja u tri različite zemlje, pružajući im dvostruku diplomu i međunarodno iskustvo.
  • UAB također nudi master programe poput MA in Sports Management (online), koji razvija stručnjake za sportski menadžment kroz interakciju s ekspertima i timski rad, te MA in Management and Organisation of Events Tourism, koji kombinira profesionalnu i akademsku obuku s praksom u Barceloni. UAB je dinamičan centar inovacija, podrške i društvene angažiranosti, pružajući studentima vrhunsko obrazovanje i podršku za uspješne karijere.

Međunarodne (Study abroad) opcije

Ovo sveučilište ističe svoju viziju međunarodne jedinstvenosti kroz svestrane međunarodne opcije kojima nastoji obogatiti spoznaje i proširiti studentske svjetonazore.  Ovim povodom nudi čak 3 programa za međunarodne studente: Selected Programme, Pre-Established Programme i Masters Programme.

Selected Programme omogućuje integraciju međunarodnih studenata u lokalne kolegije u Barceloni, dok Pre-Established Programme nudi strukturirane programe prilagođene interesima studenata. Zanimljivi su i Masters programi: Study Abroad Business & Management kombinira teoriju i praktično iskustvo za dublje razumijevanje globalnih poslovnih praksi. Sve opcije Study Abroad programa primjenjive su s trajanjem od tri tjedna do jednog semestra, ovisno o odabiru. Dobiveni ECTS bodovi priznaju se kao dio programa matičnog fakulteta.

Usudi se zaroniti u ovu izvanrednu i jedinstvenu priliku za studiranje u jednom od najljepših gradova na svijetu. Zbog svega navedenog Sveučilište Universitat Autònoma de Barcelona može biti tvoj pravi odabir kao institucije za pružanje edukacije ali i daljnjeg razvoja u karijeri.