KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
 

Studij u Austriji

Austrijski obrazovni sustav ubraja se među najbolje na svijetu jer je uska suradnja između gospodarstva i obrazovanja. Hrvatski studenti odlučuju se za Austriju zbog još uvijek besplatnog studija na državnim fakultetima i geografske blizine. Austrijska sveučilišta posebna su jer ih je moguće upisati dva puta godišnje: uoči zimskog semestra i u ljetnom semestru.

BHV Education na ovogodišnjem 13. sajmu školovanja u inozemstvu, Danima mobilnosti i edukacije ugošćuje čak deset austrijskih fakulteta koji nude programe na engleskom i njemačkom jeziku. Pozivamo vas da istražite mogućnosti studiranja u Austriji, posjetite nas na sajmu i upoznajte naše izlagače.

OPĆE INFORMACIJE O AUSTRIJI:

 • U doba Kelta u Austriji nastaje prvo kraljevstvo Noricum.
 • U Austriji sva četiri godišnja doba pokazuju tipične temperaturne i klimatske karakteristike.
 • Srednjoeuropski životinjski svijet prevladava u ovoj zemlji: srna, jelen, zec, fazan, lisica, jazavac, kuna, jarebica.
 • U Austriji su rođeni, živjeli i umrli poznati skladatelji Wolfgang Amadeus Mozart i Franz Schubert.
 • Austrija je pretežito planinska zemlja.

TOP RAZLOZI ZAŠTO ODABRATI AUSTRIJU:

 1. Austrijski obrazovni sustav ubraja se u najbolje na svijetu.
 2. Prekrasna priroda i životinje.
 3. Raskošna austrijska kuhinja – od predjela pa sve do deserta.
 4. Bogata povijest stvaranja države i umjetnosti.
 5. Velik broj kulturalnih sličnosti s Hrvatskom.
 6. Besplatne školarine na državnim fakultetima.
 7. Mogućnost studiranja na engleskom jeziku.

AUSTRIJSKI FAKULTETI KOJI ĆE SE PREDSTAVITI NA DANIMA MOBILNOSTI I EDUKACIJE U ZAGREBU 2023.:

Universität Klagenfurt sveučilište je koje se nalazi u Klagenfurtu s tradicijom od 50 godina i sastoji se od četiri fakulteta. Ovo sveučilište nudi mnogo programa na engleskom od kojih dva na preddiplomskom i deset na diplomskom studiju. Možete studirati Ekonomiju, Biznis, Informatiku, Robotiku i umjetnu inteligenciju, Matematiku, Engleske i američke studije i još mnoge druge. Kampus se nalazi blizu jezera Wörthersee i jedan je od malobrojnih kampusa uopće u Austriji. Na Universität Klagenfurtu možete se zimi skijati i penjati se po planinama, a ljeti igrati tenis, surfati, voziti bicikl po planinama i uključiti se u događaj „Ironman triatlon“ na jezeru.

Technische Universität Graz s poviješću duljom od 200 godina može se pohvaliti samo konstantnim razvojem i napretkom. Sveučilište nudi čak 19 programa na engleskom jeziku na diplomskom studiju. Ponose se time što studenti iz različitih dijelova svijeta dolaze zajedno učiti, podučavati i istraživati. „Znanost, strast, tehnologija“ njihov je moto te ovdje možeš studirati Biomedicinsko inženjerstvo, Kemiju, Kemijski i farmaceutski inženjering, Računalnu znanost, Digitalni inženjering, Matematiku, Fiziku, Tehničku kemiju i Fiziku te mnoge druge smjerove. Cilj ovog sveučilišta je postati potpuno klimatski neutralno do 2030. godine.

IMC Fachhochschule Krems vodeće je državno sveučilište za kontinuirano obrazovanje u Europi čiji je cilj savladati društvene izazove. IMC Fachhochschule Krems nalazi se sjeverozapadno od Beča, djeluje 25 godina te nudi čak 31 diplomski program na engleskom jeziku. Umjetnost i kultura, Građevina i okoliš, Ekonomija i biznis menadžment, Obrazovanje, Zdravstvo i medicina samo su neki od smjerova na kojima možete nadograđivati svoje interese. Kampus se proteže na 34 tisuće kvadratnih metara, a opremljen je najsuvremenijom nastavom, istraživačkim objektima, udobnim smještajem, restoranima/kantinama, i umjetničkim kinom.

