KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
23 Jan

Dobrodošli u Whitgift School – iskusite britansku kulturu i jezično usavršavanje na ljetnim programima

Smještena na jugu Londona među prekrasnim zelenim površinama s paunima i flamingosima, Whitgift School nudi jedinstveno iskustvo ljetne škole. Od 2015. godine, progresivna i dinamična Ljetna škola privlači učenike iz cijelog svijeta, uranjajući ih u britansku kulturu i jezik. Koristeći inspirativne sadržaje i posvećeno osoblje, cilj im je pružiti nezaboravno i ugodno obrazovno iskustvo svim učenicima, bez obzira jesu li u programu General English, Pre-IB ili Pre-IGCSE.

Kako bismo vam približili mogućnost pohađanja privatne srednje škole i vrhunskih ljetnih programa u Velikoj Britaniji, BHV Education vas poziva na event High School Expo 12.03.2024. u Kaptol Centar, prostor Sport Educe, Nova Ves 17, Zagreb s početkom u 15:00 h. 
Registrirajte se na event High School EXPO

Jedinstveni pristup nastavi: Progressive Skills in Action

Svi učenici sudjeluju u popodnevnim projektima nazvanim Progressive Skills in Action, jedinstvenom nastavnom programu u kojem se učenici koji govore engleski iz Whitgifta pridružuju međunarodnim studentima u istom razredu. Ovaj inovativni pristup potiče međunarodno razumijevanje i suradnju, stvarajući bogato okruženje za usavršavanje jezika i razvoj vještina. Whitgift profesori stvaraju inkluzivno i sigurno okruženje kako bi potaknuli uspjeh učenika. Podržani od strane nastavnika, roditelja učeničkih domova i voditelja aktivnosti, potiču ljubaznost, integraciju i pozitivnu interakciju. Time se jačaju komunikacijske vještine i kulturna svijest, čineći iskustvo obogaćenim na više razina.

Lokacija i smještaj

Škola je fantastično smještena, manje od 30 minuta vožnje vlakom od središta Londona i manje od sat vremena od obalnog grada Brightona. Smještaj je u modernom internatu s pogledom na vrt s egzotičnim životinjama poput flamingosa. Idilično okruženje stvara inspirativan prostor za učenje, potičući učenike da se osjećaju povezano s prirodom dok istražuju raznolikost britanske kulture. Ova izuzetna lokacija Whitgift School čini savršenim mjestom za obrazovanje i istraživanje.  Najbliža željeznička stanica, South Croydon, udaljena je svega 10 minuta hoda od škole, pružajući praktičan i brz pristup raznolikim destinacijama.

Za vrijeme boravka, učenici su smješteni u modernom internatu, Founder’s House, koji gleda na već spomenuti vrt s egzotičnim životinjama. Prostor je opremljen zajedničkim prostorima za opuštanje i druženje, pružajući učenicima ugodan ambijent za boravak. Sobe su jednokrevetne, dvokrevetne ili trokrevetne, svaka s vlastitom kupaonicom. Učenici dijele sobu s osobom istog spola i slične dobi, ali različite nacionalnosti, pružajući im priliku za međunarodno prijateljstvo i razmjenu kultura.

Briga o studentima odvija se pod budnim okom House Parentsa, skrbnika internata, koji su dostupni 24 sata dnevno kako bi pružili podršku i osigurali dobrobit svakog učenika. S WiFi pristupom, učenici također mogu ostati u kontaktu sa svojim obiteljima, osiguravajući osjećaj sigurnosti i povezanosti tijekom boravka. Whitgift School, ne samo da pruža izvrsno obrazovanje, već i stvara ugodno okruženje koje učenicima omogućuje nezaboravno iskustvo boravka u ovom britanskom učilištu s dugom poviješću.

Programi za sve ukuse

Od općeg engleskog do pripremnih tečajeva za IB i IGCSE, Whitgift Summer School nudi programe prilagođene različitim uzrastima i interesima. Učenici provode poslijepodnevne projekte pod nazivom “Progressive Skills in Action,” jedinstveni nastavni plan koji uključuje i domaće i međunarodne učenike.

Jedinstvena prilika za međusobno učenje i stvaranje prijateljstava s britanskim vršnjacima iz Whitgifta. Učenici imaju priliku razviti svoje jezične vještine u autentičnom kontekstu, što pridonosi njihovoj sigurnosti i samopouzdanju.

Intenzivni tečaj općeg engleskog

Program koji kombinira jutarnje satove engleskih vještina s poslijepodnevnim projektima. Cilj je poboljšati komunikacijske vještine, kako u fluidnosti tako i u točnosti, kroz raznovrsne metode i zabavne aktivnosti.

Whitgift

Izvješća za roditelje tijekom ljetnih programa

Tijekom ljetnih programa, nastavnici ljetne škole redovito pripremaju tjedna izvješća o napretku za učenike koji pohađaju opći engleski tečaj. Ta izvješća detaljno opisuju područja koja su interpretirana tijekom nastave, kao i područja koja zahtijevaju poboljšanje u sljedećem tjednu. Na kraju boravka svakog učenika, roditelji će dobiti izvješće o završnom ocjenjivanju, koje ističe područja na kojima bi se trebali usredotočiti kako bi poboljšali svoj engleski tijekom iduće akademske godine.

Za učenike koji pohađaju Pre-IB i Pre-IGCSE tečajeve, njihovi predmetni nastavnici sastavljaju detaljna tjedna izvješća. Sva izvješća uključuju povratne informacije tima za aktivnosti o akademiji ili aktivnostima u kojima su sudjelovali tijekom tjedna, kao i izlete koje su posjetili. Tim za dobrobit pruža informacije o tome kako se prilagođavaju životu u internatu i drugim aspektima njihovog boravka.

Izvješća se svakog tjedna šalju roditeljima kako bi odmah dobili povratne informacije o napretku svog djeteta dok boravi na Whitgiftu. Ta će izvješća elektronički biti poslana roditeljima/agentima. Posljednji tjedan boravka, studenti dobivaju svjedodžbu na svečanoj dodjeli diploma koja se održava svakog petka. Svečana dodjela obilježava postignuća učenika.

Briga o učenicima

Whitgift Short Courses pruža izvanrednu skrb, omogućavajući ulenicima osjećaj podrške i sigurnosti, što im omogućava da uspješno prođu tečajeve. Posvećeni tim, predvođen upraviteljem i sastavljen od roditelja u internatu i školske medicinske sestre, potpuno je usredotočen na to da studenti ostanu zdravi i sretni dok se prilagođavaju životu na kratkim tečajevima.  Od samog početka brinu za učenike – doček na aerodromu pa sve do zadnjeg dana i ispraćaja.

Aktivnosti i Akademije

Učenici moraju odabrati akademije koje žele pohađati prije dolaska na Whitgift. Veliki naglasak stavljen je na učenje izvan učionice. Program Akademija i Aktivnosti vitalan je dio iskustva Whitgift ljetnih tečajeva. Akademije uključuju četiri sesije specijaliziranog treninga, s profesionalnim trenerima i nastavnicima, tijekom jednotjednog razdoblja.

Kako bismo vam približili mogućnost pohađanja privatne srednje škole i vrhunskih ljetnih programa u Velikoj Britaniji, BHV Education vas poziva na event High School Expo 12.03.2024. u Kaptol Centar, prostor Sport Educe, Nova Ves 17, Zagreb s početkom u 15:00 h. 
Registrirajte se na event High School EXPO

Sorry, the comment form is closed at this time.