KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Privatne srednje škole u inozemstvu

Zašto privatna srednja škola u inozemstvu?

Jedna od želja svakog hrvatskog srednjoškolca/ke zasigurno je pohađanje srednje škole u inozemstvu. Razlozi su brojni: život u odabranoj stranoj zemlji, upoznavanje najmodernijih svjetskih obrazovnih sustava i stjecanje njihovih diploma, suživot i dijeljenje iskustava s vršnjacima iz različitih dijelova svijeta i mnogi drugi. Riječ je o iskustvu koje će svakom polazniku omogućiti usavršavanje stranog jezika, razvijanje vlastite samostalnosti i snalažljivosti, te priliku za nove akademske i sportske uspjehe.

Dogovorite individualne konzultacije
Privatne srednje škole u inozemstvu

Privatna srednja škola u SAD-u – ABC Education Group

ABC Education Group surađuje s više od 30 privatnih srednjih škola u SAD-u u više od 15 state-ova. Pri odabiru škole ABC Education Group pronalazi najbolju vrijednost za učenika i programe školarina. Na našem eventu 12.03.2024. imate priliku razgovarati s predstavnicima ABC Education Group te predstavnicima Foxcroft i Washington Academy. U nastavku teksta na stranici pročitajte zašto se američko obrazovanje i dalje smatra onim broj 1 u svijetu.

Kako bismo vam približili mogućnost pohađanja privatne srednje škole u Americi i Velikoj Britaniji, BHV Education vas poziva na event High School EXPO 12.03.2024. u Centru Kaptol, prostor Sport Educe, Nova Ves 17, Zagreb s početkom u 15:00 h. 
Registrirajte se na High School Expo 12.03.2024.
Privatne srednje škole u inozemstvu

Priprema za prestižna britanska i američka sveučilišta

Odabirom privatne srednje škole u inozemstvu učenici će biti smješteni u studentskom smještaju, te tako iz vlastitog iskustva učiti o socijalizaciji i upoznavanju drugih kultura. Jedna od glavnih odrednica privatnih srednjih škola jest njihov personalizirani pristup i usmjerenost na razvijanje specifičnih interesa svakog učenika uz pripremu za upis na prestižna britanska i američka sveučilišta. Na temelju toga, kreira se odabir predmeta i nastavni plan putem kojeg će učenici zaista moći razviti i ostvariti vlastiti potencijal radeći u malim studijskim grupama.

U pohađanju nastave najveća je razlika da nećete slušati 15 obaveznih predmeta već uz pomoć dodijeljenog školskog savjetnika birate vlastite predmete. Uz standardne predmete, imat ćete priliku slušati nešto sasvim novo kao što je Environmental Science, 3D Art, Digital Music Composition, Micro/Macro Economics i brojni drugi predmeti. Završetkom odabranog srednjoškolskog programa imate mogućnost stjecanja diplome privatnih američkih ili britanskih srednjih škola.

Privatne srednje škole svojim učenicima omogućuju pohađanje velikog i raznovrsnog broja izvannastavnih aktivnosti. Cilj je daljnje razvijanje vlastitih interesa kroz zabavne i poučne aktivnosti u društvu vršnjaka. Moći ćete se okušati u kajakingu, planinarenju, robotici, novinarstvu, debatnom timu, plesu i brojim drugim aktivnostima. Također je moguće apliciranje za djelomične stipendije.

Privatna srednja škola u Velikoj Britaniji

Privatne srednje škole u inozemstvu

Britanski obrazovni sustav, po svojoj je kvaliteti, tradicionalno najbolji obrazovni sustav u Europi. Iz tog razloga, ne čudi i interes hrvatskih srednjoškolaca za pohađanje srednjoškolskih programa i kasniji studij u UK-u. Završetkom srednje škole u UK-u, strani učenici također dobivaju mogućnost upisivanja fakulteta u UK-u sa statusom domaćeg studenta, što donosi i povoljniji financijski aranžman (što se razlikuje ako fakultet upisujete sa završenom srednjom školom u Hrvatskoj, dakle kao EU student).

Specifičnosti britanskog obrazovnog sustava i nacionalni ispiti

Ono što je važno imati na umu jest da se sustav britanskih srednjih škola razlikuje od hrvatskog sustava. Unatoč tome, to ne predstavlja nikakvu prepreku pri odlasku na razmjenu.

   • U Engleskoj djeca s 11 godina započinju 2. stupanj obrazovanja.
   • Od 11-14 godina učenici pohađaju 10ak različitih predmeta.
   • Nakon toga, od 14-15 godina, učenici prolaze kroz period pripreme i polaganja državnih ispita slično našoj maturi, nakon čega stječu GCSE (General Certificate of Secondary Education).
   • Nakon što uspješno polože GCSE mogu birati žele li nastaviti svoje obrazovanje i pripremati se za upis na više škole ili sveučilišta.
   • Ako se odluče za fakultet sa 16 godina, učenici mogu polagati ispit tzv. A-Levels (Advanced Level examinations) koji se traži za upis na britanska sveučilišta.  Kroz dvije pripremne godine učenici se fokusiraju na 3 ili 4 predmeta koji su u uskoj vezi s onime što žele studirati. Samim time, britanski sustav vodi učenike prema sve većoj specijalizaciji.

