KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
Privatna srednja škola u Austriji
27 Sep

Privatna srednja škola u Austriji: American International School-Salzburg

Austrijski obrazovni sustav smatra se jednim od najboljih u svijetu, a BHV Education ove godine ostvario je suradnju s privatnom srednjom školom u Austriji – AIS Salzburg. Osim obrazovnih, školovanjem u Austriji možeš zadovoljiti i svoje apetite za prirodom i ukusnom hranom. Škola će se predstaviti na Danima mobilnosti i edukacije 14. i 15.10. u hotelu Sheraton u Zagrebu. Obrazovne savjetnice BHV Educationa olakšat će kompletan posao prijave za školu te će svakog učenika na ovogodišnjem sajmu uputiti u kompleksan proces upisivanja obrazovnih programa u inozemstvu.

American International School-Salzburg međunarodna je škola čiji je kampus smješten samo nekoliko koraka od srca Salzburga, okružen spektakularnom arhitekturom i planinskim krajolikom. Nastavni plan i program izvode se prema američkom srednjoškolskom modelu od sedmog do dvanaestog razreda. AIS Salzburg nudi i kompletan boarding za srednjoškolce te su otvoreni za učeničke razmjene iz svih dijelova svijeta. The Advanced Placement Program omogućuje akademski spremnim i otvorenim učenicima dostići fakultetsku razinu učenja još za vrijeme srednje škole.

Ova privatna srednja škola njeguje više od 40 godina tradicije, a učenici je pohađaju u sigurnom, čistom i malenom gradu Salzburgu. Malena sredina stvara osjećaj obiteljske zajednice, a okruženost planinama i jezerima dopušta izvođenje mnogobrojnih dodatnih aktivnosti. Učenici začas mogu stići vlakom do Njemačke ili Italije, a u Austriji uživati u svježem zraku i čistoj vodi.

Salzburg je svjetski poznat po kulturnom naslijeđu i intimnoj ljepoti, a škola je smještena u podnožju Alpa, na granici s Bavarskom. Salzburg se nalazi u sredini zapadne Europe te je jednako udaljen od velikih gradova kao što su Berlin, Pariz i Rim, što znači da se učenik nalazi u središtu zbivanja. Barokni šarm, ladanje s jezerima i planinama nudi jedinstveno prekrasno okruženje za učenike. Salzburg je dovoljno malen da se učenici brzo upoznaju s njime, a dovoljno velik da sadrži sve potrebne pogodnosti i infrastrukturu za učenike.

AIS Salzburg smješta svoje učenike od sedmog do dvanaestog razreda po američkom principu, a trinaesti je opcionalan. Junior-high school uključuje sedmi i osmi razred, a senior-high school složen je od devetog do dvanaestog. Trinaesti post-graduate razred namijenjen je onima koji žele dodatnu pripremu prije upisa fakulteta ili pak traže dodatnu godinu za polaganje Advanced Placement ispita.

Posebnost ove privatne srednje škole je u tome što je potpuno posvećena pripremi učenika za fakultetsko obrazovanje te inzistira na kvalitetnom i savjesnom pojedincu. Akademski i boarding programi hrane učenikov unutarnji rast i kreativnost, isto kao i društveni, psihički i fizički razvoj.

The Advanced Placement Program priznat je u procesu prijemnih ispita na više od 4000 svjetskih sveučilišta, a izvan SAD-a na više od 600 sveučilišta priznaju AP ispitne rezultate. AP mjeri učenikovo svladavanje sadržaja na studentskoj razini, omogućuje razviti globalnu perspektivu, kao i vještine kritičkog razmišljanja i rješavanja problema. Trenutno su dostupna 34 AP programa i ispita. Ispiti se provode u svibnju, a rezultati mogu biti direktno poslani sveučilištu po učenikovu izboru.

Učenički život vrlo je bogat, a s obzirom na to da više od 80% učenika živi na kampusu, jasno je da vrlo često vrijeme provode zajedno. Nogometni turniri, skijanje na austrijskim Alpama, posjet muzeju u Beču ili samo gledanje filma s prijateljima samo su neke od aktivnosti koje izgrađuju učenike AIS Salzburg. Učenici mogu koristiti slobodno vrijeme izvan škole ako su ispunili ključna očekivanja svaki dan, kao što su napisana zadaća i pristojno ponašanje večer prije. Škola ima vlastiti program u kojem učenicima pomažu tzv. Dorm Parents i Resident Assistants. Dorm Parents odrasli su ljudi koji su odgojili vlastitu djecu te sada pomažu adolescentima ove škole s bilo kakvim pitanjima. Resident Assistants više su kao stariji brat ili sestra koji su i sami nedavno maturirali pa iz prve ruke pomažu svojim učenicima.

Skijanje u Alpama

Day Students učenici su koji ne koriste kompletan boarding, već žive u blizini Salzburga te se svakodnevno priključuju nastavi. Važno je naglasiti da nema razlike u akademskom programu i odgovornostima između boarding i day učenika. Školarina za Day Students uključuje sve knjige, dnevni ručak, osiguranje od nezgode, školske izlete i standardizirani godišnji ispit. Day Students također mogu sudjelovati i u vikend aktivnostima uz prethodnu najavu.

RIF Sportzentrum

RIF Sportzentrum veliki je teren za fizičko obrazovanje i atletske potrebe učenika, udaljen samo 15 minuta od AIS Salzburg kampusa. Objekt koji vodi austrijska vlada potpuno je opremljen olimpijski trening centar. Svake godine škola organizira Sports Day kada svi učenici i profesori sudjeluju na cjelodnevnom sportskom i zabavnom druženju.

Summer school AIS Salzburg

Slobodne aktivnosti koje nudi AIS Salzburg su: planinarenje i skijanje po Alpama, plivanje na mnogobrojnim jezerima, tečaj visokog užeta, zipline, dnevni kulturološki izleti i mnogi drugi. Skijanje i snowboardanje velik su dio zimskog vikend programa koji oduševljava učenike.

Izleti su važan dio programa u AIS Salzburg, a odvijaju se dvaput godišnje – u jesen i zimu. Učenici mogu proširiti svoju perspektivu i znanje kroz putovanje uživajući u stranim destinacijama sa školskim prijateljima i profesorima. Posjećuju se mjesta povijesna značenja, muzeji, galerije, a fizička aktivnost nastoji se uvijek integrirati u bogati program izleta.

Još jedna posebnost American International School-Salzburg je Summer Language Program koji pruža intenzivan tečaj engleskog ili njemačkog jezika za učenike od 10 do 18 godina. Program je osmišljen kako bi unaprijedio učeničke jezične vještine uključujući ih u fascinantne i ugodne programe otkrivanja, aktivnosti i društvenih sesija koji mogu biti kombinirani u sveukupno 6 tjedana. Svaka sesija uključuje kulturološke aktivnosti i izlete kako bi upotpunila učenje jezika u učionici.

American International School-Salzburg priznata je međunarodna škola koja daje osjećaj zajednice svakom učeniku te njeguje svaki karakter i odgovornost učenika.

Posjeti nas na Danima mobilnosti i edukacije 14. i 15.10. u hotelu Sheraton!

Zanima Vas više o privatnim srednjim školama u inozemstvu?

Dogovori besplatne konzultacije

Sorry, the comment form is closed at this time.