Kako do studiranja na privatnom fakultetu u Njemačkoj bez financijskih teškoća?

Zamislite mogućnost da vam školarinu za vrhunsko obrazovanje pokriva fond solidarnosti. Možda zvuči kao san, ali u Njemačkoj je to stvarnost. Ova zemlja je poznata po jednom od najnaprednijih obrazovnih sustava u Europi a ova pogodnost odnosi se i na  privatne fakultete u Njemačkoj. Njemačka se ističe kao poželjno odredište za studiranje zbog svojih brojnih mogućnosti stipendiranja i fleksibilnih načina otplate školarina.  Ovaj blog će vam pokazati kako kvalitetno obrazovanje ne mora nužno biti povezano s visokim troškovima. Upoznajte se s inovativnim pristupom financiranja studija poznatim pod nazivom „Studiraj sada, plati kasnije“.

Inovativan financijski model: Studiraj sada, plati kasnije

Ovaj model financiranja omogućava studentima da pohađaju visoko obrazovanje bez obaveze trenutnog plaćanja školarine. Omogućuje fleksibilno financiranje obrazovanja ovisno o prihodima nakon završetka studija. Posebno je popularan na privatnim fakultetima u Njemačkoj koji nude studije na engleskom jeziku, omogućavajući studentima da studiraju bez plaćanja unaprijed, dok kasnije vraćaju sredstva kroz postotak svojih prihoda. Važna značajka ovog modela je ciklus solidarnosti gdje „bivši“ studenti podržavaju „sadašnje“ kroz otplate koje omogućuju financiranje obrazovanja novim generacijama.

Osnovni principi Brain Capital financiranja
 • Bez početnih troškova: Studenti ne moraju plaćati školarinu unaprijed. Umjesto toga, Brain Capital pokriva njihove troškove obrazovanja.
 • Povrat sredstava temeljen na prihodima: Nakon završetka studija, studenti počinju vraćati sredstva kroz određeni postotak svojih prihoda. To znači da će oni s višim primanjima vraćati više, dok će oni s nižim primanjima vraćati manje.
 • Vraćanje sredstva počinje tek kada bivši student dostigne određenu razinu plaće.
 • Temeljen je na Ugovoru o dijeljenju prihoda (ISA) – otplata započinje nakon uspješnog ulaska u karijeru, a nakon maksimalno 10 godina otplate vraćate unaprijed definirani postotak svog prihoda (što znači da se dug, ako nije otplaćen, briše nakon 10 godina).
 • Vremensko ograničenje otplate: Postoji maksimalno vremensko razdoblje tijekom kojeg studenti vraćaju sredstva. Ako student ne dostigne određeni iznos prihoda unutar tog razdoblja, ostatak duga se otpisuje.
 • Otplate su fleksibilne i ovise o stvarnim prihodima studenta. Ako student u nekom periodu ne zarađuje, otplate se obustavljaju do trenutka kada ponovno počne zarađivati.
 • Podrška i savjetovanje: Brain Capital često nudi i dodatne usluge kao što su savjetovanje u vezi s karijerom i podrška tijekom studija, kako bi se povećale šanse studenata za uspjeh na tržištu rada.
 • Metoda se može kombinirati s primanjima drugih stipendijama.

BHV partnerski falulteti koji nude opciju Brain Capital financiranja:

 • CBS International Business School
 • ISM International School of Management
 • Media Design University of Applied Sciences
 • SRH Berlin University of Applied Sciences
 • Constructor University
 • Munich Business School

 

Ovaj inovativni sustav, široko prihvaćen u Njemačkoj, omogućava vam da se fokusirate na svoje akademske ciljeve i karijeru bez brige o školarinama.

Zakorači u studiranje na privatnom fakultetu bez financijskih briga! Pridružite se tisućama studenata koji već koriste prednosti ovog naprednog modela financiranja i postanite dio zajednice koja vjeruje u solidarnost i podršku među generacijama. Ostvarite svoje ambicije s Brain Capitalom i krenite na put prema uspješnoj budućnosti!