KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
16 Sep

Privatna srednja škola u Londonu: ACS International School Cobham

Privatne srednje škole u Engleskoj poznate su po svojoj kvaliteti, a britanski je sustav tradicionalno najbolji obrazovni sustav u Europi. Svake godine interes hrvatskih srednjoškolaca za pohađanjem srednjoškolskih programa u Velikoj Britaniji raste. Ove godine BHV Education ostvario je suradnju s još jednom vrhunskom britanskom školom koja će se predstaviti na Danima mobilnosti i edukacije 14. i 15.10.2022. u hotelu Sheraton. BHV svojim polaznicima olakšava kompletan posao prijave za školu – od samog istraživanja pa sve do finalnog upisa u željenu školu.

ACS International School Cobham privatna je srednja škola u Londonu po američkom principu školovanja. Školu čini ogroman kampus, jedan od najvećih u Europi. Ovaj veliki kompleks studentima pruža i mnoge druge mogućnosti pa se tako mogu baviti raznim sportskim disciplinama i biti dio umjetničkih grupa, s naglaskom na glumu i glazbu.

Više od 50 godina ova privatna srednja škola ima snažnu ambiciju stvaranja autentično angažirane zajednice. Fokus je na utjecaju koji škola vrši na obitelji i djecu koju obrazuje. Ova privatna škola broji 1300 učenika između 2 i 18 godina koji predstavljaju više od 80 nacionalnosti, što dovoljno govori u prilog tome da je ACS International i više od škole.

Profesori cijene pojedinca iz svakog kutka svijeta, a rezultat je kultura otvorena uma s istinskom znatiželjnošću prema svijetu. Akademska izvrsnost i kultura globalnog građanstva obrazovni je princip ove škole, a odgovornost se uvijek nagrađuje. Za svakog pojedinca važno je neovisno kritičko promišljanje koje se uvelike njeguje u Cobhamu.

Lokacija ovog predivnog zelenog kampusa je u neposrednoj blizini centralnog Londona te upravo to nudi ono najbolje od oba svijeta – stimulaciju jednog od najvećih gradova svijeta i šarm engleskog ladanja. Ono što je specifično za ovu privatnu srednju školu jest to da je ona ujedno i internatučenici od 12 do 18 godina mogu izabrati između potpunog, tjednog ili fleksibilnog smještaja unutar dvije internatske kuće.

Naša obrazovna savjetnica Ružica posjetila je ACS International School Cobham

Školovanje je podijeljeno na četiri etape:

Rano djetinjstvo – od 2 do 6 godina

Niži razredi – od 6 do 10 godina

Viši razredi – od 10 do 14 godina

Srednja škola – od 14 do 18 godina

Program se sastoji od četiri vrste kurikuluma posloženih po etapama. Našim polaznicima najzanimljiviji će biti srednjoškolski kurikulum kojemu je cilj iz svakog učenika izvući ono najbolje. Međunarodno okruženje i prisutnost mnogobrojnih kultura uvelike doprinose osjećaju jedne globalne zajednice. Upravo tim renomiranim kurikulumom, ACS International njeguje vlastitu vrijednost svakog polaznika i zalaže se za intrinzičnu motivaciju za učenjem. Cilj ove škole je da učenici budu spremni za izazove sutrašnjice i napreduju u svakoj fazi života.

Više o privatnim srednjim školama u inozemstvu

Srednjoškolski kurikulum sastoji se od:

➡ International Baccalaureate Diploma Programme (IBDP)

➡ Advanced Placement Capstone Diploma (APCP)

➡ Advanced Placement International Diploma (APID)

➡ Advanced Placement (AP) courses

➡ ACS High School Diploma (US)

International Baccalaureate Diploma Programme

  • Akademski je zahtjevan program obrazovanja sa završnim ispitima
  • Priprema učenike od 16 do 19 godina za uspjeh na sveučilištu i u životu
  • Njeguje učenikovu intelektualnu, socijalnu, emocionalnu i fizičku dobrobit
  • Šest smjerova – jezik i književnost, učenje jezika, pojedinci i društva, eksperimentalne znanosti, matematika, umjetnost ili neki drugi izborni predmet.

Advanced Placement International Diploma (APID)

  • Zahtijeva od učenika da pokažu prevlast nad AP ispitima u nekoliko disciplina
  • Predstavlja izvanrednu razinu postignuća
  • Učenici moraju dobiti ocjenu 3 ili više na AP ispitima
  • Dozvoljava učenicima da pokažu kako su uspjeli premašiti uvjete upisa na većini fakulteta
  • Mogućnost dobivanja stipendijskih nagrada preko AP rezultata

Advanced Placement Capstone Diploma (APCP)

  • Izgrađen na temeljima nove dvogodišnje srednjoškolske sekvence – AP seminara i AP Istraživanja
  • Program osmišljen kako bi ispunio i kompletno obuhvatio studij
  • Studij je specifično usmjeren na discipline
  • Priprema školarce da donose logične, na dokazima temeljene odluke

ACS High School Diploma (US)

  • Program daje akreditiranu High School Diplomu učenicima koji ga polože
  • Učenici biraju između velikog broja tradicionalnih i suvremenih predmeta
  • Samostalno kreiranje izazovnih programa
  • Mogu birati predmete koji su specijalizirani u jednom području interesa ili se fokusirati na prijemne zahtjeve nacionalnih obrazovnih sustava

Advanced Placement (AP) courses  

  • Učenicima daje pristup rigoroznoj fakultetskoj razini rada
  • Izgrađuje samopouzdanje, upravljanje vremenom i vještine učenja
  • Razvija mogućnosti karijernog uspjeha
  • Fakultetske institucije izrazito cijene i vrednuju ovaj program – učenicima dobivaju prednost na prijemnom ispitu

Kampus koji se prostire na čak 128 hektara nudi najbolje sportske sadržaje u odnosu na bilo koju školu u Europi. Nogometna i ragbi polja, softball i bejzbol igrališta, teniski, golf i košarkaški tereni dio su ove međunarodne zajednice. Učenici željni plivanja mogu trenirati u velikom bazenu uz dva instruktora, a moguće je dobiti i instrukcije iz yoge, pilatesa ili aerobika. Ako vam ni ovo nije atraktivno, uvijek možete vježbati u teretani ili samo gledati jednu od utakmica u Areni koja može primiti 280 gledatelja.

Osim brojnih sportskih sadržaja, u školi se možete priključiti umjetničkim grupama pa tako izvoditi grčke tragedije ili pjevati u predstavama. Moguće je i sviranje instrumenata i pjevanje za koje je dokazano da poboljšavaju govorenje i čitanje. ACS International ima i tri opsežne knjižnice za sve uzraste učenika koji pohađaju školu.

International Fair njihovo je poznato kulturno događanje na kojem se predstavljaju djeca i njihove različite kulture te tako slave ovu veliku međunarodnu zajednicu.

U ovoj školi osjećat ćeš se kao kod kuće, ne samo zbog široke rasprostranjenosti britanske kulture od jezika i klasične literature pa sve do različitih filmova i tv programa, već i zbog velike međunarodne zajednice koja vrednuje svako učeničko postignuće zasebno.

Posjeti nas na Danima mobilnosti i edukacije 14. i 15.10. u hotelu Sheraton!

Zanima vas više o privatnim srednjim školama u inozemstvu?

Dogovori besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.