KONTAKTIRAJTE NAS: 01/ 4812 200; 091/ 4812 200

PRATITE NAS:

Top
30 Aug

Queen Ethelburga’s Collegiate: Upiši GCSE ili A Levels u nagrađivanoj britanskoj boarding školi

 

BHV Education pomaže učenicima, ali i njihovim roditeljima, da pronađu školu koja najbolje odgovara njihovim interesima, ciljevima i potrebama.

Odabir srednje škole u Velikoj Britaniji može biti privlačan iz različitih razloga. Ključna prednost koju razmatraju naši učenici i njihovi roditelji prilikom razmišljanja o školovanju u Velikoj Britaniji je prvenstveno kvaliteta obrazovanja. Britanske škole, uključujući i srednje škole, poznate su po visokim standardima obrazovanja. Sustav obrazovanja usmjeren je na poticanje analitičkog razmišljanja, kritičkog mišljenja i samostalnosti kod učenika.

Velika Britanija ima dobro uspostavljen i strukturiran školski sustav koji pruža kontinuirano obrazovanje od rane dobi do visokog obrazovanja. Srednje škole nude raznolik izbor predmeta i specijalizacija.

Diplome i kvalifikacije koje se stječu u britanskim srednjim školama su međunarodno priznate. Primjer toga su A-level ispiti koji otvaraju vrata ka ponajboljim sveučilištima u svijetu. Raznolikost i kulturno iskustvo koje nudi Velika Britanija kao multikulturalno društvo je prilika učenicima da stupe u kontakt s različitim kulturama, jezicima i načinima razmišljanja. A ovo iskustvo posebno doprinosi razvoju globalnog razumijevanja.

Kako bismo vam približili mogućnost pohađanja privatne srednje škole u Americi i Velikoj Britaniji, BHV Education vas poziva na event High School EXPO 12.03.2024. u Centru Kaptol, prostor Sport Educe, Nova Ves 17, Zagreb s početkom u 15:00 h. 
Registrirajte se na High School Expo 12.03.2024.

Britanske škole često privlače visokokvalificirane nastavnike koji su stručnjaci u svojim područjima, a kvalitetni nastavnici potiču učenike na postizanje svojih najboljih rezultata. Usavršavanje znanja engleskog jezika te bogat izbor izvannastavnih aktivnosti kao što su sportovi, umjetnost, glazba, društvene aktivnosti i mnoge druge su svakako jedni od razloga zašto je Velika Britanija jedna od top destinacija za srednjoškolsko obrazovanje. Studiranje u Velikoj Britaniji pruža priliku za poboljšanje znanja engleskog jezika, što je korisno za buduće profesionalne i osobne prilike.

Svaki učenik ima svoje jedinstvene potrebe i ciljeve, pa bi odabir srednje škole trebao odražavati te individualne aspekte. Kao i kod svakog izbora, važno je istražiti različite opcije, usporediti ih i donijeti informiranu odluku o tome što je najbolje za vaše obrazovne ciljeve. Izbor mnogih naših učenika u Velikoj Britaniji svakako je višestruko nagrađivana privatna škola u Velikoj Britaniji Queen Ethelburga’s Collegiate.

Zašto odabrati Queen Ethelburga's Collegiate?

Queen Ethelburga’s Collegiate je škola koja pokriva cijeli spektar obrazovanja od predškolske dobi do završetka srednje škole, s fokusom na raznoliku i sveobuhvatnu edukaciju koja priprema učenike za uspješnu budućnost. Za svoje izvrsne rezultate u obrazovanju, sportskim natjecanjima i drugim područjima  škola je osvojila niz nagrada i priznanja. Ova škola pruža obrazovne programe za učenike od navršenih 3 do 18 godina uključujući i pripremu za A-level ispite (najviši nivo srednjoškolskog obrazovanja u Velikoj Britaniji), čime se omogućava kontinuirano obrazovanje tijekom cijelog školovanja.

Queen Ethelburga’s Collegiate ima jaku sportsku tradiciju. Škola je poznata po svom sportskom programu koji omogućava učenicima da se razvijaju u različitim sportskim disciplinama i natječu na raznim razinama.

Škola je usmjerena na obrazovanja koje obuhvaća akademski, kreativni, sportski i društveni razvoj učenika. Također je poznata po svojoj međunarodnoj dimenziji, privlačeći učenike iz različitih dijelova svijeta, što doprinosi raznolikosti i globalnom razumijevanju među učenicima.

Povijest izvrsnosti

Queen Ethelburga’s Collegiate osnovana je davne 1912. godine i od tada je postala važno mjesto učenja i sinonim za kvalitetno obrazovanje.  Škola je rasla zajedno s razvojem svojeg kampusa u slikovitim predjelima sjevernog Yorkshirea. Od početaka, istaknula se po akademskoj ozbiljnosti, razvijanju karaktera te raznovrsnom okruženju za učenje.

Novi pristup učenju

Jedan od najvažnijih aspekata Queen Ethelburga’s Collegiatea je njihova predanost učenju. Škola nudi raznolik kurikulum koji pokriva različite interese i ciljeve učenika. Od početnih razreda do naprednih nivoa, učitelji s bogatim iskustvom pomažu učenicima da razviju ljubav prema učenju dok se pripremaju za sve izazove koje budućnost donosi.

