KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
28 Aug

Dukes Education: Upoznajte britanske srednje škole iz Londona, Cambridgea, Cardiffa i Kenta

 

Već 13. godinu zaredom BHV Education organizira sajam obrazovanja u inozemstvu koji svake godine privlači sve više zainteresiranih učenika, studenata i njihovih roditelja. U hotelu Hilton predstavit će se više od 30 inozemnih sveučilišta, fakulteta, srednjih škola i škola jezika iz više od 15 popularnih obrazovnih destinacija. U nastavku Vam donosimo sve o našoj partnerskoj grupaciji škola Dukes Education sa sjedištem u Velikoj Britaniji. Saznajte sve o mogućnostima školovanja u Londonu, Cambridgeu, Cardiffu i Kentu te upišite svoje dijete u jednu od prestižnih škola Dukes Educationa.

Zašto su privatne škole sve traženije?

Privatne škole omogućuju biranje predmeta te tu postoji velika razlika u kvantiteti – umjesto petnaestak predmeta, učenici slušaju između 3 i 8 predmeta. Personalizirani pristup koji je utkan u privatno školstvo, svakako je jedan od glavnih razloga za odabir privatne naspram državne škole. Potiče se i sudjelovanje u raznim sportskim, umjetničkim i drugim aktivnostima te članstvo u mnogobrojnim klubovima.

Kako bismo vam približili mogućnost pohađanja srednje škole u Velikoj Britaniji i mogućnost srednjoškolske razmjene, BHV Education vas poziva na 13. sajam obrazovanja Dani mobilnosti i edukacije u hotelu Hilton na kojem će se predstaviti 3 privatne srednje škole.

Registrirajte se na Dane mobilnosti i edukacije

Zašto baš Dukes Education?

Dukes Education grupacija je koja objedinjuje škole i profesore sa zajedničkim ciljem stvaranja temelja djeci za izvanredan život kroz obrazovanje. Ono što razlikuje Dukes Education od ostalih privatnih škola jesu obrazovna iskustva „iznad“ učionice. Dukes pruža podršku pri prijavi na sveučilišta, iskustva u industriji, privatnu poduku, dnevne kampove i ljetne škole. S više od 20 vrhunskih škola lociranih u Velikoj Britaniji, Dukes Education mnogo je više od obične grupacije.

Zašto baš Velika Britanija?

Velika Britanija jedna je od najposjećenijih država na svijetu, zajedno sa svojom prijestolnicom Londonom. Britanski gradovi imaju dugu i bogatu povijest, engleski pejzaži su predivni i prostrani te su danas to multikulturalni gradovi navikli na velik broj posjetitelja. Engleski jezik broj 1 je u svijetu te gotovo da nema posjetitelja koji se njime ne služi. Najveći broj škola Dukes Educationa nalazi se u Londonu, a drugi gradovi su: Cambridge, Cardiff i Kent. London nudi pregršt sadržaja za razgledavanje, među kojima su najpoznatiji: Tower Bridge (bivša palača i zatvor) koji se nalazi na oblama rijeke Temze, Big Ben, Zgrada parlamenta, Westminster Abbey (mjesto gdje su se održala mnoga kraljevska vjenčanja, Kensington (dom najvećeg broja muzeja u ovom gradu), Trafalgar (trg).

Smještaj u školama Dukes Educationa

Smještaj je, uz samu kvalitetu obrazovanja, najvažnija stavka pri odlasku djeteta na školovanje u inozemstvo. Dukes Education pruža smještaj za svaku od svojih škola. Dok se neke nalaze na velikim kampusima, neke su manje i smještaj se nalazi u privatnim domovima.

Programi u školama Dukes Educationa

Najveći broj škola Dukes Educationa nalazi se u Londonu, čak njih 20. Svaka od škola Dukes Educationa pažljivo je odabrana prema svojoj akademskoj izvrsnosti, ali isto tako i prema individualnom karakteru i etosu. Raznovrsnost u ponudi Dukesa znači da mogu pružiti različito okruženje i akademske mogućnosti za različite učenike. Naglasak je stavljen na lokalno vodstvo škola te to omogućuje da se učenici uvijek nalaze u obiteljskom okruženju s profesorima koji imaju slobodu i autonomiju ponašati se u skladu s učeničkim trenutnim potrebama.

Neke od najznačajnijih škola Dukes Educationa

Hampton Court House School

Škola s dugogodišnjom tradicijom, prima učenike od 2 do 18 godina. Hampton je poznata po poticanju znatiželje, a u 2022. godini imali su čak 100% prolaznosti na GCSE testovima. Upper Years bavi se GCSE programom od 13 do 16 godine, a od 16 do 18 pripremaju učenike za prestižna sveučilišta putem A levelsa. U Hamptonu je važno da učenici uživaju biti na nastavi i da se raduju dolasku u školu. Profesori u ovoj školi žele učenicima postaviti temelje cjeloživotne ljubavi prema učenju.

