Studij u Njemačkoj: ISM – International School of Management

Završetak srednje škole i upis na fakultet velika je prekretnica u životu, pogotovo ako razmišljaš o studiju u inozemstvu. Bilo da si maturant ili „bakalar“, sigurno se pitaš kako je to studirati u stranoj državi. Mnogo hrvatskih studenata odlučuje se na studiranje izvan Hrvatske zbog iskustva i radoznalosti te već možda i znaš koje su prednosti takvog odabira. Ako razmatraš studij u Njemačkoj na engleskom jeziku iz područja biznisa, na pravom si mjestu. U nastavku teksta upoznat ćemo te sa svojim partnerskim fakultetom u Njemačkoj.

Njemačka i obrazovanje

Njemačka glasi kao globalni lider u Europi i svijetu. Globalno je prepoznata prema kvaliteti svojih proizvoda, diplomaciji i snažnoj ekonomiji. Ipak, ništa manje kvalitetno nije ni njemačko obrazovanje koje studente priprema za stvarni svijet poslovanja. Diplome njemačkih fakulteta ulaznica su za rad u globalnim kompanijama s visokim ugledom. Osim što ti je na njemačkim fakultetima kvaliteta obrazovanja zagarantirana, ni tvoje slobodno vrijeme neće biti ništa manje kvalitetno. U svoje slobodno vrijeme moći ćeš putovati i baviti se različitim aktivnostima.

ISM – International School of Management

International School of Management (ISM) jedna je od vodećih privatnih poslovnih škola u Njemačkoj. ISM ima kampuse u čak sedam njemačkih gradova – Dortmund, Berlin, Frankfurt na Majni, Munchen, Hamburg, Cologne i Stuttgart. Državno priznato i neprofitno privatno sveučilište pretvara studente u buduće lidere. Studijski smjerovi izvode se na engleskom jeziku, a moderan kurikulum prilagođen je za potrebe globalnog tržišta rada. Uz to, programi su jedinstveni zbog fokusa na međunarodno poslovanje i primjenu znanja u praksi. Projekti u malim grupama redoviti su dio studija na International School of Management u Njemačkoj. Odabirom preddiplomskog ili diplomskog studija na International School of Management nećeš se ograničiti samo na studij u Njemačkoj, već ćeš moći ići na studentsku razmjenu na jedno od 190 partnerskih fakulteta.

Važne informacije o studiju na ISM Germany i stažiranju u Njemačkoj:

 • Studenti ISM-a odrađuju stažiranje u mnogo različitih tvrtki, od start-upova do velikih korporacija. Tvrtke mogu zahtijevati govorenje njemačkog jezika, a u drugim tvrtkama, posebice u start-upovima u Berlinu, upotrebljavani jezik često je engleski.
 • Stažiranje se treba odraditi u profesionalnim poljima specifičnima za predmet određenog preddiplomskog ili diplomskog studija.
 • Svi ISM studenti odgovorni su pronaći stažiranje za sebe. ISM ne nudi smještaj u stažiranju u suradnji s tvrtkama!
 • ISM Karijerni centar organizira godišnji Virtualni dan karijera koji njihovim studentima daje priliku da dođu u kontakt s predstavnicima tvrtki i za umrežavanje. Karijerni centar također organizira (većinom virtualna) događanja tijekom godine kako bi studentima omogućio uvid u različite tvrtke, uvid u proces regrutacija i/ili umrežavanje.