U skladu s brzim promjenama u svijetu obrazovanja, Queen Ethelburga’s Collegiate ističe važnost inovacija u nastavi i tehnologiji. Učenici imaju pristup modernim učionicama i resursima koji poboljšavaju iskustvo učenja. Kroz interaktivne učionice, dobro opremljene laboratorije i suvremene knjižnice, potiče se znatiželja i razmišljanje “izvan okvira”.

Više od učenja - svijet u malom

Obrazovanje u Queen Ethelburga’s Collegiateu nije samo o učenju iz knjiga. Škola prepoznaje važnost razvoja svih aspekata učenikove ličnosti. Širok spektar izvanškolskih aktivnosti kao što su sportovi, umjetnost i klubovi omogućuju učenicima da istraže svoje strasti i razviju ključne životne vještine. Kroz ove aktivnosti, učenici grade timski duh, razvijaju vještine vođenja i stječu samopouzdanje za budućnost.

S obzirom na sve veću povezanost svijeta, Queen Ethelburga’s Collegiate priprema učenike da postanu građani globalnog društva. Škola privlači učenike iz različitih dijelova svijeta, potiče kulturnu razmjenu i podržava sudjelovanje u međunarodnim programima. Ova iskustva pomažu učenicima da razviju širu perspektivu i vještine potrebne za uspjeh u svijetu bez granica.

Kakav smještaj nudi Queen Ethelburga's Collegiate?

Queen Ethelburga’s Collegiate nudi različite opcije smještaja za svoje učenike. Ovisno o dobi učenika, njihovim potrebama i željama, škola osigurava nekoliko različitih mogućnosti smještaja kako bi osigurala ugodno i sigurno okruženje za učenje. Evo nekoliko uobičajenih opcija smještaja koje Queen Ethelburga’s Collegiate može pružiti:

Internat (boarding) smještaj: opcija smještaja u kojoj učenici žive na školskom kampusu tijekom školskog tjedna i vikenda. QE boarding poznat je po svojim modernim objektima, sve spavaće sobe su klimatizirane, pružaju dovoljno prostora za učenje i uključuju privatne kupaonice s WC-om i tušem. Učenici također imaju mogućnost kuhanja i pranja u svojim sobama što odražava njihovu rastuću neovisnost. Ovo je odlična opcija za učenike koji žele potpuni imerzivni doživljaj i žele biti bliže školi i svim školskim aktivnostima.

Host obitelji: Za učenike koji preferiraju život s lokalnim obiteljima, škola može organizirati smještaj kod lokalnih obitelji. Ova opcija omogućava učenicima da dožive svakodnevni život i kulturu u Velikoj Britaniji iz prve ruke.

Nadzirani stanovi ili kuće: nude smještaj u nadziranim stanovima ili kućama u blizini škole. To omogućuje starijim učenicima veću autonomiju i odgovornost, dok su i dalje pod nadzorom školskog osoblja.

Smještaj u vlastitoj obitelji: za učenike koji žive blizu škole ili koji preferiraju život s obitelji, učenici dolaze na nastavu svaki dan i vraćaju se kući nakon završetka školskog dana.

Raznolikost Queen Ethelburga's Collegiate zajednice

Nevjerojatna postignuća Queen Ethelburga’s Collegiate učenika samo u ožujku ove godine na održanim natjecanjima Nezavisne Školske Asocijacije (ISA) za glazbu i umjetnost ponovno su istaknuli talente i raznolikost koja čini srž QE zajednice:

  • učenik 11. razreda QE College-a, Isaac T, zasluženo je osvojio 1. mjesto na prestižnom Senior Young Musician natjecanju
  • Benjamin J je nastavio svoj uspjeh osvojivši 1. mjesto na Harrogate Competitive Festivalu za glazbu, govor i dramu u kategoriji U10 Piano Solo
  • učenica 13. razreda QE College-a, Hannah M, s ponosom je donijela kući prestižnu nagradu osvojivši ISA Shakespeare Monolog natjecanje
  • Emily, učenica 6. razreda, osvojila je ISA Sjevernu Nagradu za Umjetnost u kategoriji Fotografija
  • Queen Ethelburga’s Collegiate postala je prva škola koja se prijavila za Student Motorsport Challenge, što je do sada bilo rezervirano samo za sveučilišta i koledže. Učenici 12. razreda i osoblje QE-a surađivali su s utrkivačkim inženjerom, Willom Snuggsom iz WJS Motorsport Engineering & Trackside, kako bi pretvorili standardni Citroen C1 u trkaći automobil spreman za natjecanje.

QE učenici nisu samo pokazali izvrsnost u svojim područjima interesa, već su također inspiracija za sve nas da tražimo vlastite potencijale i težimo prema vrhuncima izvrsnosti.

Kako bismo vam približili mogućnost pohađanja privatne srednje škole u Americi i Velikoj Britaniji, BHV Education vas poziva na event High School EXPO 12.03.2024. u Centru Kaptol, prostor Sport Educe, Nova Ves 17, Zagreb s početkom u 15:00 h. 
Registrirajte se na High School Expo 12.03.2024.

Sorry, the comment form is closed at this time.