Fachhochschule Oberösterreich najveće je i najjače austrijsko sveučilište u pogledu istraživanja i primijenjenih znanosti. Fakultet izvodi programe Informatike, komunikacije i medija, Medicinskog inženjeringa i primijenjenih društvenih znanosti, Biznisa i menadžmenta te Inženjeringa, od kojih se 10 izvodi na engleskom jeziku. Cilj im je osigurati da je vizija različitosti i spolne jednakosti vrijedan izvor u svim važnim sveučilišnim procesima. Sveučilište se sastoji od četiri kampusa koji se nalaze u blizini Linza.

Campus 02 – Fachhochschule der Wirtschaft kompleksna su organizacija koja se  nalazi u sjevernom dijelu Graza. Ovdje možete studirati Automatizaciju tehnologije, Inovacijski menadžment, Informacijske tehnologije i Informatiku biznisa, Financijsko računovodstvo i Računovodstvo menadžmenta, Marketing i prodaju te Akademski strukovni trening. Ovom fakultetu bitno je da i osobe s invaliditetom dobiju priliku za studij te da im to ne bude prepreka na akademskom putovanju. Njihovi studijski programi također su kreirani tako da možete imati posao s punim radnim vremenom.

Webster Vienna Private University izvodi preddiplomske i diplomske studije na engleskom jeziku iz psihologije, međunarodnih odnosa i biznisa. Po završetku studija dobit ćeš dualnu diplomu – američku i austrijsku, što će ti pomoći u međunarodnoj karijeri. Webster Vienna Private University poznat je i po svojoj mreži od 190.000 bivših studenata među kojima su poznati astronauti, direktori i diplomati.

Modul University Vienna međunarodno je sveučilište za biznis i ekonomiju s fokusom na područje međunarodnog menadžmenta, uslužne industrije, turizma, održivosti, informacijske tehnologije i dizajna. Ovo austrijsko sveučilište izvodi studijske programe na engleskom jeziku koji okupljaju studente iz cijelog svijeta. Uz to, kao glavne vrijednosti svojeg djelovanja ističu zaštitu okoliša, društvenu odgovornost i ekonomsku održivost.

FH JOANNEUM Gesellschaft mbH  vodeće je sveučilište primijenjenih znanosti za Austriju u 2022. godini. Na ovom sveučilištu izvode se preddiplomski i diplomski programi sljedećih usmjerenja:  Primijenjene kompjuterske znanosti, Inženjerstvo, Zdravstvene studije, Menadžment, Mediji i Dizajn, Gradnja, energija i društvo. FH Johanneum održiva je organizacija koja podržava kulturološku različitost i međunarodne studente jer smatra da različitost i raznovrsnost obogaćuje. Inovacije, suradnja s partnerima u obrazovanju i biznisu omogućuju da grad Styria postane atraktivna lokacija za industriju i kao mjesto za život.

FH Salzburg Fachhochschulgesllschaft mbH sveučilište je u kojem vokacija postaje i profesija. Ovdje na preddiplomskom i diplomskom studiju možete studirati Zdravstvene studije, Biznis i turizam, Primijenjene društvene znanosti, Informacijske tehnologije i digitalizaciju. Kvaliteta studentskog života u Salzburgu teško se može nadmašiti,  s obzirom na to da živite između predivnih planina i glavnog grada kulture. Postoje 4 kampusa, ovisno o smjeru koji izaberete. FH Salzburg također nudi mnogo aktivnosti i sportova za studente pa tako zimi možete skijati, snowboardati, a ljeti pak igrati odbojku, plivati, ploviti i penjati se.

Pročitaj više o studiju u Austriji na našem blogu

Studij u Njemačkoj

Koja je uloga BHV Educationa?

Prijava na fakultet u inozemstvo nije uvijek jednostavan proces. Često nam se obraćaju srednjoškolci i studenti koji nisu sigurni što žele upisati te im putem profesionalne orijentacije pomažemo kod odabira najboljeg studijskog programa s obzirom na talente i vještine. Također, svaka zemlja, ali i institucija ima posebnu proceduru upisa i različite rokove prijave, stoga BHV Education tim savjetnica maksimalno olakšava cijeli proces prijave na odabrane programe.

Ono što je važno za tebe:

 • Vodimo te kroz sve korake prijave;
 • Podrška smo tijekom prijavnog procesa;
 • Pratimo zadane vremenske okvire i rokove;
 • Obrađujemo potrebnu dokumentaciju;
 • Izrađujemo online prijave;
 • Pomažemo pri pronalasku smještaja;
 • Održavamo orijentaciju prije putovanja.
Saznaj više o BHV uslugama

POŠALJI NAM UPIT