Hampton Court House School
Eaton Square Schools

Prije gotovo 40 godina ova vrhunska škola otvorila je svoja vrata učenicima na Eaton Squareu, a danas pokrivaju nekoliko područja u centralnom Londonu te imaju preko 600 učenika. U Eatonu vjeruju da svako dijete ima kapacitet za izvrsnost. 2018. godine Eaton je postao dio Dukes Education obitelji, a u 2020. uključili su se u Sixth Form. Tradicionalni britanski temelji s modernim i međunarodnim okruženjem ono su što svake godine privlači velik broj učenika i roditelja. Prima učenike od 2 do 18 godina.

Eaton Square Schools
Hampstead Fine Arts College

Umjetničke duše ovdje mogu njegovati svoju kreativnost, a individualan pristup profesora koji ohrabruje svačiju posebnost, potiče slobodu izražavanja pojedinca. „What we like about the college… is the industrious informality. They take the job seriously, but don’t wear it too formally.” Osnovana 1978., škola na jedinstven način priprema učenike za sveučilišno obrazovanje i ohrabruje ih suradnjama s iskusnim glazbenicima, umjetnicima, filmašima, piscima i glumcima. Od 13 do 18 godina.

Hampstead Fine Arts College
Radnor House Twickenham

S više od deset godina tradicije i više od 400 učenika, Radnor House Twickenham dovoljno je mala škola da bi svaki učenik bio upamćen, a dovoljno je velika da omogući aktivno obrazovno okruženje za neograničene umove. Škola se nalazi na obali rijeke Temze u Twickenhamu i prima učenike od 9 do 18 godina. Život u Radnoru oblikovan je time što se škola obvezala pružiti aktivno okruženje učenja za umove bez granica. Svi čvrsto vjeruju da su svi učenici sposobni za velike stvari, ako su efektivno naučene.

Radnor House Twickenham
St Andrew’s College – Cambridge

S tradicijom duljom od 40 godina, St Andrew’s College upisuje međunarodne učenike i učenike Velike Britanije s ciljem dosezanja osobnih akademskih ciljeva. U ovoj školi vlada obiteljska atmosfera s osobljem koje radi preko deset godina u njoj. Učenici mogu izabrati između Pre-A-level, GCSEs i A-levels te između čak 11 programa koji pripremaju učenike za sveučilište, uključujući arhitekturu, inženjerstvo i biznis. Pružaju izvanredno obrazovanje i vrhunski smještaj u boarding house. Primaju učenike od 15 do 18 godina.

St Andrew's College
Cardiff Sixth Form College – Cardiff

Osnovana kao privatni koledž 2004. godine, ova škola razvija kreativne individualce koji znaju surađivati i kvalitetno komunicirati te imaju vrhunska akademska postignuća. Cardiff Sixth Form College vodeća je škola s A levels pripremama za učenike u Velikoj Britaniji. Škola također nudi izvanrednu pripremu za sveučilišta putem Oxbridge Applications. U 2021. čak 98% učenika položilo je ispite s A* i A rezultatom (ekvivalent našoj petici). Prima učenike od 14 do 19 godina i u zadnjih 12 godina spada pod top škole u UK.

Cardiff Sixth Form College
Earlscliffe– Kent

Smještena u Folkestoneu na jugoistoku Engleske, Earlscliffe škola nudi pripremu za A-levels, jednu prijelaznu godinu GCSE, biznis diplomu i „University Foundation Year“. Prosječan broj učenika u svakom razredu je 8, a primaju se učenici od 15 do 18 godina. Škola je osnovana prije 11 godina i otada neprestano raste sa svojom međunarodnom zajednicom od više od 30 nacionalnosti. Profesori uživaju prenositi znanje, vještine i motivaciju potrebne za visoke ocjene i u konačnici za upis na najbolja britanska sveučilišta.

Earlscliffe Sixth Form
Rochester Independent College

Škola je osnovana 1984. godine, a od 2007. dodala je kurikulum za umjetnosti. To je mjesto za individualce, prava alternativa tradicionalnim školama. Ne postoje uniforme i svi se oslovljavaju prvim imenom. Iako je atmosfera opuštena, stavljen je naglasak na strogo učenje i akademska postignuća bez nepotrebnog pritiska. Matematika, Znanost, Engleska književnost i Filmski studiji predmeti su koji su osvojii nagrade od The Good Schools Guidea.

Rochester Independent College

Polaznica BHV Educationa Gita Hajdarhodžić upisala je Rochester Independent College ove godine te u rujnu započinje svoje jedinstveno akademsko putovanje. U nastavku se registrirajte na Dane mobilnosti i edukacije te upoznajte predstavnika Dukes Educationa koji će preporučiti najbolju školu za Vaše dijete.

 

Registrirajte se na Dane mobilnosti i edukacije

Sorry, the comment form is closed at this time.