Tvrtke predstavljene na Virtualnom danu karijera 2022:

 1. acondas GmbH
 2. acterience
 3. Aldi Süd Dienstleistungs-SE & Co. oHG
 4. BearingPoint GmbH
 5. Brain Talents GmbH
 6. BAT
 7. Rewe Group
 8. Remondis International GmbH
 9. Mandat Managementberatung GmbH
 10. Christ Juweliere und Uhrmacher seit 1863 GmbH
 11. Consileon Frankfurt GmbH
 12. Dell GmbH
 13. Evonik Industries AG
 14. Deloitte GmbH Wirtschaftsprüfungsgesellschaft
 15. Deutsche Telekom AG Real Estate
 16. EF Education (Deutschland) GmbH
 17. Elmos Semiconductor SE
 18. Ergo Group AG
 19. Ernsting’s Family GmbH & Co. KG
 20. Eurofins NDSC Food Testing Germany GmbH
 21. EUROPART Holding GmbH
 22. Ginkgo Management Consulting GmbH
 23. H.I.E.C. (Executive Consulting GmbH)
 24. Jones Lang LaSalle SE
 25. Kerkhoff Consulting GmbH
 26. Allianz Beratungs- und Vertriebs-AG
 27. E. Breuninger GmbH & Co.
 28. Kienbaum Consultants International GmbH
 29. KPMG AG WPG
 30. LVMH
 31. Munich Private Equity
 32. Peek & Cloppenburg KG
 33. PwC
 34. Accentro Real Estate AG
 35. Gebr. Heinemann SE  & Co. KG
 36. CP Consultingpartner AG
 37. Schwarz+Matt GmbH
 38. Serviceplan Group SE & Co. KG
 39. Showpad GmbH
 40. XTP AG

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space][vc_column_text]

Popis studijskih programa na engleskom jeziku

Studij na ISM-u je pravi izbor za tebe ako ti odgovaraju manje grupe i osoban pristup. Na svakom od preddiplomskih programa moći ćeš učiti minimalno dva strana jezika, ići ćeš na praksu i razviti svoje „meke“ vještine. Diplomski programi produbit će tvoje znanje o poslovanju, ali će te usmjeriti i prema trendovima u različitim granama biznisa.

Preddiplomski smjerovi
 • BSc. International Management
 • BSc. Finance & Management
 • BSc. Information Systems
Diplomski smjerovi
 • MBA General Management
 • MSc. International Management
 • MA. Strategic Marketing Management
 • MSc. Finance
 • MSc. Business Intelligence & Data Science
 • MSc. International Logistics & Supply Chain Management
 • MA. Luxury, Fashion & Sales Management
 • MA. Entrepreneurship
 • MSc. International Business

Studije slučaja i projekti

Sastavni dio svih smjerova su konzultantski projekti i studije slučaja u suradnji sa stvarnim tvrtkama poput Tchibo, Siemens, Motel One ili nekom drugom poznatom kompanijom. Svrha ovakvog pristupa jest da naučiš kako razviti rješenja za različita područja poslovanja.  Kad je riječ o istraživanju tržišta, saznat više o praktičnim metodama, implementaciji anketa i procjeni dobivenih rezultata. Osim što ćeš pokazati svoju sposobnost rada u timu, primijenit ćeš dobivena znanja na stvarnim poslovnim situacijama.

Kampusi na 7 lokacija

International School of Management (ISM) ima kampuse na sedam atraktivnih lokacija: Dortmund, Frankfurt na Majni, Munchen, Hamburg, Cologne, Stuttgart i Berlin . Kampusi su pažljivo smješteni u ekonomskim regijama pa postoji velika prilika za suradnju s poznatim kompanijama. Bez obzira za koji kampus se odlučiš, otvara ti se mogućnost  da upoznaš potencijalne poslodavce.  Na svim lokacijama možeš očekivati: osvjetljenje i moderne predavaonice, nekoliko prostorija za učenje, knjižnica i soba s računalima.

Financiranje studija

ISM International School of Management u Njemačkoj pomaže u financiranju studija predanim studentima od prvog semestra. Postoji mogućnost dobivanja 100% ili 50% stipendije koja pokriva školarinu za studij. Studenti koji pokažu rezultate i istaknu se kod prijave mogu ostvariti stipendiju koja će pokriti školarinu za cijelo vrijeme trajanja preddiplomskog ili diplomskog studija. Ova stipendija ne uključuje cijenu smještaja, životne troškove, materijale za učenje i slično.