Pogledajte iskustva BHV polaznika

BHV Education partnerske privatne srednje škole u Velikoj Britaniji

NORD ANGLIA EDUCATION

Riječ je o vodećoj svjetskoj grupaciji s više od 70 međunarodnih škola koja kombinira akademsku izvrsnost i korištenje najsuvremenije tehnologije kako bi svojim učenicima omogućili jedinstveno iskustvo usvajanja novih znanja i vještina. BHV Education godinama šalje hrvatske učenike na A-levels program u Oxford International College i d’Overbroeck’s.

Oxford International College

Oxford International usredotočuje se na razvoj učenikova potencijala uz snažnu akademsku ponudu koju podučavaju visokokvalificirani predavači.

d’Overbroeck’s Oxford

Najbolja privatna srednja škola u Oxfordshireu ne funkcionira temeljem pristupa „one-size fits all“, već je njihov cilj kvalitetno upoznati svakog svog učenika i njihove interese i akademske preferencije.

Privatne srednje škole u inozemstvu

EARLSCLIFFE SIXTH FORM COLLEGE

Ova privatna srednja škola je dio grupacije Dukes Education. Smještena je na jugoistoku Engleske, a svojim učenicima iz brojnih zemalja svijeta nudi akademsku platformu za stjecanje vrhunskog obrazovanja. Naglasak je na izgradnji internacionalnog i intenzivnog akademskog okruženja (prosječna studijska grupa broji 7 učenika, dok sama škola broji 110 učenika). Svi studenti obično biraju četiri predmeta za A-levels program, a upravo je Earlscliff smješten u 1% škola u Engleskoj za Value Added academic progress scores.

Privatna srednja škola u SAD-u

srednja škola u Americi

Američki filmovi daju samo isječak atmosfere pohađanja američke srednje škole, dok je vlastito iskustvo savršena prilika za upoznavanje broj 1 obrazovnog sustava u svijetu, boravka i socijalizacije u multikulturalnom društvu, stjecanje poznanstava i vještina za cijeli život. Pohađanje srednjoškolskog programa i stjecanje američke srednjoškolske diplome priprema za upis na najbolja svjetska sveučilišta.

Specifičnosti američkog obrazovnog sustava i nacionalni ispiti

Američki sustav promiče šire znanje sve do kraja srednje škole. Učenici se prijavljuju na fakultete prema:

   • prosjeku ocjena (GPA – Grade Point Average),
   • rezultatima različitih ispita,
   • preporukama nastavnika,
   • postignućima i izvannastavnim aktivnostima.

*Fakulteti u SAD-u često očekuju više od  GPA-a, pa se mnogi učenici odlučuju položiti SAT ili ACT, a oba se nacionalno priznata ispita polažu na kraju srednje škole.

Privatna srednja škola u SAD-u – ABC Education Group

Kako bismo vam približili mogućnost pohađanja privatne srednje škole u Americi i Velikoj Britaniji, BHV Education vas poziva na event High School Expo 12.03.2024. u Centru Kaptol, prostor Sport Educe, Nova Ves 17, Zagreb s početkom u 15:00 h. 
Registrirajte se na High School Expo 12.03.2024.

Američke srednje škole sve su popularnija opcija među BHV Education polaznicima. U nastavku saznaj više o četiri privatne škole koje će se predstaviti u Zagrebu i registriraj se na event.

Pročitajte naše objave o privatnim srednjim školama

BHV Education partnerske privatne srednje škole u SAD-u

Privatne srednje škole u inozemstvu

CATS GLOBAL SCHOOLS

CATS Global Schools je međunarodna edukacijska grupa koja se sastoji od nekoliko različitih škola. Između ostalog, grupaciju čine i CATS Academy Boston, CATS College Cambridge i Cambridge School of Visual and Performing Arts. Cilj programa CATS škola jest stvaranje globalnih građana koji će biti spremni odgovoriti na izazove s kojima će se susresti na studiju, ali i u poslovnom svijetu i modernom društvu

ROSS SCHOOL

 • Villanova Preparatory School
 • GE International
 • Educatius Group
 • EF Academy

BHV Education partnerske privatne srednje škole u ostalim zemljama

Njemačka:

Schloss-Schule Kirchberg

Schloss-Schule Salem

Austrija:

American International School-Salzburg 

Švicarska:

Collège du Léman

Collège Champittet

Malta:

St Edward’s College Malta

Ostale zemlje:

Kanada, Italija, Francuska

Kako bismo vam približili mogućnost pohađanja privatne srednje škole u Americi i Velikoj Britaniji, BHV Education vas poziva na event High School Expo 12.03.2024. u DoubleTree by Hilton, dvorana Mimosa, s početkom u 15:00 h. 

Registriraj se na High School Expo 12.03.2024.

Pošaljite nam upit za privatnu srednju školu u inozemstvu: