KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
 

Srednja škola u inozemstvu

Najboljih godinu dana u tvom životu

Najbolja godina tvog života!

Gdje?

Program srednjoškolske razmjene namijenjen je za učenike od prvog do četvrtog razreda srednje škole.

Program može trajati jedan mjesec, tri mjeseca, jedno polugodište ili cijelu akademsku godinu.

Za vrijeme programa pohađati ćete državnu ili privatnu srednju školu, boraviti u obitelji, imati svoju sobu, 3 obroka dnevno i mnoštvo aktivnosti.

Zašto ići na srednjoškolsku razmjenu u inozemstvu?

Razloga je mnogo, a ovo su neki od najznačajnijih:

 • usavršavanje jezika
 • osamostaljenje i neovisnost
 • upoznavanje nove kulture i običaja
 • nova poznanstva i prijatelji
 • bolje poznavanje sebe
 • prilika za nastavak studija u toj zemlji
 • avantura i putovanja
 • prilika za nove akademske i sportske uspjehe
 • nevjerojatna preobrazba u samo pola godine ili godinu dana
srednja škola

BHV Education pomaže svakom polazniku u odabiru najboljeg programa za svoje potrebe. Mi razgovaramo s vama i razmatramo vaše buduće ciljeve.

Ovisno o budžetu s kojim raspolažete ponudit ćemo vam optimalan program u državnim ili privatnim srednjim školama uzimajući u obzir vaše želje u vezi veličine škole i grada, izvanškolskim aktivnostima, te vrsti smještaja.

Glavni uvjeti za prijavu:

 • 14 do 18 godina
 • dobro znanje engleskog jezika
 • A2 razina znanja njemačkog, španjolskog, talijanskog, francuskog jezika
 • vrlo dobar prosjek ocjena

Srednja škola u SAD-u

SAD su najpopularnija obrazovna destinacija na svijetu. Pohađajte srednju školu u ovoj zemlji i pripremite se za upis za najselektivnija sveučilišta na svijetu! Školski sustav je fleksibilan, a profesori vrlo ljubazni, škole obiluju izvannastavnim i sportskim aktivnostima. Učenici kažu da je američki nogomet “zakon”, da su američki praznici “cool”, da je shopping najbolji u Americi te da su filmovi, glazba i tehnologija nezaobilazni dijelovi svakodnevnice.

Program je dostupan na jedno polugodište ili jednu akademsku godinu, a učenici na razmjeni obično pohađaju 10. ili 11. razred. Ne savjetujemo odlazak u 12. razred na klasičnom programu razmjene (J1 viza) jer ne postoji mogućnost dobivanja srednjoškolske diplome. Tko želi završiti srednju školu u SAD-u postoji opcija F1 programa na kojem se može pohađati završni razred te birati grad ili škola koju biste voljeli pohađati. Nastava počinje u kolovozu/rujnu i završava u lipnju/srpnju. Za učenike na razmjeni obavezni predmeti su engleski jezik, američka povijest i društvene znanosti, a ostali predmeti se mogu odabrati uz pomoć školskog savjetnika.

PROČITAJ VIŠE

Srednja škola u Velikoj Britaniji

Najstariji i najbolji školski sustav u Europi pripremit će vas za utrku za Oxford i Cambridge i ostala poznata sveučilišta. Ova zemlja je spoj tradicije i najnovijih trendova. Vaši domaćini očekivat će od vas da pijete s njima čaj u pet poslije podne, da navijate za njihov nogometni klub, da volite pojesti fish&chips i naravno da razumijete njihov specifičan humor. Britanska filozofija temelji se na uvjerenju da svatko iz škole treba izaći kao “dobro zaokružena” osoba.

Obzirom da Velika Britanija ima program od tri razdoblja u jednoj akademskoj godini, moguće je pohađati program cijelu akademsku godinu ili jedno ili dva razdoblja (od rujna do prosinca, od rujna do ožujka, od rujna do svibnja). Profesori su vrlo ljubazni, ali učenici ih oslovljavaju sa Sir ili Miss/Mr./Mrs. Usprkos formalnom odnosu, britanski profesori poznati su u poticanju kreativnosti i motiviranju na rad. Većina škola nudi veliki izbor kako predmeta tako i klubova, aktivnosti i sportova. U Velikoj Britaniji nudimo i veliki izbor odličnih privatnih boarding škola koje učenike pripremaju za najbolje britanske fakultete.

PROČITAJ VIŠE

Javi nam se direktno s pitanjima

Blog objave i iskustva polaznika

KUTAK ZA RODITELJE

PRIVATNE SREDNJE ŠKOLE

Privatne škole pripremaju učenike za upis na vrhunska svjetska sveučilišta. Zapravo one čine i puno više od toga jer se brinu za cjelokupni osobni napredak svakog učenika, ali čine to na različite načine i uz različite metode. Tradicionalna britanska boarding škola sa uniformama i vojničkom disciplinom uvelike se razlikuje od independent koledža, ali obje ostvaruju fantastične uspjehe i njihovi učenici upisuju najbolje fakultete.

Iako postoje različiti programi pripreme za upis na studij (IB, A-level, AP, SAT, itd.) ključ njihovog uspjeha je fokusiranost na učenika, mali razredi, osobni mentor, te mali broj predmeta (3 do 5) koji se proučavaju vrlo opsežno i duboko. Ako na primjer želite studirati medicinu, zadnje dvije godine srednje škole učit ćete samo biologiju i još dva znanstvena predmeta u kojima smatrate da ste najjači (npr. kemiju i fiziku) i na završnom ispitu od vas će se očekivati ocjena A+ u svakom od njih. Stalno ćete raditi pokuse, vježbe, zadatke, istraživanja, prezentacije, pročitat ćete svu relevantnu literaturu i morat ćete naučiti kritički razmišljati, analizirati, i primjeniti svoje znanje na različite načine. To je puno teže, ali i zanimljivije od pukog štrebanja na koje ste do sada navikli u našim školama.

Kings Education

Školu je osnovao 1957. godine u Bournemouthu Frederick King, a pod utjecajem destruktivnog nasljeđa Drugog svjetskog rata, njegova vizija je bila stvoriti školu u kojoj će se okupiti ljudi iz različitih kultura i s različitim vrijednostima. Promicao je bolje razumijevanje među ljudima iz cijelog svijeta  putem zajedničke komunikacije na engleskom jeziku. Već 1970-ih godina, brojni učenici iz Kine i Azije su prepoznali kvalitetu Kingsovih škola, a kroz godine stotine tisuća učenika su završile svoje obrazovanje upravo ovdje. Program srednjoškolske razmjene nude na 4 lokacije u UK i 3 lokacije u SAD: Bournemotuh, Birghton, London, Oxford, Boston, Los Angeles i New York. Kings Education nije samo škola, ona je zajednica koja naglasak stavlja na kvalitetno obrazovanje i mentorstvo prepoznajući ambicije i interese svakog učenika.

International boarding Education CATS

Od osnutka 1952. godine, škola je izrasla među vodeće inovativne i moderne ustanove za obrazovanje u UK-u i SAD-u. Filozofija škole je jednostavna: kombinacija visoko kvalitetnog podučavanja s dubinskim shvaćanjem naših polaznika i njihovih osobnih potreba. Svaki polaznik je pozvan ostvariti svoj puni potencijal bilo to u američkom ili britanskom obrazovnom sustavu. CATS nudi svojim polaznicima srednjoškolske programe na četiri izvanredna kampusa smještena u Cambridgeu, Canterburyju, Londonu u UK-u te u Bostonu u SAD-u.Takve ekskluzivne lokacije nude učenicima koji se odluče za CATS školu da žive i uče na britanski i američki način na njihovim najprestižnijim lokacijama i možda jednog dana i nastave obrazovanje na tim lokacijama. Okruženje kojeg škole nude je izazovno, ali u isto vrijeme nudi učenicima život i daleko izvan učionice.

BHV Education usluge savjetovanja pri odlasku na srednjoškolsku razmjenu:

 • Pomoć u prikupljanju dokumentacije i popunjavanju prijave.
 • Pomoć u pronalasku selektirane škole s obzirom na vaše preferencije.
 • Pronalazak izvorne obitelji.
 • Pomoć u ishodovaju vize.
 • Lokalni koordinator na raspolaganju za vrijeme boravka na programu.
 • Podrška za roditelje i učenike tijekom trajanja programa.
 • Upis u državnu ili privatnu srednju školu.
 • Testiranje engleskog jezika i intervju.
 • Cijena za program srednjoškolske razmjene formira se s obzirom na odabir zemlje i trajanje samog programa.

POŠALJITE NAM UPIT

bhv education