Studij u Velikoj Britaniji: Cambridge School of Visual and Performing Arts

Cambridge School of Visual and Performing Arts (CSVPA) privatna je škola za umjetnost koja se nalazi u centru Cambridgea.  Ova škola trenutno nudi stipendije na temelju portfolia koje iznose 40% školarine, a uz to učenici mogu aplicirati za studentske kredite koje nudi britanska vlada. Učenici mogu upisati preddiplomske i diplomske programe na području umjetnosti i dizajna, mode, glazbe i scenskih umjetnosti.

Prema akreditaciji Independent Schools Inspectorate u pet od osam područja, među kojima je i smještaj, škola je dobila ocjenu odličan. Jedna od najvećih prednosti CSVPA su predavanja u manjim grupama kojima predvode stručnjaci s bogatim iskustvom. Prosječna veličina grupe sastoji se od 15 studenata i jednog predavača što omogućuje osobniji pristup i posvećenost studentu.

Školarina – 40% stipendije + studentski krediti britanske vlade

Cijena pohađanja studijskog programa na CSVPA jedna je od najnižih u Velikoj Britaniji, a dostupne su i stipendije na temelju portfolia koje iznose 40% školarine. Učenicima iz EU na raspolaganju su i krediti britanske vlade. Većinu nas kredit asocira na doživotno ropstvo, no u ovom slučaju to nije tako. Ulaganje u vlastitu budućnost je ipak najbolje ulaganje, a ovakav tip kredita koristi velika većina studenata u Velikoj Britaniji (bili oni Britanci ili EU studenti). Naravno, uvijek možete sami financirati školarinu ukoliko imate financijskih mogućnosti za to.

 

Suradnja s vodećim institucijama

CSVPA je u 30 godina svoga postojanja ostvario dobar odnos s vodećim institucijama; University of the Arts London, Trinity College London, Hearst Magazine, ELLE, Harper’s Bazaar, Esquire i Cosmopolitan. Studenti diplomskih programa mode imali su prilike surađivati s globalnim modnim brendovima. Kroz stečene vještine i potrebno samopouzdanje za napredak mnogi studenti nastavili su svoj kreativni put na prestižnim i kompetitivnim dramskim školama, glazbenim konzervatorijima te školama umjetnosti i dizajna diljem svijeta; Parsons, Central Saint Martins, Kingston University, Trinity Laban Conservatoire, RADA, Royal Central School of Speech and Drama, University of Westminster.

Glavne prednosti studija na Cambridge School of Visual and Performing Arts

 • Predavanja u manjim grupama (prosječna veličina grupe sastoji se od 15 studenata i jednog predavača)
 • Jedan-na-jedan podrška na predavanjima (predavači su u studiju 5 dana tjedno)
 • Individualna pomoć i savjeti kod izrade portfolia
 • Jednom tjedno pojedinačni glazbeni i dramski satovi
 • Personalizirane pripreme za audicije
 • Kreativan vlastiti radni prostor
 • iMac za studente koji pohađaju BA Graphics & Illustration
 • Lutka za sve studente smjera mode
 • Pristup studiju sedam dana tjedno
 • Sudjelovanje u reviji na kraju godinu
 • Podrška sveučilišnog osoblja kroz savjete o karijeri
 • Dinamično i globalno okruženje koje pruža prilike za međunarodna poznanstva i prijateljstva
 • Mogućnost za studente da prošire vidike i obogate svoja iskustva posjetama izložba i revija
 • Vrhunski nastavnici koji rade kao umjetnici i performeri, povezuju industriju i kreativno stvaralaštvo

Preddiplomski programi

 • BA Fashion
 • BA Graphics and Illustration
 • BA Fashion Branding and Creative communication

Diplomski programi

 • MA in Art and Design
 • MA visual communications – Graphics Design
 • MA visual communication – Illustration and Animation
 • MA Fashion design
 • MA Fashion Branding and creative communication

Kreativan prostor za stvaranje

Studenti CSVPA imaju svoj prostor za dizajniranje, kreiranje, probe i vježbe. Svi studiji napravljeni su po uzoru na profesionalne studije kako bi se studenti što bolje pripremili za svoje buduće profesionalne karijere. Tijekom izvedbe studijskih programa koristi se najnovija oprema, procesi i programi koji se koriste i u kreativnim industrijama. Studiji su otvoreni sedam dana tjedno, a predavači pružaju prilagođenu poduku. Umjetnicima je potreban pristup velikom broju materijala i opreme kako bi stvorili uspješni portfolio. Za razliku od drugih sveučilišta, na CSVPA sav ispis papira, platna i papiri s uzorkom su besplatni što omogućuje studentima da eksperimentiraju, rade greške i uče bez stalne brige o kupnji materijala.

Studij u srcu Cambridgea

Cambridge je jedno od najboljih mjesta za studente u Velikoj Britaniji, a CSVPA je smještena upravo u srcu grada. Ovaj lijep i multikulturalan grad bogat je engleskom poviješću i brojnim aktivnostima. U Cambridgeu možete uživati u umjetnosti i kulturi odlaskom u svjetski poznate muzeje koji su dom rijetkim kolekcijama, skulpturama i drevnim predmetima iz prahistorijske ere. Također, postoji i velik broj umjetničkih galerija koje su ispunjene suvremenim i renesansnim umjetničkim djelima. Ovdje se nalaze i kazališta u kojima igraju predstave s Broadwaya, ali i predstave amaterskih skupina.

Cambridge je jedan od najsigurnijih gradova za život u Britaniji. U njegovim ulicama možete pronaći široku ponudu restorana, kafića, kina, shopping centara, a ukoliko želite istražiti ostatak Velike Britanije, u Londonu se možete naći za manje od sat vremena.

Studentski smještaj

Postoje brojne mogućnosti smještaja. Najpogodniji smještaj za studente nalazi se u CSVPA domovima jer su studenti svakodnevno okruženi svojim kreativnim kolegama s kojima dijele interese. Glavni domovi za studente CSVPA su Master House, Batim House te nekoliko katova u Varsity House. Sobe su dizajnirane u skladu s potrebama studenata, s fokusom na siguran smještaj.